Hlavní fórum (129 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Hlavní fórum

Správci:Joh-ny, Elvis Preclík
Popis:diskuze je bez popisu...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Nástěnka:
Zásada 3T:
Topik Tu Tneni

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 ... 213 ⇒|

Yakaman - 4. září 2010 21:41
Yakaman

Scout 4. září 2010 20:57
Tvoje demagogie stran mého času během práce je opravdu dokonalá.

Nehodlám Ti říkat přesně, jak dlouho kde pracuji, ale od časového údaje v mém předchozím příspěvku to není daleko.

Chtěl jsem se dozvědět vaše názory. I Tvůj názor beru a máš na něj právo. Ale neuchyluj se k nicneříkajícímu osobnímu napadání, to není k ničemu.

Scout - 4. září 2010 20:57
Scout

Yakaman 4. září 2010 19:21
Jak vidím máš při službě spoustu času z nás dolovat názory. Což je prima protože tvoji pacienti tě nepotřebují a tedy se jim daří lépe.
Jinak jen tak pro mne - jak dlouho už v té Vaší nemocnici pracuješ že víš přesně jaké poměry tam panovaly před 6-7mi lety?
Člověk je bohatý pouze svými přáteli.

Yakaman - 4. září 2010 19:21
Yakaman

jilm 4. září 2010 17:22
Já ti přesně ani nevím. Prostě to nějak nefunguje. Byly časy (6-7 let zpátky) v naší nemocnici, kdy odměny byly. Měli je všichni běžní lékaři v podstatě stejné. Jak se ale postupně situace s financováním zhoršovala, odměny se plošně zrušily, prostě na ně asi nebylo. Teď je nemá nikdo, resp. mají je někteří vedoucí pracovníci. (Tím ale nemyslím např. vedoucí oddělení a podobně, ti také nemají nic.) Jestliže se celkový objem peněz na platy lékařů v ČR oproti stávajícímu stavu má snížit o 6,4 mld., jak by pak někdo mohl odměny dostat, když už teď na ně není?

Pokud by se objem peněz na mzdy navýšil, pak si dovedu představit, že by se změnily nebo klidně i úplně zrušily platové tabulky.

Jinak - možná jste v médiích zaregistrovali případ trestního oznámení na Dětskou nemocnici v Brně, kde se na ORL v noci po operaci přidusil chlapec a má doživotní následky. Na oddělení prý byla jedna sestra a žádný lékař. Kdo je vinen? Ta sestra, která prostě neměla šanci to uhlídat? Primář? Přednosta kliniky? Ředitel? Asi nikdo z nich, když v ČR chybí 700 lékařů a 3000 sester. To je mj. odpověď na vaše argumenty, jak se na medicínu všichni hrnou. Nehrnou. A na střední zdrav. školy už vůbec ne.

Yakaman - 4. září 2010 18:39
Yakaman

Scout 4. září 2010 18:17
K dnešnímu dni podepsalo přes 3000 lékařů z ČR, že ke konci roku podají výpověď, pokud jim nebudou zvýšeny platy. V této situaci se chystá naopak snížení platů. Tak jsem vám to oznámil, protože jsem byl zvědavý na váš názor. (Tzn. co si o výši odměn lékařů myslíte, co si myslíte o jejich chystaných krocích, jestli vám třeba nevadí, že ti, kteří jsou schopni odejít, odejdou a ti, co zůstanou, odmítnou sloužit další přesčasy, které jsou navíc již ve stávajícím stavu nezákonné, takže vás nebude mít kdo ošetřovat, atd.) Takže díky za něj. (Jinak já opravdu nejsem tak smutný, abych vám tady plakal a potřeboval utěšit. Chtěl jsem z vás vydolovat váš opravdoivý názor a to se mi myslím docela povedlo.)

