Články (31 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz



Diskuze

Články

Správci:Systém, Amthauer, hater, Nefrete, Yakaman
Popis:Diskuze, kde se mohou řešit problémy článků, ať už obecné, nebo konkrétní. Nápady na to, jak přitáhnout do této sekce nové lidi, jak ji vylepšit, zviditelnit ...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
toto je systémová (oficiální) diskuze
Nástěnka:

Své texty si zálohujte, pokud Váš článek nebude schválen, bude současně vymazán z naší databáze.


Co můžete posílat do Článků?

Toto je prostor pro prezentaci Vašich beletristických či úvahových prací, které se alespoň okrajově dotýkají fantasy, sci-fi, hororu, historie, tajemna, absurdna či detektivky. Není-li již téma fantastické, nechť je fantaskní alespoň kompozice. Přijímáme povídky, básně, úvahy a postavy. Plánujete-li zpracovávat seriál nebo román po částech, nejprve uvažte, jak dlouho to skutečně vydržíte psát, budou-li se jednotlivé díly někam ubírat a vyvíjet (přinášet něco nového) a teprve odpovíte-li si kladně, zřetelně označený první díl (např. "1/12" nebo "I. díl") zašlete.


Co bude přijato a co ne?

Prosíme Vás, abyste si po sobě své dílo nejprve přečetli a rozvážili, má-li smysl jej posílat. Při prvním přečtení rovněž sami odhalíte většinu chyb a podstatně tím ulehčíte nám práci a sobě čekání na vyjití. Ani nezkoušejte posílat dílo cizí (epigonské však můžete). Vaše práce bude dále posouzena dle kvantitativních a kvalitativních hodnot. Co se prvého týče, přijímáme jen práce určitého rozsahu, v případě prózy tedy stanovuji dolní hranici na 400 slov a horní na 4000 slov. V případě poezie je 6 veršů minimum a 60 maximum, výjimku může tvořit hajku, bude-li ovšem dostatečně kvalitní, aby obstálo samo o sobě jako jediný článek. Nadpis a anotaci začněte velkým písmem, dodržte interpunkci a diakritiku. Vyvarujte se příliš rychle sesmolených a odfláklých počinů, provokací a přílišného chybování.


Za jak dlouho to vyjde?

Obvykle bude dílo vydáno do čtrnácti dnů, pouze ve výjimečných případech se může vydání zpozdit - přišlo-li by jich moc, příliš dlouhých nebo měli-li by redaktoři osobní starosti, které by jim nedovolovaly dost rychle vydávat. Chcete-li proces vydání Vašeho díla urychlit, můžete pro to udělat několik věcí: Vyškrtat zbytečné pasáže, posílat jen to lepší z tvorby, psát bez zbytečného chybování či si koupit bonus. Máte-li dojem, že není třeba Vaše díla kontrolovat, protože pravopis dostatečně (pozor, nemyslím na čtyřku) ovládáte, stačí se ozvat, proklepneme si Vás na základě některého z Vašich textů a uznáme-li, že kontrolu nepotřebujete, budete vycházet automaticky, respektive po zběžném přečtení.


Jak to je spisovně?


Nejste si zcela jisti kodifikací češtiny? Prohlédněte si následující desatero, jež by mohlo najít užitku nejen v rámci článků, ale třeba také na Rozcestí.

