Hlavní fórum (103 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Hlavní fórum

Správci:Joh-ny, Elvis Preclík
Popis:diskuze je bez popisu...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Nástěnka:
Zásada 3T:
Topik Tu Tneni

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 101 102 103 104 105 106 107 ... 213 ⇒|

větvička - 6. března 2011 21:19
větvička

Krteček se chtěl prokopat k protinožcům, ale uprostřed se spálil.
!! Homosexuals are GAY !! | Senior internet discussion expert user *****

Khanemis - 6. března 2011 21:06
Khanemis

Joh-ny 6. března 2011 20:04
A já vždycky myslel, že to je Krtečkova práce:-P
Now you will experience the full pawá of the Dark Side...

Mikymauz - 6. března 2011 20:05
Mikymauz

jilm 6. března 2011 13:15
Ty porad koukas jen na potencial.) Ja tady mluvim o tom,ze nebudou velmoci, protoze nechteji a nepotrebuji to. Jejich kultura a zivotni styl ma uplne jine hodnoty.

Joh-ny - 6. března 2011 20:04
Joh-ny

jilm 6. března 2011 18:45

proč bych měl umírat já? vlastně jsem tam neuvedl nejpravděpodobnější možnost "Ano, Joh-ny zničí celý svět a stane se tak nejmocnějším superpadouchem na světě", ale nechtěl jsem svůj tajný evil plan prozrazovat takhle do předu:-)
We're all pathetic and creepy and can't get girls-- that's why we fight robots

elister - 6. března 2011 19:35
elister

Chcete další filozofickou otázku? Definujte mi Záhubu světa :P
"I don't remember our boiler being nuclear" http://www.collectedcurios.com/sequentialart.php

větvička - 6. března 2011 19:09
větvička

jilm 6. března 2011 18:45
No, vzhledem k mému dosavadnímu pozorování lidského života je poměrně pravděpodobné že se tak skutečně stane.

jilm - 6. března 2011 18:45
jilm

Ty jo, Joh-ny se boji, ze umre.
Shit happens.

Amthauer - 6. března 2011 18:45
Amthauer

Není možné prosazovat hygienu a ekologii zároveň.
- What is a life devoid of strife?

větvička - 6. března 2011 18:42
větvička

Chybí poslední možnost: "Ano, kombinace výše uvedených"

Joh-ny - 6. března 2011 18:30
Joh-ny

Tak sem kus přečetl a tahle diskuse mě donutila připravit první vážnou a pravděpodobně přinejmenším na dlouhou dobu také poslední Anketu Hlavního fóra.
We're all pathetic and creepy and can't get girls-- that's why we fight robots

větvička - 6. března 2011 14:34
větvička

Nechce se mi pročítat celé, ale Jilm má rozhodně pravdu že indky jsou víc hot než číňanky.

elister - 6. března 2011 13:56
elister

Voju 6. března 2011 13:49
Problém s potravinama by taky nebyl takový, kdyby se nedělalo tolik cavyků kolem geneticky upravených potravin.
Totálně geniální nápad, zabitý veřejností.

Samozřejmě, riskantní, musí se s tím opatrně jako s každým novým vynálezem. Ale proboha sám nápad - nechci zalívat zemi tisícilitry chemický sraček, radši pomůžu rostlince aby se ubránila sama - je geniální věc, která by se měla intezivně zkoumat a zkoušet.
"I don't remember our boiler being nuclear" http://www.collectedcurios.com/sequentialart.php

Voju - 6. března 2011 13:49
Voju

jilm 6. března 2011 13:42
dovolím si nesouhlasit. Velké Agrární nadnárodní společnosti devastují půdu chemií a dalšíma sračkama kvůli krátkodobému výdělku akcionářům. Možná až si lidi uvědomí že jsou potřeba rodiny s velkými zahradami co hospodaří blahodárně pro půdu i pro sebe, bude to mít budoucnost. A co se týče distribuce jídla, viz můj příklad níže.. levná indická síla, velké procento nezaměstnaných a nebo na pokraji chudoby.. opravdu si budou moci koupit jídlo, které bylo převáženo přes pacifik a je na něm 200% přirážka kvůli distribuční síti ?
a kasty, možná přežívají.. ale stále jsou v mentalitě lidí.. stejně tak jako u nás čechů to, že nedokážeme volit nikoho jinýho...