Scout - 4. září 2010 18:17
Scout

Dotaz na ty, kteří tuto debatu ještě sledují:

Yakaman nám oznámil, že mu stát zaplatil studia na lékařské fakultě a on tuto úspěšně dodělal. Díky nedostatku lékařů mu nehrozí, že by se šel po vysoké přihlásit na pracovní úřad jako jiným čerstvým absolventům. Nyní má pocit, že za to že dodělal medicínu je mu stát povinen platit víc než všem ostatním (v průměru). A skrývá to za jakési výkřiky o tom, že si musíme vážit svého zdraví. Pochopil jsem podstatu věci z té změti nesouvilých výkřiků a odborážských frází správně?
Člověk je bohatý pouze svými přáteli.

Elvis Preclík - 4. září 2010 18:14
Elvis Preclík

Už nemusim chodit na idnes číst si diskuze, tady člověk dostane víc:0)

jilm - 4. září 2010 17:22
jilm

No tak jo, cesky tvar sice Google zna jen 9x, ale na wiki to je. :-)

Yakaman: Proc myslis, ze je mozne doktora ohodnotit obtizneji nez treba pravnika? Proc by primar oddeleni mel mit problem ziskat prehled, jak ktery doktor pracuje intenzivne a kvalitne? Ja jsem osobne trochu skepticky k osobnimu ohodnoceni u uredniku, protoze jista zivotni jistota je kompenzaci za spise nizsi platy nez v soukromen sektoru. U lekaru to muze byt podobne, ale nevidim ted moc duvod, proc by tomu tak bylo.
Shit happens.

Pepča - 4. září 2010 11:54
Pepča

Luelle 4. září 2010 10:56

Jop, používá .-)
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody...

Luelle - 4. září 2010 10:56
Luelle

kvarterní sektor = věda a jsem si jistá, že se ten termín používá ;)
Pokud si dal PJ tu práci, že pro padoucha vytvořil celý deník, nezabijete ho.

Yakaman - 4. září 2010 08:52
Yakaman

jilm 4. září 2010 03:47
Ano, někdo si opravdu namlouvá, že lze zvýšit nenárokovou složku platu. Jestliže dnes ji nikdo krom nemocničních papalášů nemá, těžko očekávat, že po snížení celkového objemu peněz na platy o 6,4 mld, se nám zázračně na výplatní pásce objeví. Ve veřejném sektoru to nejde. V soukromém je to snadné - ocením/motivuji zaměstnance, který mi přináší zisk. Nemocnice netvoří zisk. Rozpoznat "lepší a horší lékaře" je nemožné.

Co se týče výběru povolání - ano, v osmnácti jsem byl debil. Chtěl jsem pomáhat lidem a podobné krávoviny. Ale já se polepším, věřte mi.

hater - 4. září 2010 08:31
hater

Mno já víceméně souhlasím s tím, aby měli doktoři vysoké platy. A souhlasím s tím, aby měli i učitelé vysoké platy, a poslanci a stolaři a automechanici a krumpáčníci. Mno a pochopitelně abych i já měl vysoký plat :-)

Akorát nevím, odkud se na to do státního rozpočtu dostanou prachy :-)

Ale ne, myslím si, že způsoby, kterými se současná vláda snaží šetřit, nejsou právě nejlepší.

jilm - 4. září 2010 03:47
jilm

Ehm Luelle... kvarterni sektor? :-D Jses si jista, ze se to pouziva? :-p
Yakamane, predpokladam, ze jsi cerstvy doktor, takze sis medicinu svobodne vybral pred nejakymi 5, 7 lety. Proc? Na medicinske skoly se hlasi rekordni pocty lidi, kdyby ten zivot lekare byl tak hroznej, jiste by si vybrali neco jineho.
Amunak, pokud bys lekare platil ze sveho, dej jim kolik chces. Ale stat by nemel premyslet, co si kdo zaslouzi. Stat by mel za penize svych prispevatelu co nejlevneji obstarat verejne sluzby.
Lekari u nas zatim nejsou placeni tak luxusne jako v zahranici, ale stejne patri nekam do vyssiho patra stredni tridy. Duvodem, proc je asi postupne budeme potrebovat platit opravdu poradne neni jejich spatna socialni situace, ale spise pretahovani tech sikovnych do ciziny.
Co se tyce tech cisel - necet jsem si to poradne, ale nemylim-li se, planem je zvysit podil osobniho ohodnoceni na celkovem vydelku. Takze ta cisla CLK jsou zavadejici a nefer. Jestli ma ve verejnem sektoru cenu zavadet takovy system je samozrejme otazka pro jinou diskusi.
Mimochodem jsem z lekarske rodiny.

