Články (34 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz



Diskuze

Články

Správci:Systém, Amthauer, hater, Nefrete, Yakaman
Popis:Diskuze, kde se mohou řešit problémy článků, ať už obecné, nebo konkrétní. Nápady na to, jak přitáhnout do této sekce nové lidi, jak ji vylepšit, zviditelnit ...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
toto je systémová (oficiální) diskuze
Nástěnka:

Své texty si zálohujte, pokud Váš článek nebude schválen, bude současně vymazán z naší databáze.


Co můžete posílat do Článků?

Toto je prostor pro prezentaci Vašich beletristických či úvahových prací, které se alespoň okrajově dotýkají fantasy, sci-fi, hororu, historie, tajemna, absurdna či detektivky. Není-li již téma fantastické, nechť je fantaskní alespoň kompozice. Přijímáme povídky, básně, úvahy a postavy. Plánujete-li zpracovávat seriál nebo román po částech, nejprve uvažte, jak dlouho to skutečně vydržíte psát, budou-li se jednotlivé díly někam ubírat a vyvíjet (přinášet něco nového) a teprve odpovíte-li si kladně, zřetelně označený první díl (např. "1/12" nebo "I. díl") zašlete.


Co bude přijato a co ne?

Prosíme Vás, abyste si po sobě své dílo nejprve přečetli a rozvážili, má-li smysl jej posílat. Při prvním přečtení rovněž sami odhalíte většinu chyb a podstatně tím ulehčíte nám práci a sobě čekání na vyjití. Ani nezkoušejte posílat dílo cizí (epigonské však můžete). Vaše práce bude dále posouzena dle kvantitativních a kvalitativních hodnot. Co se prvého týče, přijímáme jen práce určitého rozsahu, v případě prózy tedy stanovuji dolní hranici na 400 slov a horní na 4000 slov. V případě poezie je 6 veršů minimum a 60 maximum, výjimku může tvořit hajku, bude-li ovšem dostatečně kvalitní, aby obstálo samo o sobě jako jediný článek. Nadpis a anotaci začněte velkým písmem, dodržte interpunkci a diakritiku. Vyvarujte se příliš rychle sesmolených a odfláklých počinů, provokací a přílišného chybování.


Za jak dlouho to vyjde?

Obvykle bude dílo vydáno do čtrnácti dnů, pouze ve výjimečných případech se může vydání zpozdit - přišlo-li by jich moc, příliš dlouhých nebo měli-li by redaktoři osobní starosti, které by jim nedovolovaly dost rychle vydávat. Chcete-li proces vydání Vašeho díla urychlit, můžete pro to udělat několik věcí: Vyškrtat zbytečné pasáže, posílat jen to lepší z tvorby, psát bez zbytečného chybování či si koupit bonus. Máte-li dojem, že není třeba Vaše díla kontrolovat, protože pravopis dostatečně (pozor, nemyslím na čtyřku) ovládáte, stačí se ozvat, proklepneme si Vás na základě některého z Vašich textů a uznáme-li, že kontrolu nepotřebujete, budete vycházet automaticky, respektive po zběžném přečtení.


Jak to je spisovně?


Nejste si zcela jisti kodifikací češtiny? Prohlédněte si následující desatero, jež by mohlo najít užitku nejen v rámci článků, ale třeba také na Rozcestí.

  1. Věta začíná velkým písmenem.
    Končí jedním z těchto způsobů: . ! ? …
    Král pozvedl svou válečnou sekeru.
  2. ! a ? užíváme vždy po jednom kousku.
    "Zhyň!" vykřikl král mocným hlasem.
  3. Za znaménky . , ! ? ; následuje vždy mezera. Nikdy není před nimi!
    Král, zvedaje svou sekeru, zařval. Nepřátelé poděšeně ustoupili.
  4. Ptáme-li se "koho", užíváme nebo mne.
    Ptáme-li se "komu", pak mně či mi.
    Ptáme-li se "o kom", užíváme mně.
    "Podej mně tu sekeru a následuj mne!" řekl mi král.
  5. Ptáme-li se "koho", píšeme ji (tu), ve všech ostatních případech (té).
    Sotva jsem ji spatřil, utíkal jsem naproti.
  6. Velké písmeno dáváme ustáleným názvům místním či osobním
    Také příslušníkům národnosti, ale ne ideologie.
    Ne přídavným jménům či příslovcím od toho odvozeným.
    Vysvětlil jsem tomu Rusovi česky, že nejsem muslim.
  7. Ypsilon píšeme po h ch k r d t n a ve vyjmenovaných slovech.
    Slova přejatá jsou výjimkou, předpona dys je ale někdy s tvrdým.
    Pilné víly vily plynule vínky a vlci zavile vyli.
  8. Měkké i přísluší v podstatných jménech mužským životným.
    Střední rod má v množném čísle koncovku -a.
    Koncovka podmětu a přísudku si většinou odpovídá (shoda).
    Děvčata sbírala chmel a otcové měli z toho radost.
  9. Podmět a přísudek jsou v každé větě; podmět smí být nevyjádřen.
    Věta bez přísudku je větným ekvivalentem.
    Přísudek může být i jmenný, se sponou být i bez ní.
    "Zhyňte!" křičí král a je [král] přitom hrozivý.
  10. V souvětí má každá věta jeden přísudek.
    Od druhé je oddělena čárkou či spojkou.
    Král statečně bojoval, aniž by se ohlížel na vlastní zranění.

