2012 - Konec světa? (6 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

2012 - Konec světa?

Správci:Garric
Popis:Docela by mě zajímalo, co si myslíte o roce 2012? Jistě znáte toto datum a víte z čeho vychází a co se má stát. Bude to konec světa? Nebo jen začátek nového věku? Nebo se nestane vůbec nic? ...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Anketa:
Co myslíte že bude příčinou možného konce světa, ať už 2012, nebo jindy?
Vnější události (meteor, výbuch supernovy, Slunce,...)5
Vnitřní události (zemětřesení, supervulkán,...)3
Člověk13
Apokalypsa (kdyby snad někdo věřil)2
Něco jiného (Co? -> Do diskuze..)5
28 celkem
Nástěnka:
Pro ty co neví:) A i pro ty co ví je tohle video dost zajímavý :)
http://www.youtube.com/watch?v=c79no-x0ZL0

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 422 příspěvků|⇐ 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 ⇒|

kosmik - 5. června 2011 21:32
kosmik

Antonius 5. června 2011 21:30
Nemoc šílených krav tam je čti pořádně. A mohl jsi si všimnout že jmenuji jen jednoroční nemoci HIV tu bylo už před staletímy. Ty co jsem napsal se oběvily a pak zase zmizely.
Čas je jen hrst listí ve větru.

Antonius - 5. června 2011 21:30
Antonius

kosmik 5. června 2011 19:19
Zapoměl jsi na SARS a nemoc šílených krav a HIV a Syfilis a bůh ví co ještě
The Game

kosmik - 5. června 2011 21:30
kosmik

Antonius 5. června 2011 21:29
Já ne co to je?

Antonius - 5. června 2011 21:29
Antonius

joudananek 5. června 2011 11:13
Slyšel jsi o výběrové paměti? I před rokem to tak bylo a určitě i před tím. A když už jsme u toho, škody napáchané přírodou jsou jen částečné(ve smyslu, můj soused má zatopený sklep, ale já přišel o moji drahocenou matku v urně atd.) relativní a jejich počet už vůbec ne.
The Game

kosmik - 5. června 2011 19:19
kosmik

Dharmi 5. června 2011 14:25
Hele a proč si myslíš že naši předci žily v době temna? To že tu za totáče byla cenzura neznamenalo že se o ničem nevědělo. Jen místo aby se řeklo v Americe mají tornáda tak se řeklo: Na špinavé kapitalistické ameryčany se řítí tornáda, ať si je užijou. To u nás v SSSR nehrozí Stalin nás ochrání. (prostor pro smích/nadávky)
Dnes u nás byla babičky teta. Je jí přes 90 špatně vidí ale myslí jí to dobře a ona sama mi potvrdila, že dřív tolik katastrof nebylo. Byly tu byly záplavy, tam zase zemětřesení, ale nebylo to tak hustě po sobě. Také měla hezký názor na konec světa: Mě je to už jedno to je starost těch mladých.

A ještě nevím zda je tto v bibli nebo někde jinde ale píše se že přijde sedm ran morových a poté vyjedou jezdci apokalipsy. (jo to bude bible) Počítejte se mnou: Nemoc šílených krav, ptačí chřipka, prasečí chripka, teď ta E cola. Vic toho nevím sleduji to až poslední dobou. Nebylo něco i před tím?

joudananek - 5. června 2011 14:28
joudananek

no vidiš ale to je relativní......... já sem to i různě četl takže no nevim jak to vysvětlit to ti vysvětlím jen jedním opakovaním slovem je to relatvní to co se děje já si radši počkám a uvidím
I love girls, metal and good beer <3

Dharmi - 5. června 2011 14:25
Dharmi

joudananek 5. června 2011 11:13
To je jednoduché. Cokoliv se někde děje, dozvíš se to většinou díky novinářům, nebo televizi. Chápeš? Nevíš co je realita, protože novináři píšou hlavně to, co zvýší prodej či sledovanost jejich novin, nebo časopisu.

Ale kdysi tu byla skutečně krutá doba ledová, půl Evropy bylo pod mohutným ledovcem. Je to dneska horší?
Od vědců se můžem dozvědět, že poměrně nedávno tu byly katastrofy mnohem horší a mohutnější.

Například si na Wikipedii najdi článek o Černém moři.Před 7600 lety bylo na místě dnešního Černého moře jen sladkovodní jezero s hladinou nižší o 120 metrů(než dnešní hladina moře). Potom se prolomila Bosporská úžina a ze Středozemní moře se hrnula obrovská masa vod. V této době existovala na březích Černého moře vyspělá civilizace, která byla rychle postupující záplavou zničena. Podle počítačových modelů stoupala hladina přibližně o 12-15 cm denně, což znamenalo postup moře až o 1 km denně. Byly zaplaveny stovky kilometrů. Místa tehdejších měst jsou dodnes na dně mořském.
Čti o historii dnešních měst. Ve středověku mnohdy lehlo popelem nejedno město, nebo jeho velká část. Hladomory, epidemie. Mor v té době vymítil polovinu Evropy! Dovedeš si to představit dnes? Rozsah takové katastrofy, se kterou by si dnešní civilizace nedovedla poradit, protože bychom neměli potřebné znalosti, či by nás zaskočila náhlost takové pohromy?
30. června 1908 v prostoru centrální Sibiře, v dnešním Krasnojarském kraji se odehrála Tunguská katastrofa. Výbuch je připisován výbuchu přiletivšího kosmického tělesa (prý část komety-neví se přesně, ale meteorit to nebyl) ve výšce asi 5 až 10 km nad zemským povrchem. Exploze byla natolik silná, že v oblasti přibližně 2000 km² vyvrátila a přelámala kolem 60 milionů stromů a zvuk výbuchu byl slyšitelný do vzdálenosti 1000 km. Kdyby to bylo v Evropě, třeba i v té době, kolik miliońů lidí by zemřelo? A dnes? Nemyslitelné.
Sopky bouchaly, zemětřesení ničily, tsunami vyhlazovali pobřežní města a vesnice v tichomoří. Jen nebyla televize, internet, vědci zaznamenávající vše, co se dá. Jen pár mnichů, kronikářů sem tam něco zapsali do nějaké kroniky. Jak víš, že je to dnes o tolik horší? Je víc lidí, a proto umírá víc lidí. Katastrofy se nás více dotýkají. Ale lidi jsou dnes stejně tak hysteričtí a pověrčiví jako dříve. Všiml si toho někdo někde? Já ano.
Dharmí

