2012 - Konec světa? (20 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

2012 - Konec světa?

Správci:Garric
Popis:Docela by mě zajímalo, co si myslíte o roce 2012? Jistě znáte toto datum a víte z čeho vychází a co se má stát. Bude to konec světa? Nebo jen začátek nového věku? Nebo se nestane vůbec nic? ...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Anketa:
Co myslíte že bude příčinou možného konce světa, ať už 2012, nebo jindy?
Vnější události (meteor, výbuch supernovy, Slunce,...)5
Vnitřní události (zemětřesení, supervulkán,...)3
Člověk13
Apokalypsa (kdyby snad někdo věřil)2
Něco jiného (Co? -> Do diskuze..)5
28 celkem
Nástěnka:
Pro ty co neví:) A i pro ty co ví je tohle video dost zajímavý :)
http://www.youtube.com/watch?v=c79no-x0ZL0

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 422 příspěvků|⇐ 1 ... 18 19 20 21 22 ⇒|

Sir Newton - 14. prosince 2009 14:06
Sir Newton

A co si myslíte že se stane v rok u 2012?

Antonius - 11. prosince 2009 23:04
Antonius

Fensalir 11. prosince 2009 16:03
A nezapomeň na Sybilu a tamtoho dědka Nostradama(myslim) sakra, těch je, člověk aby si vybíral.
The Game

Fensalir - 11. prosince 2009 16:03
Fensalir

Antonius 11. prosince 2009 14:49

Neboj se, že bychom od toho byli daleko. :-) Staří Indové nezapomněli ani popsat ekonomickou krizi a kdesi jsem narazil na stránku o Mayském proroctví, kde psali, že Mayové nepředpověděli zánik světa, mínili tím pouze obnovení událostí z roku 300 cosi (asi 3010).
Subjektivní názor, ověřená informace či snad prosté tlachání

Antonius - 11. prosince 2009 15:52
Antonius

Sir Newton 11. prosince 2009 15:34
Á další termín.
The Game

Sir Newton - 11. prosince 2009 15:34
Sir Newton

Já mám za ti že je to 2090

Garric - 11. prosince 2009 15:01
Garric

Ale to už mi bude jedno :D
O život můžeme přijít různě. Smrt je jen jednou z možností...

Antonius - 11. prosince 2009 14:49
Antonius

Fensalir 11. prosince 2009 14:44
A kdyby ani tohle nevyšlo, tak v roce 2150 nastane apokalypsa vedená Ježíšem :-D
The Game

Fensalir - 11. prosince 2009 14:44
Fensalir

Podle knihoven palmových listů v Indii v roce 2012 padne ekonomika USA. To bude mít obrovský dopad na Evropu. V USA se po venkově začnou potulovat obrovské ozbrojené bandy - loupící a vraždící. V evropských metropolích se zvedne vlna nespokojenosti, rasismus v těchto městech posílí. Papež bude zajat vzbouřenci (možná i zabit) a celá Evropa na tom nebude nejlépe. V Asii zatím Rusko, Indie a Čína budou navzájem podporovat své ekonomiky, což se jim zadaří. Po roce 2015 Evropa požádá Rusko a Čínu o válečnou podporu - díky tomu se Evropa do roku 2017 začne vzpamatovávat. Pak bude pár let pokoj, ale od roku 2020 do roku asi 2048 se objeví nové nemoci a posílí staré, lidi budou umírat po milionech, i počasí se zblázní. Voda z ledovců zaplaví určitá území. Ten rok 2048 (plus, mínus) je mezník věků. Po něm zavládne posvátný věk satya jugy. Tak praví proroctví z knihoven palmových listů.
Subjektivní názor, ověřená informace či snad prosté tlachání

Garric - 18. listopadu 2009 20:18
Garric

Nojo, tání ledovců... Podle mě to neni zapříčiněný ale globálním oteplováním kuli znečištění... Byla doba ledová, proč by nemohlo bejt chvíli teplejc...
Ale nemění to nic na tom že je to problém. A velký... To je asi jediná docela reálná hrozba no.