Kdo si je stále nejistý, na internetu existuje tato fajnová stránka.

Jak se zobrazuje text psaný v článcích?

Každý enter se přepíše na html značku <br>. Jinak fungují veškeré html značky, tedy pokud chci tučné písmo, uzavřu jej mezi značky <strong>tučně</strong>, pokud chci kurzívou, uzavřu text mezi značky <em>kurzívou</em>.

Ideálně by měly být odstavce (anglicky paragraph) uzavřené mezi značkami <p>odstavec</p> a pak lze manipulovat s odstavci globálně. Tedy když bych na začátek dokumentu přidal <style>p{text-indent:15px}</style> bude odsazení prvního řádku odstavce 15 pixelů. V případě použití odstavců je však vhodné smazat entery (ve vstupu na aragornu), aby nevznikaly moc velké mezery. Nadpisy kapitol by měly být značeny jako <h4>nadpis 4</h4> (anglicky heading).

Vše se dá vyzkoušet velice snadno - vytvořením textového dokumentu (txt), do kterého text vložíme a uložíme jej jako .html pak jej můžeme prohlížet v internetovém prohlížeči jako kterýkoli jiný html dokument na webu. Na Aragornu navíc funguje převedení Enterů (nových řádků) na značku <br>.
Více o html například na Yuhůových stránkách. (Vyvarujte se ale, prosím, HTML tagů, pokud to jen bude možné. Stejně vám většinu z nich vymažu a jenom mi tím přidáváte práci. pozn. redaktora povídek)



Zvláštní diskuze na téma Poezie zde »
Zvláštní diskuze na téma Předměty zde »

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 1569 příspěvků|⇐ 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 ... 79 ⇒|

Beluga - 30. července 2010 19:38
Beluga

Počkat, já si nehodil k6, tak jakejpak útok... pche.
I wish for time travel. Not to change shit, but to have the opportunity to live some moments again.

hater - 30. července 2010 18:36
hater

smazán osobní útok belugy - text se nijak nevztahoval k danému tématu.

Moon.rider - 30. července 2010 05:15
Moon.rider

sme už jako na idnesu...
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Zob - 29. července 2010 22:29
Zob

Eugenio: A v čem to je naprd, co bys změnil, co se ti nelíbí, jak by to mělo být podle tebe? Kdybys napsal svou ideu a názor, bylo by to mnohem více konstruktivnější než "Celý je to naprd." Kdybys to rozepsal, nejen ty, ale i ostatní, mohli by si admini a jiní Hateři vzít ponaučení, tip nebo názor. Takhle tvůj příspěvek akorát přečtou, povzdechnou si, zavrtí hlavou a bez mrknutí oka smažou. Tedy je to jakybys házel hrách proti zdi, prostě škoda písmenek.
---

Eugenio - 29. července 2010 21:27
Eugenio

Celý je to naprd
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Zob - 29. července 2010 20:20
Zob

Ach jo. To se zase jednou zvrtlo. Příště navrhuji vyřadit nebo omezit demokratický prvek, který stejně moc nefunguje. Hlavní slovo by měli mít pořadetelé, protože to je koneckonců jejich soutěž. My uživatelé si můžeme třeba vyhlásit vlastní "cenu diváků".
---

hater - 29. července 2010 16:12
hater

Eiris: Zdá se, že každý máme jinou představu o tom, co je účelem ankety. Podle mého názoru by tam měli hlasovat lidé, kteří si přečtou všechny postavy, udělají si na ně názor a vyberu jednu, která se jim líbí nejvíce. Té pak dají hlas. Tím bychom potom získali představu o tom, která postava se veřejnosti líbí nejvíce. Což byl můj záměr..
Ty však říkáš, že kandidát, který chce vyhrát, by měl otravovat co nejvíce své okolí, psát všem svým známým a (ať už přímo nebo nepřímo) je žádat, aby hlasovali do ankety, která je vlastně nezajímá, jen protože je o to kandidát požádal.

