Hlavní fórum (116 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Hlavní fórum

Správci:Joh-ny, Elvis Preclík
Popis:diskuze je bez popisu...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Nástěnka:
Zásada 3T:
Topik Tu Tneni

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 114 115 116 117 118 119 120 ... 213 ⇒|

Buri the Great - 2. listopadu 2010 09:59
Buri the Great

Mystique 2. listopadu 2010 07:46
V případě AI se dokonce možná použije proti lidstvu sama :)
http://napady.aragorn.cz

Mystique - 2. listopadu 2010 07:46
Mystique

Johny: :D
Miar: :D

to all: stejně cokoli lidi vymyslí, tak dřív nebo později použijou jeden proti druhému, takže osobně si myslim, že moje teorie o pokojném vyhynutí lidstva pod mým dohledem sice nevyjde, nicméně násilné vysmahnutí lidí z planety (a možná i planety ze soustavy) nastane velmi brzy.. :D
//.-(

Miar - 2. listopadu 2010 07:03
Miar

Nejvíc se mi líbí, že tady se vždycky najdou odborníci úplně na všechno :D
chrocht

elister - 1. listopadu 2010 22:48
elister

Joh-ny 1. listopadu 2010 22:41
"Transformace hardwaru" xD... ok tak tohle mě teda fakt rozesmálo :D
"I don't remember our boiler being nuclear" http://www.collectedcurios.com/sequentialart.php

Joh-ny - 1. listopadu 2010 22:41
Joh-ny

V oblasti urychlení počítačů i transformaci hardwaru rozhodně nejlíp vynikají Transformeři:-D
We're all pathetic and creepy and can't get girls-- that's why we fight robots

Hullak - 1. listopadu 2010 21:54
Hullak

V oblasti zrychleni pocitacu dava velkou nadeji vyzkum uhlikovych polovodicu. Mobilita elektronu v uhliku je o nekolik radu vyssi nez v kremiku , takze pro radove zvyseni rychlosti pocitacu je potreba pouze vymenit pouzivany polovodic.

Teoreticky je to zvladnute uz dlouho, ale prakticky to porad lehce unika.
Na světě není zrádnějšího stvoření nad ženu a chlípnějšího hovada nad muže.

větvička - 1. listopadu 2010 21:48
větvička

elister 1. listopadu 2010 21:26
No však v pohodě, v tom je kouzlo i prokletí internetových diskuzí. I když tu velmi pravděpodobně žádný odborník na téma umělé inteligence není, tak proč by nám to mělo bránit v předpovědích vývoje tohoto odvětví? :-)
!! Homosexuals are GAY !! | Senior internet discussion expert user *****

elister - 1. listopadu 2010 21:26
elister

větvička 1. listopadu 2010 20:32
Kompletně jinou architekturu dozajista ne, ale co jsem pochopil, tak by rádi vytvořili natolik univerzální architekturu, abych "pouhou" změnou odporů mohli upravovat různé zaměření součástky.

Ale na tohel fakt nejsem odborník, to jsem pochopil z toho článku co jsem o tom četl, takže si nebudu hrát na to, že tomu rozumím.
"I don't remember our boiler being nuclear" http://www.collectedcurios.com/sequentialart.php

větvička - 1. listopadu 2010 20:32
větvička

elister 1. listopadu 2010 19:32
mění svůj hardware, pod tím si představuješ co?
memristor dokáže změnit svůj odpor a jednou snad nahradí NAND flash paměti (SSD disky,...) Ale jak jednotlivé memristory výrobce nasází tak zůstanou. Tedy fakt se nekoná že bys měl ARM procesor, kliknul, a on by se přetransformoval na jinou architekturu :)
!! Homosexuals are GAY !! | Senior internet discussion expert user *****

Lucky;) - 1. listopadu 2010 20:29
Lucky;)

elister 1. listopadu 2010 19:32
chtěl jsem tim jen říct, že vlastnosti pod proudem mění kde co, nejsem teda odborník, abych ti to vyjmenoval, každopádně kdyby hardware pod proudem neměnil svoje vlastnosti, tak se můžeš na hlavu stavět, ale nic se nestane :) zmáčkneš čudlík na bedně a nic, tma a ticho... maximálně by se roztočil větrák a zosvítily kontrolky :D
3 křížky

elister - 1. listopadu 2010 19:32
elister

Lucky;) 1. listopadu 2010 18:18
Jde o obě tyto vylastnosti, mění to svůj hardware a ještě si ho to pamatuje. A že je to známe sotva asi rok? No mluvíme tu o budocnosti přece, stejně tak bych viděl šance na budoucnost výkonu počítačů (=> větší šance na funkční UI) v oběvu a izolaci tenké vrstvy grafenu (letošní nobelovka), který má mít úžasné vodívé vlastnosti, atd atd atd...

prostě technika má stále kam postupovat, a se zvýšeným výkonem stroje se dají zkoušet složitější koncepty UI.