Mumie z Týmu - 18. listopadu 2009 19:15
Mumie z Týmu

Jetli chcete konec světa: DO roku 2060 roztají Hymalájské ledovce, následkem čehož vyschnou indické veletoky Indus, Ganga a Bráhmaputra. Miliony Indů se octnou bez voda a ty masy se začnou stěhovat jinam.
Esto fidelis usque ad mortem

Mumie z Týmu - 18. listopadu 2009 19:14
Mumie z Týmu

Pokud vím, Mayové konec světa nepředpověděli, pouze přestali dál psát kalendář a nikde nezanechali výslovnou zmínku o konci světa. Teorii založenou na Mayích, považuji za moderní pitomost, s prominutím.
Esto fidelis usque ad mortem

Sir Newton - 17. listopadu 2009 20:49
Sir Newton

Jo jenže to už tu nebudem

Antonius - 17. listopadu 2009 20:43
Antonius

Taky jsem slyšel datum 2150 a to rovnou bude apokalypsa biblických rozměrů.
The Game

Sir Newton - 15. listopadu 2009 21:22
Sir Newton

Podle mě se něco stane. Nevim jestli to bude konec světa. Ale něco se určitě stane. I Nostradamus to předpověděl.
http://filmy.kinotip.cz/nostradamus-2012-2009/
Jeden dokumen o roku 2012. Kdyby se vám tam ten dokument nezobrazil kliněte na název klidně víckrát. Kdyby ani to nepomohlo tak si udělejte novou založku. A dejte si to tam.

Nefrete - 14. listopadu 2009 18:07
Nefrete

Citace z wikipedie:

Despite the publicity generated by the 2012 date, Susan Milbrath, curator of Latin American Art and Archaeology at the Florida Museum of Natural History, stated that "We [the archaeological community] have no record or knowledge that [the Maya] would think the world would come to an end" in 2012.[15] "For the ancient Maya, it was a huge celebration to make it to the end of a whole cycle," says Sandra Noble, executive director of the Foundation for the Advancement of Mesoamerican Studies in Crystal River, Florida. To render December 21, 2012, as a doomsday event or moment of cosmic shifting, she says, is "a complete fabrication and a chance for a lot of people to cash in."[16] "There will be another cycle," says E. Wyllys Andrews V, director of the Tulane University Middle American Research Institute (MARI). "We know the Maya thought there was one before this, and that implies they were comfortable with the idea of another one after this."

Předpoklad konce světa je jistě vzrušující a nejvíce z něj samozřejmě těží média a jim podobné "prostředky zábavy", nicméně to až takový "zázrak" není:)
Výše uvedená citace pochází odtud:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mesoamerican_Long_Count_calendar
Pokud by se našel někdo, komu by to dělalo potíže přeložit, ráda přispěji vlastním (neodborným) výkladem ála "jak to vlastně ti Mayové opravdu mysleli":)
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Buri the Great - 14. listopadu 2009 15:51
Buri the Great

Citace ze seznamky:

"Dozvěděla jsem se, že roku 2012 má být konec světa, protože je konec májského kalendáře. Mám tedy dva roky na to, abych si našla bohatého, hodného, krásného a sexuálně výkonného partnera, který mě na tu dobu zaopatří tak, abych z toho života ještě něco měla. Tak, kdo se najde? :P"

Alespoň k něčemu ten konec světa dobrej je :)
http://napady.aragorn.cz

Garric - 13. listopadu 2009 21:42
Garric

Buri the Great 13. listopadu 2009 20:38
No jasný... Doufám že tak proběhne i tenhle "konec světa". Kdyby se něco blížilo, určitě by sme to věděli nějakej čas předem. No uvidíme, každopádně to nejsou jen Mayové kdo předpověděl 2012... Dokonce i dnešní vědci se shodují že bude 21.12 (slunovrat - mayský "den zkázy") něco jinak. A moderní technologie také... Pak tu máme čínská proroctví. A Sibilu z Říma, která předpověděla invazi Italů vedenou Hannibalem přesně a to 700 předem a nástup Konstantina i s jeho jménem 800 let předem. No je to zajímavý téma, podle mě. :)

Buri the Great - 13. listopadu 2009 20:38
Buri the Great

Garric 13. listopadu 2009 20:37
Konec světa už zažili i Římani... a to zklamání, když se probudili živý.

Garric - 13. listopadu 2009 20:37
Garric

Buri the Great 13. listopadu 2009 20:32
No ono už bylo hodně meteoritů, který nás měli trefit... :) Přecejen ale 2012 je torchu rozšířenější. A když se podíváš, co se okolo děje... Globální oteplování, počasí je poslední dobou taky dost divný... Kdyby byla 3. světová, tak to taky nedopadne dobře. I kdyby to nebylo 2012, tak bych řek že to neni daleko...

Buri the Great - 13. listopadu 2009 20:32
Buri the Great

Garric 13. listopadu 2009 20:29
Poslední konec světa byl, pokud vím, 2005. Nějak jsem si nevšiml, že bych přestal existovat. Další zajímavé datum je 2036, kdy do nás možná vrazí planeta. To je všechno nádherné, ale možná, že mě zejtra přejede autobus.

Já osobně zastávám teorii, že jednou prostě skončit museli.

Vypisuje se 20 z celkem 422 příspěvků|⇐ 1 ... 18 19 20 21 22 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)