Ale ja jsem tu chtel puvodne jen napsat, ze Capi s makem jsou nejhustsi vec jaka se kdy v televizi objevila!
Shit happens.

Amunak - 4. září 2010 00:21
Amunak

Yakaman 3. září 2010 22:33
Souhlas. Jestli si někdo zaslouží vysoké platy, tak to jsou lékaři, protože (svhého) zdraví si cením ze všeho nejvíc a to se bez lékařů dříve nebo později neobejde.

Myslím si, že i kdyby měli mít doktoři u nás dvojnásobné platy, tak by si to zasloužili.
🐺

Luelle - 3. září 2010 23:26
Luelle

LOL Johny ty jsi někdy fakt kretén :D:D

mě už ani neudivuje, že ty debilní politici uberou těm co maj nejvíc přidat a sami sobě si neuberou =)))

jako... má vládnout inteligence
ne dělníci a ne zbohatlíci se senem v hlavě

tahle země jde fakt z extrému do extrému...

a pubertálním dětem, kteří tohle od Yama četli a měli pocit, že je chudáček co brečí že nebude mít prachy, přeju aby fakt poznali nouzi =P

btw johyníku ty velký ekonome víš co je nejlepším ukazatelem vyspělosti státu?

to kolik procent příjmů cpe do kvarterního sektoru, my jsme na tom neslavně, že? o čem to svědčí?
Pokud si dal PJ tu práci, že pro padoucha vytvořil celý deník, nezabijete ho.

Yakaman - 3. září 2010 22:33
Yakaman

Děkuji všem za povzbuzující komentáře. Nic nepotěší tak, jako jasný a jednotný názor veřejnosti.

Jsem rovněž velmi rád, že si svého zdraví nevážíte ani tak, jako zdraví svých psů a koček a odměňujete své veterináře několikanásobně více, než své lékaře. Velkou radost mi udělalo, jak mocné negativní emoce u vás vyvolává nespokojenost lékařů se svými ubohými příjmy. Mohu hodit za hlavu jakékoli morální výčitky svědomí a pocit sounáležitosti s touto zemí a odejít bez mrknutí oka někam do civilizace, kde si lékařů váží a odměňují je za jejich práci adekvátně k průměrné mzdě v dané zemi.

Také bych chtěl poděkovat všem, kteří mi dopřáli lekce tržní ekonomiky, oblíbeného principu v České republice. Jsem rád, že nikdo už netouží po hloupém principu solidarity a všichni si jako jeden muž přejí komplet soukromé zdravotnictví, kde zdraví má tržní hodnotu. Jsem všemi dvaceti prsty za zrušení zdravotního pojištění a za přijetí amerického modelu. Je mi úplně jedno, že se jedná o nejméně efektivní model na světě (v ČR na zdrav. péči kolem 7% HDP, v USA kolem 13% HDP) zaplatíte to vy, tak co je mi po tom. Je mi úplně jedno, jestli nebudete mít na vyšetření/ošetření. Klidně si chcípněte. Kdo nezaplatí, nebude ošetřen. (Banální sepse vás přijde na čtvrt milionu. V případě komplikací i několik milionů. O maligních tumorech ani nemluvě.) Prodejte auto, prodejte barák, přemluvte bábu, ať vám přispěje. Vaše věc.