  1. Věta začíná velkým písmenem.
    Končí jedním z těchto způsobů: . ! ? …
    Král pozvedl svou válečnou sekeru.
  2. ! a ? užíváme vždy po jednom kousku.
    "Zhyň!" vykřikl král mocným hlasem.
  3. Za znaménky . , ! ? ; následuje vždy mezera. Nikdy není před nimi!
    Král, zvedaje svou sekeru, zařval. Nepřátelé poděšeně ustoupili.
  4. Ptáme-li se "koho", užíváme nebo mne.
    Ptáme-li se "komu", pak mně či mi.
    Ptáme-li se "o kom", užíváme mně.
    "Podej mně tu sekeru a následuj mne!" řekl mi král.
  5. Ptáme-li se "koho", píšeme ji (tu), ve všech ostatních případech (té).
    Sotva jsem ji spatřil, utíkal jsem naproti.
  6. Velké písmeno dáváme ustáleným názvům místním či osobním
    Také příslušníkům národnosti, ale ne ideologie.
    Ne přídavným jménům či příslovcím od toho odvozeným.
    Vysvětlil jsem tomu Rusovi česky, že nejsem muslim.
  7. Ypsilon píšeme po h ch k r d t n a ve vyjmenovaných slovech.
    Slova přejatá jsou výjimkou, předpona dys je ale někdy s tvrdým.
    Pilné víly vily plynule vínky a vlci zavile vyli.
  8. Měkké i přísluší v podstatných jménech mužským životným.
    Střední rod má v množném čísle koncovku -a.
    Koncovka podmětu a přísudku si většinou odpovídá (shoda).
    Děvčata sbírala chmel a otcové měli z toho radost.
  9. Podmět a přísudek jsou v každé větě; podmět smí být nevyjádřen.
    Věta bez přísudku je větným ekvivalentem.
    Přísudek může být i jmenný, se sponou být i bez ní.
    "Zhyňte!" křičí král a je [král] přitom hrozivý.
  10. V souvětí má každá věta jeden přísudek.
    Od druhé je oddělena čárkou či spojkou.
    Král statečně bojoval, aniž by se ohlížel na vlastní zranění.

Kdo si je stále nejistý, na internetu existuje tato fajnová stránka.

Jak se zobrazuje text psaný v článcích?

Každý enter se přepíše na html značku <br>. Jinak fungují veškeré html značky, tedy pokud chci tučné písmo, uzavřu jej mezi značky <strong>tučně</strong>, pokud chci kurzívou, uzavřu text mezi značky <em>kurzívou</em>.

Ideálně by měly být odstavce (anglicky paragraph) uzavřené mezi značkami <p>odstavec</p> a pak lze manipulovat s odstavci globálně. Tedy když bych na začátek dokumentu přidal <style>p{text-indent:15px}</style> bude odsazení prvního řádku odstavce 15 pixelů. V případě použití odstavců je však vhodné smazat entery (ve vstupu na aragornu), aby nevznikaly moc velké mezery. Nadpisy kapitol by měly být značeny jako <h4>nadpis 4</h4> (anglicky heading).

Vše se dá vyzkoušet velice snadno - vytvořením textového dokumentu (txt), do kterého text vložíme a uložíme jej jako .html pak jej můžeme prohlížet v internetovém prohlížeči jako kterýkoli jiný html dokument na webu. Na Aragornu navíc funguje převedení Enterů (nových řádků) na značku <br>.
Více o html například na Yuhůových stránkách. (Vyvarujte se ale, prosím, HTML tagů, pokud to jen bude možné. Stejně vám většinu z nich vymažu a jenom mi tím přidáváte práci. pozn. redaktora povídek)



Zvláštní diskuze na téma Poezie zde »
Zvláštní diskuze na téma Předměty zde »

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 1569 příspěvků|⇐ 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 ... 79 ⇒|

Sir Cwalda - 22. prosince 2010 01:42
Sir Cwalda

Hele, chci smazat dva články co jsem tu napsal. Nemůžu tu fci najít. Díky!

SC
Zrovna sem u Vočka na pivu. Zastihnete mně na jeho tel. čísle každy den od 00:00 do 24:00. Do telefonu se zeptejte jestli je tam nějakej Sem. Sem Žrout :-D

Nefrete - 18. prosince 2010 22:32
Nefrete

Rozhovor: Eiris – „Provokuji ráda“
http://www.aragorn.cz/clanky/eiris-provokuji-rada/

„Asi je to otřepaná fráze, ale jak se říká, není člověk, co se zavděčí všem. Chápu, že někdo mě má, nyní tedy mluvím přímo a jen o Aragornu, za neřeknu-li póvl, tak nežádoucí živel, někdo naopak ani neví o mé existenci a někomu nevadí, nebo nehodnotí mé konání a řeší se mnou jen poměr PJ/Hráč. Já do toho šla vlastně právě a hlavně kvůli tomuto. Tedy tomu, že N. mě požádala o rozhovor jako kontroverzní osobnost. Rozhodně se nepřirovnám ke Kájínkovi, ale ano, asi jsem někdo, kdo když na Aragu něco plácne, zvedne to vlnu, nebo alespoň vlnku. :) Otázkou je, zda to brát tak, že jsem známá, nebo že mě neradi vidí. :D“ Eiris