Bohužel s tím nemohu souhlasit. Jedná se o soutěž o nehezčí postavu, nikoli o soutěž kdo má nejvíce známých. Protože zjevně to spíše bereš jako soutěž své vlastní popularity, nikoli soutěž literární a veřejně přiznáváš, že takto získáváš hlasy, vyřadil jsem tě ze soutěže.

Ještě jednou můj názor na věc, aby nedošlo k další mýlce:

1. Vítěze soutěže by měla určit anketa, do které budou hlasovat lidé, kteří si vybrali nejhezčí postavu ze soutěžních. Pochopitelně lze registrovat nový účet a hlasovat dvakrát. Nebo lze požádat známé (které vlastně soutěž vůbec nezajímá), aby hlasovali pro mně (jen abych jim dal pokoj a neotravoval). Stejně jako lze vymyslet deset dalších způsobů jak získat výhodu. Vycházím však z předpokladu, že každý soutěžící chce zvítězit čestně a protože chce říct "mám nejhezčí postavu, lidem se nejvíce líbí".

2. Pokud někdo bude podvádět, je možné to začít vyšetřovat a je možné, že pak budou nalezené podezřelé okolnosti, které anketu zpochybní, ale v konečném důsledku pravděpodobně stejně nic neprokážou. Proto bych raději nic nevyšetřoval.

3. Protože je jasné, že hlasy pro Eiris nebyly dány, protože její postava je nejhezčí, ale z jiného důvodu, jsou tyto hlasy neplatné. Protože jsem lenoch a nechce se mi nic vyšetřovat, nebo dokazovat, které hlasy jsou neplatné, postačí prosté vyřazení postavy ze soutěže.

4. Je mi líto, že k tomuto došlo (protože to v konečném důsledku zpochybňuje výsledek soutěže), ale nemám ti to za zlé. Různí lidé chápou věci různě. Věřím, že příště bude cíl soutěžení na obou stranách chápan méně rozdílně než dnes.

apophis - 29. července 2010 16:12
apophis

Amthauer 29. července 2010 16:11

znevýhodňuje školy a podobná zařízení, která mají jednu veřejnou IP adresu a vnitřně jsou řešeny přes neprobouratelné (ano, v dnešní době už to moc nejde :() NATy nebo proxy které neposílají vnitřní IP adresy...
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Amthauer - 29. července 2010 16:11
Amthauer

apophis 29. července 2010 15:54
Co možnost ankety jednoho hlasu na jeden účet a na jednu IP?
- What is a life devoid of strife?

Beluga - 29. července 2010 15:58
Beluga

apophis 29. července 2010 15:54
Přiznám se, že jsem tu poslední dva dny nepřečetl ani řádek, ale to co navrhuješ ty zní absolutně fér.
I wish for time travel. Not to change shit, but to have the opportunity to live some moments again.

apophis - 29. července 2010 15:54
apophis

Zkrátka a jednoduše: V systému hlasování této ankety je několik již z principu podezřelých hlasů, důvody viz níže v různých variantách:

a) z jedné a téže IP adresy je aktivní několik různých uživatelských účtů v rozmezí krátkého časového úseku

b) jsou uživatelské profily, které byly založeny z určité IP adresy (v době kratší 14 dnů), kterou již jiný uživatelský účet používá a nebylo oznámeno ani jednomu administrátorovi, že se nejedná o multinick, ale jen "o nějaký důvod (např. sourozenec, soused)" => mimo jiné se jedná o důvod k permanentnímu banu

c) účty založeny v době kratší 14 dnů jakožto nové a po jejich aktivaci z různých emailových adres pak bylo provedeno jedno nebo nejvýše 2 přihlášení a bylo zahlasováno v anketě pro tentýž výsledek jako u dalších účtů z této IP adresy

d) uživatelské účty, které jsou unikátní, ale jejichž existence a návštěvnost Aragornu je takřka nulová = žádné nebo jen minimum příspěvků (všechny v poslední době), žádná aktivita, nízký počet (v řádu jednotek) přihlášení na server
_______________

Co s tím? To se ještě rozhodne, ale asi dojde k anulaci těchto hlasů -- lidé se chovají jinak. Kamarádi pochopitelně chtějí pomáhat tomu, kdo jim poslal, ať se podívají na soutěž (a mezi řádky je to čteno jako "samozřejmě zahlasuj pro mě").