Nailin - 6. března 2011 13:45
Nailin

elister 6. března 2011 13:37
Taky si nemyslím, že to dojde tak daleko (doufám), ale pěkný pohled to nebude.
Zapomenout co bude příště / a neváhat a znovu jít / ve stínu léta přes strniště / a bosé srdce nezradit

jilm - 6. března 2011 13:42
jilm

Voju 6. března 2011 13:35
Kasty se postupne prezivaji, s modernizaci spolecnosti to odumre, uz ted je to pry hlavne otazka vesnicek. Efektivita zemedelstvi roste rychleji nez populace, na svete neni problem s nedostatkem jidla, ale s jeho distribuci.
Shit happens.

elister - 6. března 2011 13:37
elister

Nailin 6. března 2011 13:35
Tak ono hodně ekologických technologií je ekologických prostě tak, že jsou ekonomické (př. úsperný benzinový motor - i kdyby neměl třeba ani katalyzátor, tak bude relativně ekologický, protože toho prostě málo spálí).

A hodně takovýchle technologií už je, takže bych to až tak vážně s úplnou destrukcí přírody neviděl.

Voju - 6. března 2011 13:35
Voju

Indie.. pch... uvidíme jak budou řešit přelidnění za pár let... to začnou stavět na střechách továren několikapatrové skleníky, aby dokázali nakrmit svoje zaměstnance ? :)...

nemluvě o kastách a tom, že v indii jsou na tom lidé ve výsledku hůře než v Indii (každý číňan má bydlení a práci=nějaký příjem)

elister - 6. března 2011 13:35
elister

jilm 6. března 2011 13:30
No rozhodně ti věřím, že Indie má obří potenciál. Osobně bych řekl, že asi největší ze všech zemí co mě napadnou.

Jinak se v tom nevyznám, takže mi nezbývá než ti věřit. O indii vím kulové.

Nailin - 6. března 2011 13:35
Nailin

elister 6. března 2011 13:19
No nemyslím zrovna období průmyslové revoluce 19./20. století. Je mi jasné, že v Číně nebudou topit uhlím. Ale mám ten dojem, že až do Římského klubu (a tedy vůbec postulování otázky ochrany životního prostředí ve veřejném diskurzu a v rámci médií), nehledě na technologie, to bylo horší a horší. Projdou si tím rychleji a bude to děsná sranda, s tím souhlasím.

Solární panely v ČR, stejně jako pěstování řepky na výrobu biopaliv... je... ani nevím, co k tomu napsat. Selhání na národní i evropské úrovni a totální nepochopení, stejně jako nekritické přijmutí bůhvíjakých expertýz (jestli se tedy někdo vůbec obtěžoval nějaké udělat). Člověk by z toho vyrostl do nebes.
BTW ale existují i jiné systémy na výrobu solární energie, které fungují na principu zrcadel. Z neodborného pohledu se mi to zdá celkem přijatelné, ale samozřejmě nepoužitelné v našich zeměpisných šířkách.

Voju 6. března 2011 13:23
Že je vyrábí, neznamená, že je používají. A i kdyby, v mnoha případech to taky neznamená, že jsou skutečně ekologické. Viz ty zmiňované solární panely.
Zapomenout co bude příště / a neváhat a znovu jít / ve stínu léta přes strniště / a bosé srdce nezradit

jilm - 6. března 2011 13:30
jilm

elister 6. března 2011 13:21
Ale oni jsou. Jestli Cina roste o 10 procent, tak Indie o 8 (oboje jsem strelil, linej to hledat). Akorat zacali pozdeji, takze v absolutnich cislech jsem o mozna dekadu pozadu. Na druhou stranu rust Ciny byl dosud tazen levnou pracovni silou, ktera ted zacina byt saturovana a zdrazuje se. Indie ma tu zasobarnu potencialne vetsi a da se ocekavat, ze se zbohatnutim Ciny se ty vsechny montovny premisti do Indie tak, jako tam uz ted jsou call centra prakticky vsech anglofonnich spolecnosti a spousta programatorskych center.
Vedle toho Cina rapidne roste tak trochu na ukor blahobytu svych lidi - snad nikde na svete neni takova cast HDP vynalozena na investice oproti spotrebe. To sice ten rust urychluje, ale na druhou stranu to nedava lidem moznost uzit si plodu rustu. Kdybychom sli stejnou cestou po revoluci my, tak dneska jsme sice mozna na urovni Svycarska, ale dvacet let bychom si nekoupili ani banan. Indie tohle nejspis nedela, uz kvuli demokraticke vlade a trochu jine, mene ctizadostive narodni ideologii.
Shit happens.

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 101 102 103 104 105 106 107 ... 213 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)