„Skočil jsem si ke zpovědi, naposledy políbil ženu, pohladil děti a sedl k počítači. Čekal jsem, že až otevřu ten chat, kde jsme měli s Eiris domluvený sraz, abychom si chvilku popovídali (říkejme tomu rozhovor), vyskočí na mne z monitoru něco s dlouhými ostrými zuby, chytne mne to za krk a ukousne hlavu. Nebo alespoň uši... Ano, až takovou pověst má Eiris, sestra Erinye.“ Nazir

Zajímá vás: Čím si Eiris vysloužila svůj malý kousek pomíjivé slávy? Proč vyvolává tolik rozporuplných emocí? Kolik je pravdy na tom, že její jeskyně a postavy jsou vskutku kontroverzní a často velice animální? Skrývá se za jejím nickem strašlivá bestie, nebo obyčejná mladá dáma? Chcete vědět víc? Pak čtěte: Eiris – „Provokuji ráda“ [tentokrát pod vedením Nazira].
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Spect - 18. prosince 2010 14:10
Spect

stejně si myslím, že kdybych si v článcích mohl vyhledat heslo Warhammer, měl bych jako autor povídek důvod tu nějaké dát
"If I kill you, I am bound for hell. It is a price I shall gladly pay." - Solomon Kane

ixiik - 14. prosince 2010 00:19
ixiik

hater 13. prosince 2010 22:46
popřípadě do někoho :)
Byl jsem na AraLARPu I, II, ... IX, AraPaintBallu I a II, , Castle LARPu II, III, PragoConu 2007, 2008, 2009, CONVENTIcONu 2009, účastnil se akce AraSponzoring Zoo, těším se na NAL :). Jo - Žiju Aragornem, no a?

hater - 13. prosince 2010 22:46
hater

mi se libí jak se tu pořád někdo do něčeho obouvá :-)

Torreador - 13. prosince 2010 22:23
Torreador

Je vtipné tohle sledovat. Na serveru dracidoupe.cz se hrozně moc řešila asi tak rok-půl roku zpátky situace hráčské části že by chtěli zlepšit podmínky pro hradní. Byli odkázáni na jiný server, který se spíše specializuje na gaming... třeba aragorn.cz

No a tady si člověk stěžuje že se dostatečně neřeší Články... Moone říkáme ti to tady už pomalu rok, jestli se ti tu nelíbí, nám chybět nebudeš... máš liter.cz, máš minimax.cz, máš spoustu webů primárně založených k tomu aby se tam publikovaly Články a řešily Články, případně se mezi uživateli radilo a mentorovalo.

Pořád se sem snažíš něco cpát. A upřímně minimálně mně to nebere, fakt by jsi měl jít o dům dál.
Id agas, ut sis felix, non ut videaris.

Amunak - 13. prosince 2010 20:25
Amunak

apophis 13. prosince 2010 20:22
Že vůbec něco píšu, jsi mi to vyfoukl.
🐺

Amunak - 13. prosince 2010 20:25
Amunak

Moon.rider 13. prosince 2010 20:20
Vlastně jsi všechyn důvody napsal. Pokud vím, tak články nikdy nebyly priorita Aragornu. Myslím, že Aragorn je hlavně fantasy herna a nějaké články, galerii má jako bonus. Lidi sem chodí hrát a ne číst články. Kdyby byl Aragorn zaměřený jen na články a obrázky s fantasy tématikou, určitě by se to komentovalo více. To je celé.
🐺

apophis - 13. prosince 2010 20:22
apophis

Moon.rider 13. prosince 2010 20:20

články nikdy nebyly na Aragornu to hlavní! TOHLE bys měl vědět.

A budu moc rád, když sem opět chodit nebudeš, protože aktuálně jsou články docela slušně navštěvované a propagované. Díky Nefrete a Yakamanovi jsou dokonce i skvěle schvalované a redikované.