Jinak pro informaci: Tyhle problémy se týkají všech postav mimo dvou, tedy šesti soutěžních příspěvků.

Někdo něco proti? Někdo nějaký zajímavější návrh. Podklady dodám na vyžádání po schválení admin-komisí.
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

apophis - 29. července 2010 11:37
apophis

Eiris 29. července 2010 08:40

Koho z autorů, kteří odeslali postavy do sekce Články na Aragornu:
http://www.aragorn.cz/clanky/?sekce=postavy
považuješ za opoziční => jejich dílo je dokonalost sama?

Nazir 29. července 2010 11:15

Opravdu chceš slyšet odpověď, neboť by tě mohla překvapit (varování).

Eiris 29. července 2010 00:02

Použiji tvou větu, jen "celou" - dohledatelný kontext je na této stránce diskuze, děkuji za pochopení:
"Ale nemám potřebu to dělat nějak hromadně." --- zajímavě napsaná věta, že?
A proč vůbec ty přátele kontaktovat? -- jen řečnická otázka.

Amunak 28. července 2010 16:24

Snažíš se vnést pravidla někam, kde k tomu jsou metody, například vyfiltrování hlasů z ankety u všech uživatelů, kteří mají registraci mladší 14 dnů.
Věz, že se IP adresy logují. A věz, že není vůbec těžké říct, odkud bylo zahlasováno.
Pokud ti jde o spravedlivého vítěze, tak pak bys nesměl mít ani ty vlastní názor na soutěž, nesměl bys číst jednotlivá díla, nesměl bys hlasovat a nesměl bys číst kritiky od beorna a Yakamana. Pak by to bylo pro tebe spravedlivé, protože bys jen viděl, jak někdo má hlasy a někdo jiný je nemá. A teprve po ukončení soutěže bys mohl učinit všechny činnosti, které jsi při jejím průběhu nemohl.
Asi se ptáš proč to - jednoduše: abys náhodou nebyl ovlivněný při hlasování svými postoji vůči autorům, protože bys věděl, kdo je autorem kterého díla, stejně tak abys nebyl ovlivněný následnými komentáři pod články a pak i výslednými kritikami zástupců lidu (beorn) a adminů (Yakaman).

Dělat závěry nyní, není tak úplně košér.
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Nazir - 29. července 2010 11:15
Nazir

apophis 29. července 2010 11:13
To je úsměv, smích, výsměch, nebo bláznivý smích šílencův?
Přiklikni titulky :D
Oko za oko... a svět bude slepý.

apophis - 29. července 2010 11:13
apophis

:D :D :D :D :D :D :D :D
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Eiris - 29. července 2010 08:40
Eiris

Torreador 29. července 2010 01:06
No, to máš pravdu tak napůl. Rozdíl to samozřejmě je. Ale pozastavme se chvilku nad tím, jestli je třeba potřeba říkat, aby Ti dotyčný dal ten bod. Já neřekla o bod nikomu a stejně si je dokáži zajistit. Je to pouze věc psychologie. Takže rozhodně nesouhlasím s tím, že bych někomu říkala, aby hlasoval pro mě. Ale nepopírám, že lze zcela jednoduše sehnat body třeba jen větou. "Hele soutěžím s postavou na turnaji tady a tady, kouknise tam a připoj se do hlasování" (Což sorry, je to samé, jako třeba HZ upozornující na anketu obecně, ale dosti silně zapůsobí to, že je odemně někomu známému a hlas jde pak pro mě = Což měl být výsledný efekt, jenž jsem tu chtěla ukázat) = Jak jsem psala, ne proto, abych najednou měla o 6/7 bodů více a vedla (Ač by to potěšilo) Ale abych ukázala, že si body mohu sehnat zcela jednodušeji, než jsou nějaká obvinění z multiloginů. Nepopírám, že to je nahraně nějakého nečestného jednání. Ale rozhodně to není něco na způsob nucení k získání bodů. A ač to z ní jako kliše, tak takovéto "Lehké" Manipulování tu podleněkterých jistých jiných hráčůbylo očekáváno na všech stranách a ani se dotyčný nebrání tomu, že jej sám nepoužil. Takže kdo je bez viny, ať hází první že :D