(Pro Joh-nyho: věř mi, že 99% nemocničních lékařů žádné příplatky ani osobní ohodnocení nemá. Jsou jim ovšem propláceny přesčasy. Takže pokud lékař čerstvě po atestaci stráví v práci ne 40, ale 80 hodin týdně, nedostane podle nového návrhu 17500 hrubého, ale krásných 35000 hrubého. A to už se vyplatí, za cenu, že víkendy bude trávit v práci a ani vlastní děti ho nepoznají.)

A nyní mne omluvte, jdu se vyspat, protože zítra jdu na 7:00 do práce a končím v neděli v 10:00, přičemž v pondělí jdu o pět do práce na 7:00 a jelikož mám zase službu, pracuji tahem do úterý 15:30. Ve středu už budu opět svěží v 7:00 v práci, budu se na vás usmívat a radostně vás ošetřovat a dlouho si s vámi povídat o vašich problémech a všechno vám vysvětlím.

elister - 3. září 2010 14:55
elister

Joh-ny 3. září 2010 14:51
...

ne, že bych to četl celé, je to taky moc dlouhé

Ale vote + za tu část co jsem četl :D

Taky už takovéhle politické agitace nesnáším, a tím tuplem odboráře
"I don't remember our boiler being nuclear" http://www.collectedcurios.com/sequentialart.php

Joh-ny - 3. září 2010 14:51
Joh-ny

Yakaman 3. září 2010 13:33

LoL jestli nevidíš souvislost s politikou tak si to přečti ještě dvakrát, pak se nad tím projistotu třikrát zamysli a pak se di zastřelit:-D

Odboráři sou pořádný magoři všude a nejen u nás, takže jsem rád že aspoň znám jenom ty český, ale tahleta hloupá agitka, už mě ani nerozesmívá tak jako dřív, tak proč se jima vůbec zabívat.
Netvrdím že doktoři se maj jako v bavlnce. Netvrdím že by našemu zdravotnictví malá finanční injekce neprospěla.
Dokonce ani netvrdím, že ten návrh zrušit doktorum svoje vlastní tabulky je dobrej (i když taky nechci tvrdit opak).
Ale už jenom když si přečtete to, co tady píše doktor Kubek (jeden z největších magorů-odborářů jak jsem o nich výše psal) tak vám musí bejt jasný, jak se hloupě snaží vodit lidi za nos. V tomhle dlouhém dopisu jsou "fakta" pouze na dvou místech, to čemu věřím jsou čísla o odchodu doktorů do zahraničí, to si myslím že snad ani nezfalšovali. A druhý je ta tabulka se změnami platů doktorů, která je vysloveně směšná, snížení platů doktorů o 42% nemůže stoprocentně hrozit, to prostě nejde. Ne, že by žádný snížení nehrozilo, ale 42%! LOL! Neznám detaily, nic jsem si o tom nescháněl, nevim jakým způsobem ty čísla nafixlovali, jestli vzali přehnaný dnešní platy, nebo podceněný budoucí platy, jestli bude záležet na nějakých dalších okolnostech, nebo jestli budou dostávat nějaký bonusy vedle těch tarifních platů, který tam záměrně nezapočítali, nevim co z toho je pravda, ale je nad slunce jasné, že snížení platů doktorům o 42% je velmi hloupý vtip
We're all pathetic and creepy and can't get girls-- that's why we fight robots

Yakaman - 3. září 2010 13:45
Yakaman

elister 3. září 2010 13:40
Naštěstí máš právo to nečíst, když nechceš:)

elister - 3. září 2010 13:40
elister

elister 3. září 2010 12:55
tím zůstává tadruhá poddstatná část... kdo to má číst :D
"I don't remember our boiler being nuclear" http://www.collectedcurios.com/sequentialart.php

Yakaman - 3. září 2010 13:33
Yakaman

elister 3. září 2010 12:55
Nevidím souvislost s politikou. To je oznámení s vysvětlením.

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 ... 213 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)