Takže Moone, odjeď o sekci dál, třeba k herně :D
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Moon.rider - 13. prosince 2010 20:20
Moon.rider

Amunak 13. prosince 2010 20:11
hezký nový avatar:-),
tak tobě to přijde dost, jako narozdíl od diskuze rozcestí tady nejsou žádné slovní bitvy
ale zkus se kouknout jak vypadá třeba diskuze na zvědavci.org (stránku novin doufam mohu uvést)nebo někde jinde.
těžko můžeš srovnávat když nemáš co ikdyž nevim jaká je tvá aktivita.

tady jsi rád že máš 5-8 komentářů na jiných serverech (a to články byla původně vlajková loď aragornu) jich máš třeba 50 a u hodně dobrých autorů třeba 350. Ono je to způsobeno tim že komunita aragornu neni tak velká ale je to taky způsobeno tim jakym způsobem se s těma autorama a čtenářema nakládá,
já bych ti mohl třeba i autory z galerie jmenovat kteří řekli že už sem prostě nic nepošlou že oto neni zájem

ale to tady nebudu řešit, ani mě nehne abych já tady někomu radil nebo něco řešil. Ani mě nehne, jestli je pravda nebo neni to co řikám je na úhlu pohledu a každém zvlášť

já na arag už moc nechodim ale pokud chcete něco zlepšovat tak tady byste měli začít
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Amunak - 13. prosince 2010 20:11
Amunak

Moon.rider 13. prosince 2010 20:05
Píše se sem, a to docela dost.
Píšou se úvodníky, doporučení článků, etc.
know how se tu neřeši, ale nemyslím že je to ideální téma k hovoru. Každému sedne něco jiného.

Ban za on topic? To je pěknej blábol.
🐺

Moon.rider - 13. prosince 2010 20:05
Moon.rider

hatere ten můj předchozí příspevek nebyl směrován na tebe
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Moon.rider - 13. prosince 2010 20:05
Moon.rider

tak otázak je cop ovažuješ za ideální stav, tady furt si někdo stěžoval že se tady spamuje, že se tady probírají nesmysly.

ja taky můžu říct o nějákyc rozhovorech že mě nezajímají a že je to taky nesmysl.
výsledek je že se sem vůbec nepíše.

nejsou tu ozámení že byla schválena další várka článků, nejsou tu doporučení, autoři si tu nepíší o to aby jejich články byly schváleny

ani se tu neřeší litelatura a její know-how prostě nic, ja bych vám za čtenáře a některé autory něco napsal ale to bych asi dostal tropické ovoce

více či méně máte co jste chtěli
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Nefrete - 7. prosince 2010 19:08
Nefrete

Rozhovor s Amthauerem
http://www.aragorn.cz/clanky/rozhovor-s-amthauerem/

Nebudu nostalgicky vzpomínat, jaké to kdysi bylo super a dneska za nic nestojí. Ano, kdysi se třeba hodně hrávalo se skvělou partou na Rozcestí a na chatu byla spousta srandy, nicméně na Rozcestí se hraje pořád, akorát to už jsou noví lidé a já tam už moc nechodím (tj. změna spíš u mě). Chatu teď vládne Fenda se svými tečkami, na diskuzích se taky nic moc neděje, ale na druhou stranu zas myslím, že se celkem obrodily Články (i je komentuje víc lidí) a že řada věcí (a pochopitelně lidí) prostě dospěla. btw Toho HTML na chatu ale věčná škoda, věčná! Ještě tam mohly být vykonány věci, o jakých by se pěly písně i v roce 2149 (což je mimochodem rok, do kterého šel zadat maximální ban). Amthauer

Říkají o něm:

Vyznavač schopnosti vnímat jen prvních sedm slov a člověk, co dokáže tři dny v kuse konzumovat jen tvrdý chléb s tvrdým chlebem. :D AskadrinSidlong

Amthauer, to je člověk, u kterého jsem si donedávna myslel, že se jeho nick píše Amather, no nic. Je docela fajn, umí se naštvat, umí pohrozit, umí se činit, umí česky, umí hrát, je to admin a blá blá blá... enca