Protože je tu krásně na tom vidět to, že když něco napíšu já, je jistá skupina v opozici, naopak když napíšou to samé oni, je to dokonalost sama, ale nesmělo to přijít odemně, aby to nebyl náhodou souhlas se stejnou věcí...
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Rimmer - 29. července 2010 04:05
Rimmer

...asi něco napíšu...
2+2=1

Torreador - 29. července 2010 01:06
Torreador

Rozdíl mezi bodem od kamarádem, který si pročte věci, okomentuje postavy a následně ohodnotí a kamarádem, kterému se řekne: Hej čéče, hoď mi tam hlas!

... je snad zřejmý no ne?
Id agas, ut sis felix, non ut videaris.

Eiris - 29. července 2010 00:56
Eiris

hater 29. července 2010 00:05
Je nevím co na tom bereš za výsměch, když jsem to řešila opačným problémem já před dvěma dny, nikdo nehnul ani brvou (Pokud se to nepromazalo nějak akutně,jistě to tam bude někde dole) Já to za výsměch rozhodně nepovažuji. Spíš poukazuji na to, že když tu bylo cca. 30 a méně hlasů, tak +- 80% z nich, zde podle časů posledních návštěv diskuze patřilo "Nejbližším" Z řad společníků hráčů/Účastníků = Kolik tedy těch bodů z těch30 bylo za kvalitu a kolik z kamarádství ? Když jsem na to upozorňovala, několik lidí se k tomu přihlásalo, včetně zvolání, že s tím se počítá, že body budou i takové. Proto mi přijde trošku zvláštní dvojí metr, neboť jakje uvedeno výše, body od kamarádů, bez udání důvodů, jsem tu řešila před dvěma dny a každý je přešel...

A promiň, pokud jsi s nima nepočítal, že známí nenaklikají svým kamarádům, jak se zde snažím ukázat, že snad není potřeba to dělat, stejně jako nové účty, tak skutečně anketa nesplnila svůj účel. Ono totiž celým smyslem mělo být to, co asi není moc vidět = Stačí na toto uporoznit dost lidí s důvodem hlasovat (Kamarádi, příbuzní,společníci z jeskyní) A lze tím získat tolik hlasů, že nemusíš sahat k nějakému duálu a podobně. Protože promiň, hromadná poštolka neosloví. Je anonymní a nic neříkající. Ale napiš 20známím, že soutěžíš (A nemusíš ani psát, dej mi hlas) Ahlasy ti naběhnou. A to je to, co jsem chtěla ukázat...

Proto mě taky tak zdvihla ta "Negativní" Reklama, aniž bych měla potřebu hnout prstem, protože mi tak dobře posloužila. Jamile se o mě začlo mluvit, kdo mě zná,zašel ahlasoval, jen díky tomu...
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Eiris - 29. července 2010 00:46
Eiris

hater 29. července 2010 00:10
Krom jedné věci, že trošku překrucuješ, co jsem napsala :)

Je rozdíl v definici:

Stačí mi napsat a body seženu a napsala jsem a sehnala si(Spolu s tím, že tam je výslovně, že to nemám zapotřebí)...

Neber to jako nějaký výsměch, spíš to ber opačně, že body se dají sehnat i jinak, než utvářet duali a nové účty. A lepší než udělat 5,6,7 nových účtů je napsat 30 známím a vyjde to bezpečněji a výhodněji...

(To, že jsem dostala několik bodů poté, co jsem napsala pár lidem, že soutěžím, je věc jiná, protože jsem vsadila na to, že pokud jim napíšu jako známá a zmíním se, že soutěžím, tak ten bod dostanu ze známosti)...

Nehledě na to, že bez jmenování, si jistě pár lidí vzpomene na to, co tu na toto téma hlasování svým kamarádům napsalo = Myslím, že pár dalších postav by asi odpadlo za kamarádíčkování z dárci taky :D

No, jdu spát. Pokud k tomu chceš nějaké širší podání, budu tu až odpoledne zítra...
(Podle času vlastně dneska)...
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Opičák - 29. července 2010 00:13
Opičák

hater 29. července 2010 00:10
To jsem rád, protože sem nechápal, proč by to mělo být na mě.)

Vypisuje se 20 z celkem 1569 příspěvků|⇐ 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 ... 79 ⇒|


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)