joudananek - 5. června 2011 11:13
joudananek

vono někdy bylo jen někdy tornado, zaplavy a nějake to tsunami atd. ale teď je to každy druhy den pokud sleduješ správy

Antonius - 5. června 2011 10:31
Antonius

joudananek 5. června 2011 08:27
Ono se něco děje čím dál více? A co?
The Game

joudananek - 5. června 2011 08:27
joudananek

Jak se tak na to dívam tak si myslim, že se něco stane zaco může člověk, pár lidi přežije a začnou odznova. Po dalších 50 letech bude vyhlazeno lidstvo.................Ale je logické že se něco stane, protože se někde něco neustále děje a čím dál tim více.

kosmik - 29. května 2011 16:12
kosmik

Garric 26. května 2011 16:12
Ten závěr je nej. :-D Jak dlouho typujete ještě lidské rase? Já tak 50 do další světové a 700 úplné vyhlazení. (pokud samozřejmě nebude příští rok konec světa)

Garric - 26. května 2011 16:12
Garric

Dharmi 22. května 2011 10:24
Je to pravda, jsou tak nějak dva hlavní názory. Jeden, že vesmír vzniká a zaniká v cyklu, ať už náhodně, či periodicky... A druhý, že toto je první a poslední vesmír s 2 možnými konci. Buď skončí jako všechny vesmíry z první myšlenky, a to velkým křachem (opak velkého třesku, vesmír se přestane rozpínat, proces se otočí a vesmír se zhroutí do sebe..) a nebo se bude naopak rozpínat do nekonečna, s čímž se bude zvyšovat entropie (chaos) celého vesmíru, molekuly se budou více a více vzdalovat... Až se vazby zruší úplně...
Osobně se přikláním k první myšlence... Ale je to jen věc názoru, ani ta druhá není nesmysl...
A hlavně, to už tu člověk nebude, aby se to dozvěděl... x)
O život můžeme přijít různě. Smrt je jen jednou z možností...

Luminar - 24. května 2011 00:15
Luminar

...Co si myslím, skutečně tvořím, tvoříme všichni budoucnost tohoto světa...

Dharmi - 22. května 2011 10:24
Dharmi

Máme tady novou anketu. Když už je tam ta otázka, co myslíte že by mohlo být příčinou konce světa, tak myslím, že pokud je myšlená kompletní destrukce nám známého vesmíru, v tom případě by za pár milionů, nebo miliard let mohl být příčinou přirozený cyklus sebedestrukce a opětovného obnovování vesmíru.
Před pár lety jsem četl článek v internetových zprávách, že prý část vědců se domnívá, že vesmír nevznikl jen jednou a jednou bude jeho definitivní konec, ale neustále vzniká a zaniká. Ta myšlenka se mi zamlouvá už proto, že odpovídá mým oblíbeným popisům z védských písem, kde je vesmír podroben kompletnímu a v menších časových rozdílech i částečnému zničení. Ale v čase, který tam byl udaný, že by k něčemu takovému mělo dojít, se Védské texty i vědecké názory na zánik vesmíru téměř shodují. Takže úplný (nebo i částečný) konec světa by měl být podle vědců i indických Véd až za dlouho.
Dharmí

kosmik - 22. května 2011 09:07
kosmik

Celkem lituji ty amíky neměly variantu co když nebude :)

tomik22 - 22. května 2011 08:53
tomik22

pááááni...to byl krásný konec světa.:D
Politici jsou jen banda zloďejů a okrádaní obyvatelé jsou soudek prachu,který potřebuje jiskru,aby explodoval.

Antonius - 21. května 2011 11:55
Antonius

kosmik 20. května 2011 17:04
Fakt, o tom nic nevím
The Game

kosmik - 20. května 2011 17:04
kosmik

Lidi těšíte se na zítřejší konec světa? Po 17 letech to zkouší znovu.

Antonius - 20. května 2011 15:52
Antonius

Luminar 15. května 2011 14:49
Pravda či pravdivost je shoda tvrzení se skutečností, no však, to jsem řekl.
The Game

Luminar - 15. května 2011 14:59
Luminar

Antonius 12. května 2011 08:12
"Ano, tak to je, pravda se někdy skrývá na velmi nepravděpodobných místech a mívá občas prapodivné služebníky" Terry Pratchett

Více pohledu na Pravdu

http://cs.wikiquote.org/wiki/Pravda#Souvisej.C3.ADc.C3.AD_.C4.8Dl.C3.A1nky

Vypisuje se 20 z celkem 422 příspěvků|⇐ 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)