Lucky;) - 1. listopadu 2010 18:18
Lucky;)

Hullak 1. listopadu 2010 15:02
špatně jsem se vyjádřil, nechtěl jsem tim říct, že abstraktní myšlení je dokonale známo, chtěl jsem jen říct, že překážkou je hlavně jeho složitost a tím i tedy složiosto ho napodobit...
ale obecně jsem co se UI týče umírněný optimista - UI určitě bude, byť očekávám spíše formu velice sofistikovaných programů schopných provádět diagnostiku tuny proměnných a na jejich základě se rozhodovat o dalším postupu + schopnost učit se z vlastních chyb...
neočekávám, že bych si s UI někdy pokecal o filozofických problémech a měl z takovýho rozhovoru jiný pocit, než pobavení :)

elister 1. listopadu 2010 17:16
memristor existuje zhruba rok, nejde ani tak o to, že by se tahle součástka měnila za chodu (to dělá celá řada jiných součástek, problém je, že po odpojení šťávy se vrací do původního stavu), ale jde spíš o to, že memristor si svou konfiguraci zachovává i po odpojení od zdroje - využití je jasný, představ si ramku, která zůstane plná i po vypnutí - důsledek: zapneš počítač úplně přesně tam, kde si ho vypnul a to i v případě ž z noťasu třeba vyndáš baterku... přičemž start je takřka okamžitý...
3 křížky

elister - 1. listopadu 2010 17:16
elister

kucik 1. listopadu 2010 15:20
Jj ztrácíme výkon, strašně moc, doslova neuvěřitelně. Ale jde to, tzn když bude počítač mnohokrát výkonější než mozek, tak by to mohl dokázat. Tkaový zatím není...

Jo a nedávno byl ohlášen vynález tzv. memristoru, což má být součástka schopná měnit svůj hardware a úzce se specializovat, čímž mnohonásobně lépe zůžitkovávat svůj výkon.

kucik - 1. listopadu 2010 15:20
kucik

U živého mozku jde především o to, jestli se nemýlím, že se vlastně sám od sebe hardwarově přetváří. U současných polovodičových procesorů toto není dost dobře možné. Proto nad samotným železem musí existovat další vrstva - softwarová, kterou už je možné přetvářet. S každou takovou vrstvou ztrácíme efektivitu.
Nejjednodušší AI (taková kterou můžeme deněn potkat) pak má vlastně ještě další vrstvu, protože svým během nemění svůj kód, ale jen konfiguraci.
Básníci krve / básníci šílenství / básníci výsměchu / básníci beze slov.

Hullak - 1. listopadu 2010 15:02
Hullak

Lucky;) 1. listopadu 2010 10:32
Asi te zklamu, ale opravdu nikdo nevi, jak abstraktni mysleni funguje. Existuje mnoho teorii, ale zadna nema vetsi oporu nez je strata abstraktniho mysleni pri pozkozeni mozku.

Nepochyne najdes materialy, kde tvrdi, ze tato cast mozku je zodpovedna za...jenomze pri hlubsim studiu zjistis, ze je to pouze priblizna oblast, a ze je skoro tolik vyjimek jako podpurnych prikladu.

Ve skutecnosti nikdo presne nevi jak lidsky mozek funguje a mezitim je abstraktni mysleni nejslozitejsi.
Na světě není zrádnějšího stvoření nad ženu a chlípnějšího hovada nad muže.

elister - 1. listopadu 2010 14:58
elister

větvička 1. listopadu 2010 00:44
Zatím, zcela jistě ne, otázka času jestli dřív biologové příjdou na to jak je to "naprogramováno" v lidském mozku a nebo jestli technici dřív vymyslí jak to naprogramovat.

Možná to bude trvat, ale už to existuje, takže to jde, takže na to jde přijít, a jde to vyrobit. Jednou to bude.

Scout - 1. listopadu 2010 14:03
Scout

Andor zdá se dořešil převod domény a jede opět bez dvojky na konci...
Člověk je bohatý pouze svými přáteli.

Mystique - 1. listopadu 2010 11:59
Mystique

hahaha.. prý "na úrovni lidské inteligence" .. :D to se nemusí zase tak moc snažit:D
//.-(

Lucky;) - 1. listopadu 2010 10:32
Lucky;)

ono nejde ani tak o to, že by nebylo známé jak abstraktní myšlení funguje, ale je složité ho naprogramovat... například naprogramovat blbou dámu je mnohem složitejší než naprogramovat perfektní kalkulačku...
a co se týče superpočítače - podle studia IBM má nejvýkonnější superpotíčač výkon asi 1/30 průměrného lidského mozku... čili sebemnší UI by v současné době byla hodně retardorvaná :)
3 křížky

Joh-ny - 1. listopadu 2010 07:05
Joh-ny

děkuji, myslim že tohle jsem chtěl použít jako hlavní argument:-)
We're all pathetic and creepy and can't get girls-- that's why we fight robots

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 114 115 116 117 118 119 120 ... 213 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)