Někdo si myslí, že je bůh. Někdo jiný, že zas Chuck Norris. Ale pro mě je jen Amth, který však předčí ty dva. ;) Metteny

Místní rozzlobený muž s humogózními znalostmi ve všech směrech a hloubkách. Lepší společností na probdělé noci by mohl být jedině jako ženská. Zlatovous

Další díl z řady aragornských rozhovorů je na světě, tentokráte v osobitém podání AskadrinSidlonga a jeho oběti Amthauera. Amthauer: nyní již bývalý admin a redaktor článků, bojovník za práva mulťáků a neprznění českého jazyka a v posledku i filosof, kterému rozhodně nechybí smysl pro humor. Na nic nečekejte a přesvědčte se sami: Rozhovor s Amthauerem (http://www.aragorn.cz/clanky/rozhovor-s-amthauerem/).

Pálí vás v prstech otázka, která nebyla položena, ale vy byste na ni chtěli znát odpověď? Máte jedinečnou příležitost - zeptejte se Amthauera v diskusi pod článkem. Zaujalo vás to a chtěli byste přiložit ruku k dílu?
Máš zkušenosti s psaním, není ti aragornská komunita cizí a měl(a) bys chuť si vyzkoušet roli zpovědníka? Pak hledáme právě tebe!
Znáš někoho, s kým by stálo za to udělat rozhovor? Osobnost zajímavou, něčím výjimečnou, neobvyklou? Pověz nám o ní!
Myslíš, že bys to měl(a) být právě ty, kdo si zaslouží svůj malý kousek slávy, kdo má druhým co říct? Dej o sobě vědět!
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Nefrete - 26. listopadu 2010 20:36
Nefrete

Na Aragornu se již před časem tiše rozjel malý experimentální projekt - interview s aragornskými osobnostmi - do kterého se nyní může zapojit každý z vás [viz dále]. Prostřednictvím rozhovorů se vám dostane vzácné příležitosti jedním očkem nahlédnout do soukromí zdejších obyvatel (adminů, umělců, spisovatelů, organizátorů, hráčů a pánů jeskyně...), které vás může v nejednom případě i (příjemně) překvapit. Během následujících týdnů a měsíců budete (ne)pravidelně informováni prostřednictvím úvodníků a příslušné diskuse vždy o nově vzniklém rozhovoru, který si pak můžete přečíst v článcích ("ostatní"). Zaujalo vás to a chtěli byste přiložit ruku (i prstíček postačí) k dílu? Čtěte dál!

Wanted:


* Máš zkušenosti s psaním, není ti aragornská komunita cizí a měl(a) bys chuť si vyzkoušet roli zpovědníka? Pak hledáme právě tebe!

* Znáš někoho, s kým by stálo za to udělat rozhovor? Osobnost zajímavou, něčím výjimečnou, neobvyklou? Pověz nám o ní!

* Myslíš, že bys to měl(a) být právě ty, kdo si zaslouží svůj malý kousek slávy, kdo má druhým co říct? Dej o sobě vědět!

Započne to již brzy...
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

hater - 24. listopadu 2010 22:21
hater

Gran 24. listopadu 2010 15:58
archivuje, minulý hosting měl dost omezenou kapacitu DB

Gran - 24. listopadu 2010 16:52
Gran

Rozhodně to bylo uváděno jako důvod, proč na Aragu nebude fulltextové vyhledávání.

Amunak - 24. listopadu 2010 16:47
Amunak

Gran 24. listopadu 2010 15:58
ono se všechno šifruje? Neříkej mi, že se šifrují normální příspěvky nebo články. (proč taky, že jo).
🐺

Gran - 24. listopadu 2010 15:58
Gran

Pokud vím, tak vzhledem k tomu, jak se šecičko šifruje, přímé vyhledávání tu na Aragu jen tak mít nebudeš.

hater - 19. listopadu 2010 21:34
hater

Spect 19. listopadu 2010 13:45
to je taky varianta, ovšem vyžaduje mnohem více úsilí než dvě níže uvedené. Pochopitelně proti nejsem.

Vypisuje se 20 z celkem 1569 příspěvků|⇐ 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 ... 79 ⇒|


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)