Metloš (123 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Metloš

Správci:Babin Úd, Systy, TheDave
Popis:Diskuze o metalu a o všem co k němu patří...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Nástěnka:

"Ticho léčí, ale hluk uzdravuje!"

Tato diskuze je veskrze pokračováním zrušené a blokované diskuze železo na kterou si většina metalové komunity Aragorna jistě pamatuje.

Pár odkazů

Rock radio
http://www.krradio.com/index.php?go=musicvids&pid=153
METALOPOLIS
http://www.metalopolis.net
DIMEBAG DARRELL - Pila plná krystalů
http://www.metalopolis.net/art_profiles.asp?id=1820
archiv kapel, možnost řazení podle několika kritérií
http:// http://www.metal-archives.com/
žebříček 100 nejlepších kytaristů světa
http://www.mykesweblog.com/2005/01/rollingstone_ma.html

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 3853 příspěvků|⇐ 1 ... 121 122 123 124 125 126 127 ... 193 ⇒|

Khanemis - 14. února 2008 19:08
Khanemis

Michi_Hrozi 14. února 2008 18:28
No jenom texty z toho ale power neudělají:-)

Abych to lépe vysvětlil, já proti kamelotu nic nemám, naopak je to fajn hudba, jen mi nepřijde příliš metalový, je mi líto;-)

Mirador 14. února 2008 18:47
To už je jiná, Avantasia to splňuje, i kyž ta poslední je trošku různorodější;-)

Já vím, že je to metal a nástorje zvládají super, jen...jak to jen říci...nevzpomínám si od nich na nic 'odvázanějšího', je to na metal možná až mco uhlazené:-) Což je ptoom docela pitoreskní v porovnání právě s Royem Khanem (všichni víme, jak jsi to myslel, ty jeden lichotníku;-)))), který má opravdu velmi pěkný, a řekl bych až takový důstojný, hlas, přičemž co jsem ho viděl, tak se snaží prezentovat velmi okatě do podoby drsňáka, což k němu prostě nesedí...:-)
Now you will experience the full pawá of the Dark Side...

Michi_Hrozi - 14. února 2008 18:54
Michi_Hrozi

Mirador 14. února 2008 18:47

tak presne to myslím :)

mám aj tie novšie ale tie mi až tak nevoňajú.. hoci to neni šit..
Laugh.. and the world laughs with you. Weep.. and you weep alone!

Mirador - 14. února 2008 18:47
Mirador

Khanemis 14. února 2008 17:16

Jo, myslel jsem Avantasii... i když... třeba album Kingdom of Madness od Edguyů mi přidje dost symfonickej, tedy v porovnání s pozdějšími alby.

Jinak Kamelot doopravdy metal je ;) Maj skvělý kytaristy a klávesáka. Khan je taky velice charismatickej, a to jsem ho nejdřív neměl rád :D (Teď myslím zpěváka z Kamelotu, aby nedošlo k obžalobě za vlezdoprdelizmus :D )

Michi_Hrozi 14. února 2008 18:28

Texty? Ani by som nepovedal. Ty asi naozaj počúvaš tie staré albumy. Áno, tam boli texty ako Black Tower a také srandy, ale vtedy to bol aj iný štýl hudby a ten hlas mi staršne pripomína R.J.Dia, čo by s tými power textami vôbec nebolo podozrivé.
"Wanna Fuck?!"

Michi_Hrozi - 14. února 2008 18:28
Michi_Hrozi

Khanemis 14. února 2008 17:17

tak myslim ze to metal je :)
a kamelot ma minimalne power texty :)

Khanemis - 14. února 2008 17:17
Khanemis

Jinak ale s Kamelotem souhlasím, ten má spíše blízko k symphonicu..a obecně si ani nejsem jistý, jestli má zrovna příliš z metalu;-)

Khanemis - 14. února 2008 17:16
Khanemis

Mirador 14. února 2008 16:05
No zrovna ty klávesy nejsou jen esenciální nutností speedu, jelikož v rámci poweru máš víceméně va proudy: neměcký a severský power. Německý je syrovější, ten severský ale velmi častou používá právě klávesy (!).
A opět podotýkám, většina ksupin se stejně překrývá v rámci žánrů, málokterá je úplně čistá.

A Edguy jako smyphonic? Člověče, vážně si je nepleteš s Avantasiou? Edguy je skutečně, jak píše Jeane, někde na pomězí poweru/speedu(hlavně pozdější alba)/a hard rocku:-)

Jeane - 14. února 2008 16:56
Jeane

Mirador 14. února 2008 16:05
Avantasia je mix power,speed aj symphonic, aspoň podľa môjho názoru, predsa len ide o "operu" a teda má znieť veľkolepo... ale samotný Edguy? možno jedine Sacrifice ...ale skôr by som Edguy dala na pomedzie poweru a hard rocku. Aj keď je to len môj názor, v tých podštýloch som vždy mala mišmaš:)
Peace is a lie, there is only passion ...

