2012 - Konec světa? (12 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

2012 - Konec světa?

Správci:Garric
Popis:Docela by mě zajímalo, co si myslíte o roce 2012? Jistě znáte toto datum a víte z čeho vychází a co se má stát. Bude to konec světa? Nebo jen začátek nového věku? Nebo se nestane vůbec nic? ...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Anketa:
Co myslíte že bude příčinou možného konce světa, ať už 2012, nebo jindy?
Vnější události (meteor, výbuch supernovy, Slunce,...)5
Vnitřní události (zemětřesení, supervulkán,...)3
Člověk13
Apokalypsa (kdyby snad někdo věřil)2
Něco jiného (Co? -> Do diskuze..)5
28 celkem
Nástěnka:
Pro ty co neví:) A i pro ty co ví je tohle video dost zajímavý :)
http://www.youtube.com/watch?v=c79no-x0ZL0

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 422 příspěvků|⇐ 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 22 ⇒|

Nefrete - 19. března 2011 12:22
Nefrete

Ronkar 18. března 2011 13:51
A kam se vyvine podle tebe dál a na základě čeho tak soudíš?:)
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Tooty-klo - 19. března 2011 12:12
Tooty-klo

Nuž...videl som túto diskusiu a nemohol som odolať.Prečítal som si niektoré príspevky...súhlasím s tým,že to nemusí byť koniec ľudskej existencie...aj keď je nás ne zemi asi 6 miliárd...zase by nás nemalo byť priveľa.Ale čo s tým robiť,aby sme nikomu neublížili?Ďalej...invázia mimozemšťanov.Keďže nám to môže kľudne hroziť každý deň,nerobil by som si starosti.Nemám to ale opodstatnené.Nechápem ale jednu vec.Áno,Mayovia si robili kalendár.Áno,končí sa v onen dátum.Ale prečo ľudia okolo toho takú hystériu.Čo ak sa im proste nechcelo ďalej pokračovať?Čo ak nemohli ďalej pokračovať?Súhlasím,mám pocit,že niečo príde...ale koniec ľudskej existencie nie.Vlastne môže...každý deň môže.Ale viete,ako som to myslel.Prepáčte,ak sa po niekom opakujem...
#NeverTrustTooty #NTT

Keisell - 18. března 2011 13:52
Keisell

A stejně něco přijde ... změna nebo konec ... to už je jenom na lidstvu.
Už nikdy ... nechci potkat škrkny!

Ronkar - 18. března 2011 13:51
Ronkar

Nefrete 17. března 2011 14:22
To se změní :) Lidská mysl se vyvíjí stějně jako technologie, i když to možná není tolik patrné. Říká se, že je teď věk Ega.
Věř snům. Věř svému srdci a věř svému příběhu. (Neil Gaiman)

Nefrete - 17. března 2011 14:30
Nefrete

K tématu: http://www.rozhlas.cz/planetarium/historie/_zprava/760681

Nefrete - 17. března 2011 14:22
Nefrete

Ronkar 17. března 2011 14:11
V tomhle se s tebou rozhodně nepřu; spíš myšlenka nějaké obecné, nadnárodní revoluce je nemožná. To, že se lidí bouří, je žitá skutečnost a děje se tak samozřejmě dnes a denně. Ale když žiješ v materialistické společnosti blahobytu (vím, že o materialismu mele každý trouba, který chce vypadat chytře), pak jen těžko v někom probudíš ideál něčeho vyššího, když je člověk často zahleděný do sebe sama.

Ronkar - 17. března 2011 14:11
Ronkar

Nefrete 17. března 2011 13:39
To vychází spíš z toho, že když na tom lidi jsou moc špatně, prostě vyjdou do ulic. To je fakt. Když nemáš střechu nad hlavou a co jíst, nic jiného ti ani nezbyde (ostatně v historii to tak vždy bylo).
To že Češi většinou raději sedí na gauči doma a nadávají v klidu a bez rizika, než aby šli do "boje", neznamená, že to tak dělají i ostatní národy.
Revoluce je tady od toho, aby se věci dali do pohybu a polemizovat nad tím, jestli by se to nevrátilo do původních kolejí, je na dlouhou diskuzi, ale... nejspíš jo :) Jenže na tom v tu chvíli, kdy něco lidé mají dělat, nezáleží. Nemůžeš se přece proti něčemu postavit už s myšlenkou, že je to vlastně jedno, protože ve výsledku nic nezměním.
Já si osobně myslím, že kolektivní svět nebude fungovat. V budoucnu se lidé vrátí do soběstačných komunit s vlasní pěstovanou potravou a energií (a teď nemluvím o žádné falloutovské vizi), spíš, si myslím, že k tomu tak nějak dospějí sami.
Ty megakorporoce, které jsou dnes už bohatší, než bohatství jednotlivých států to tady totiž úplně rozšrotují... Dřív, nebo později.