Babin Úd - 14. února 2008 16:30
Babin Úd

AAAAAAA!!! Já se umlátim smíchy. :-D :-D EMO jsou nečůráčtější vocasové na světě. :-D :-D
AAAAA!!! AAA!
Tohle vám musim ukázat. :-D :-D :-D
Já umřu!!
EMO SUKS!
Ten idiot na někoho vybalil o jakési skupině že je to ukázkovej thrash. Zeptal sjem se jak se pozná ukízkovej thrash a ten čůrák mi napsal tohle. :-D :-D

"a jak se pozná tHrash? prostě to slyšíš..to nejde vysvětlit..a pokud to nepoznáš, tak to máš blbý, a měl bys začít poslouchat víc thrashe;-)"

Já myslel že umřu!
Paranoia is a very comforting state of mind. If you think they're out to get you, it means you think you matter. - Ciaphas Cain: Hero of the Imperium

Babin Úd - 14. února 2008 16:15
Babin Úd

Vortex 14. února 2008 09:43
Jeane 14. února 2008 10:07
Všechno skvělé kapely. Rhapsody mám jen z doby kd y se jmenovali jen Rhapsody, ale jsou to pecky, třeb Unholy Warcry je uplně úžasná.
Paranoia is a very comforting state of mind. If you think they're out to get you, it means you think you matter. - Ciaphas Cain: Hero of the Imperium

Mirador - 14. února 2008 16:05
Mirador

Khanemis 13. února 2008 22:56

Speed je zejména znatelný dle rychlé hudby, dvojšlapky a hlavně kláves a ymslím, že taková Sonata má všechny tyhle předpoklady...

Jeane 14. února 2008 10:07

Edguy a Avantasiu som vždy pokladal skôr za symfonický metal ako power. ALe je to oboje dosť kombinované všetkým možným.

Michi_Hrozi 14. února 2008 15:53

A sry, že sa navážam, ale Kamelot má podľa mňa od Power ďaleko :P Teda tie prvé albumy, než prišiel spevák Khan, vtedy to vyzeralo inak, ale terajší kvalitný Kamelot, ktorý ma prednedávnom veľmi zaujal, je určite z veľkej časti symphonic metal. Ono to až tak nie je počuť pri skladbách, ale na koncerte mávajú niekoľko vokálov v pozadí, narozdiel od power alebo typického speed mávajú skôr pomalé melódie a navyše skaldba The Haunting, na ktorej hosťovala speváčka z Epicy, je vážne efektívnejšia naživo omnoho viac ako audio záznam ;)
Inak teda skôr by som povedal, že majú osobitý štýl, teda dosť osobitý...
"Wanna Fuck?!"

Michi_Hrozi - 14. února 2008 15:53
Michi_Hrozi

hmm.. vsetko co pocuvam tu tusim uz bolo :) ale napriklad kamelot tiez nie je zly power..
a velmi typycky zastupca speedu je podla mna DragonForce a to ho radia niekedy do poweru (texty ano ale.. poculi ste snad niekedy daco rychejsie? :P).. ja by som povedal ze je to skor taky.. ultra soeed :D

Jeane - 14. února 2008 10:07
Jeane

Ja by som ešte odporučila Edguy a hlavne Avantasiu, ak má ísť o power.
Peace is a lie, there is only passion ...

Vortex - 14. února 2008 09:43
Vortex

No musím souhlasit s Miradorem, Sonata Arctica jsou především speed metal, všimněte si tý podobnosti se Stratovarius či Highland Glory. Jinak z poweru doporučuju Rhapsody in Fire, výborný italové, někdo je řadí do gothic, ale to je holý nesmysl. Timeless a Manowar jsou taky dobrý.
Ach jo... kde jsou ty zlatý časy, kdy to ještě stálo za hovno... Harakan: ,,Za dva!" Bejdouzus: ,,Exploze!"XD

Khanemis - 13. února 2008 22:56
Khanemis

Mirador 13. února 2008 17:36
On speed je stejně většinou jen hodně rychle zahranej power nebo heavy, takže si moc nepomůžeš s tím rozřazováním skupin...:-)

Babin Úd - 13. února 2008 21:32
Babin Úd

Mirador 13. února 2008 17:36
Já bych to neškatulkoval.

shadargh - 13. února 2008 18:10
shadargh

Jeff 12. února 2008 20:42
Power nedoporučuju :D

TheDave - 13. února 2008 17:47
TheDave

Já se taky nechci hádat, takže na tu Sonatu nic neříkám...
"Každej si holt dělá tu anarchii po svým." - Charlie

Mirador - 13. února 2008 17:36
Mirador

Každýho zaujme něcojinýho, mě třeba zaujali i Iron Maiden i HammerFall :D

Jinak doteď jsem myslel (a taky si myslím), že Sonata Arctica je čistej speed metal, ale hádat se nechci...

A jedna vcelku kvalitní Power metalová skupina (ikdyž dost inklinující k heavy) jsou Primal Fear ;)
"Wanna Fuck?!"

TheDave - 13. února 2008 17:29
TheDave

Mě mejdni taky nezaujali, narozdíl od HF.
"Každej si holt dělá tu anarchii po svým." - Charlie

Babin Úd - 13. února 2008 16:53
Babin Úd

TheDave 12. února 2008 23:05
Mě osobně HF nezaujali vůbec. Neslyšel sem od nich žádnej peckovej song. Mě ale nezaujali ani Iron Maiden, takže...

Vypisuje se 20 z celkem 3853 příspěvků|⇐ 1 ... 121 122 123 124 125 126 127 ... 193 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)