Nefrete - 17. března 2011 13:39
Nefrete

Ronkar 17. března 2011 13:19
Bohatství je ale i moc a mocní si s těmi ne-mocnými dokáží téměř vždy poradit; přeženu-li to zase já, poženeme je vidlemi a co oni? Jaké mají oni prostředky? A o čem všem ještě nevíme? Nedokážu si takovou reakci představit, ačkoli se o to snažím; rozhodně ne revoluci v mezinárodním, celosvětovém měřítku. A ještě na tak vysoké úrovni, o jaké uvažujeme. To, že si uvědomujeme rozdílnost a skutečnost, že pár nej-boháčů má tolik peněz jako zbytek zeměkoule (viz statistiky), je sice jedna věc; může se nám to nelíbit, můžeme na to nadávat, ale že by došlo k zásadnímu převratu? A jaké bývají výsledky takové revoluce? Není to opět jen restrukturalizace a po čase návrat k původnímu?

Nefrete - 17. března 2011 13:34
Nefrete

Ronkar 17. března 2011 13:11
Musím se na něj také zase někdy podívat, tohle působí zajímavě.:)

Ronkar - 17. března 2011 13:19
Ronkar

Nefrete 17. března 2011 12:42
- Rozbroje mezi níže a výše postavenými byly vždy a nedokážu si představit, že by to teď dopadlo jinak než dříve; dopad by byl samozřejmě značnější než kdy dřív, ale přesto.

Tak já to myslel v nadsázce, ovšem ta propast se neúměrně stále a pořád zvětšuje. Jednou to praskne, to je zákonitost akce a reakce.
To, že si lidi nebyli tolik vědomi sociálních rozdílů, bych také nepovažovala za zcela pravdivé...
No díky internetu se to dost posunulo. Lidé dnes myslí mnohem komplexněji a ty špíny a nepravosti, co vycházejí na povrch už není tak snadné zamést pod koberec jako dřív.

Ronkar - 17. března 2011 13:11
Ronkar

Nefrete 17. března 2011 12:35
Nevím, párkrát v poslední době, co jsem na něj koukal, byl srpek vespodku a ne na straně (levé, pravé), jak by měl. Lidi kolem mě mi potvrdili, že nemám halucinace, taky jim to přišlo divné :)

Nefrete - 17. března 2011 13:03
Nefrete

Smrtijedka 17. března 2011 13:01
Přečti si to, prosím, ještě jednou a pozorněji.

Nefrete - 17. března 2011 12:42
Nefrete

Ronkar 14. března 2011 14:41
- Rozbroje mezi níže a výše postavenými byly vždy a nedokážu si představit, že by to teď dopadlo jinak než dříve; dopad by byl samozřejmě značnější než kdy dřív, ale přesto.
- To, že si lidi nebyli tolik vědomi sociálních rozdílů, bych také nepovažovala za zcela pravdivé; neustrnul jsi v téhle myšlence zhruba v období osvícenství? Nebuď tolik "moderno-centrický".
- Taky si myslím, že zajdeme spíš na nějaké vnější podmínky; jednou nás smete nějaká obří vlna, uškvaří nás slunce nebo zavalí nějaké jiné, mnohem větší těleso.
- Co je s měsícem?

tomik22 - 17. března 2011 12:42
tomik22

já mám novou torii:srážka s antihmotou.antihmota by se srazila s naší zemí(ovšem velké množství) a hmota i země by anihilovaly(zmyzely) a přitom by uvolnily veliké množství energie.
Politici jsou jen banda zloďejů a okrádaní obyvatelé jsou soudek prachu,který potřebuje jiskru,aby explodoval.

Nefrete - 17. března 2011 12:35
Nefrete

Smrtijedka 13. března 2011 21:11
Proč by nebylo možné uvěřit ve třetí světovou? To není na věštby nijak bezprostředně vázané.

Ronkar - 16. března 2011 14:23
Ronkar

koren 15. března 2011 18:11
Najde asi o konec světa ale potažmo o konec existence lidstva :) Což vyjde nastejno :)

tomik22 - 15. března 2011 21:12
tomik22

koren 15. března 2011 18:11
OK,kruh nejde zničit.ale co když ta koule vybouchne::) :D
Politici jsou jen banda zloďejů a okrádaní obyvatelé jsou soudek prachu,který potřebuje jiskru,aby explodoval.

koren - 15. března 2011 18:11
koren

Zdar, chtěl jsem jen říct že vaše obavy jsou zbytečné. Svět nemůže mít konec, on je totiž kulatý a stejně jako kruh nebo koule ani svět nemá konec. To je jednoduchá geometrie. XD
Některé příběhy končí a jiné naopak pokračují. A vy musíte tančit podle hudby, jestli se chcete udržet v čele.

Dharmi - 15. března 2011 15:40
Dharmi

Máme tu nového věštce. Jmenuje se tomik22. Jo a jinak zítra spadne vodíková bomba na Václavské náměstí a pozítří nějaký ufon nabourá se svým talířem do Eifelovky. To vám věštím já. No jak jinak by to přece mělo být? A konec světa jsme prošvihli, už zase, PRÝ TO BYLO VČERA O PŮLNOCI.
Dharmí

tomik22 - 15. března 2011 11:55
tomik22

jooo a nějakej šílenec,který ukradl nebezpečný roxin.:D a od Američanů.xD

Vypisuje se 20 z celkem 422 příspěvků|⇐ 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 22 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)