Admini pro vás (129 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Admini pro vás

Správci:Systém, Amunak, apophis, ixiik
Popis:Máte dotaz na nějakého admina? Chcete s adminy něco pořešit? Chcete si postěžovat? Zde je pro vás to správné místo!
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
toto je systémová (oficiální) diskuze
Nástěnka:
Tato diskuze slouží ke komunikaci s administrátory serveru Aragorn.cz

Řešte s námi to, co se Vám líbí, nelíbí, co se Vám nelíbí na práci správců, adminů, nebo koho byste naopak pochválili za nějaký vhodný zásah či pomoc.

Berte to zde, prosím, jako otevřenou diskuzi, kde nic kolem adminů a správců není tabu. Nebojte se vyslovit svůj názor.

Jedinou podmínkou je, že vše bude v rámci slušnosti.

Bug - pokud jste nalezli chybu, tak ji hlaste v této diskuzi.
Aragorn vývoj - máte-li návrh, co byste chtěli vylepšit, upravit nebo zrušit, tak k tomu slouží tato diskuze.
Aragorn.cz počtvrté - pokud se chcete zapojit do vývoje nové verze Aragornu dobrým nápadem či podobně, tak můžete v této diskuzi

• Jak na obrázky, formátovaný text a jiné "vychytávky" pro Nástěnku Jeskyně, Diskuzí a do Poznámek pro PJe?
Stačí se podívat na Jak psát web, třeba tam najdete nějaký ten zajímavý návod a pak už se jen trochu snažit. Učení hrou.

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 3121 příspěvků|⇐ 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 ... 157 ⇒|

Mack - 8. června 2010 13:49
Mack

apophis 8. června 2010 13:43
To je pravda. Dokud vás nepřesvědčím, že je to teď špatně, tak se nikam nehneme ani s tím ostatním. A vidím to špatně s tou.
debatou.

Já si prostě myslím, že základní hrubky, které se objevují v sekci herna v popisech a názvech a vůbec, je jeden ze základních nedostatků. Vy si to nemyslíte, dobrá...

Saltzhornia 8. června 2010 13:42
Mně tohle jako zlatý střed právě nepřipadá. Nejde mi o známkování, ani nemám přehnané utopistické nápady, jak píše Apo, šlo mi jen o základní úroveň. No nic...
Would it help?

apophis - 8. června 2010 13:43
apophis

Mack 8. června 2010 13:35

Ty jsi přesvědčen, že by to bylo lepší řešení. Já nikoliv. Budiž.

V A2 nebylo schvalování, ale byla funkce admina, který nevyhovující (např. i vulgární) jeskyně mazal. Bez debat.

Ještě donedávna navíc bylo schvalování jeskyní udělané jen způsobem, kdy šlo jeskyni smazat s tím, že admin napsal jen důvod pro smazání. Nevracelo se, tak jak je to možné nyní v Herně a nebo v Článcích.

Funkce Údržbáře je velmi osobní a specifická, neb -- kolikrát se hra líbí 12letému, ale nelíbí se 20letému adminovi. Jenže: Každý nějak začínáme.

Komplexní řešení je to, co je teď. První popis dostane jeskyně v době, kdy ji schválí admin. Pak je to už jen na PJovi, jakou si chce udělat vizitku. PJ si dělá vizitku, ne hráč. Dobrý PJ dokonce hlásí nábor v diskuzním tématu na to vytvořeném...

Jenže kvalita PJe není vždy o tom, že na 105 % ovládá gramatiku a stylistiku. A to bys měl vědět i ty. Kvalitní PJ má mnoho jiných vlastností, pro které s ním hráči hrají. Nejde jen o popis, který ve výsledku by mohl být složený třeba i jen z dvou vět.
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Saltzhornia - 8. června 2010 13:42
Saltzhornia

Mack 8. června 2010 13:35
Tak zasahování do už jedoucí jeskyně je nesmysl, stejně jako neopravujeme nástěnky v diskuzích, vaše hrubky v příspěvcích.

A další pseudoadmin? Podle mě nic neřeší, je to jen člověk navíc, který nic nevyřeší. Jen bude stejně odpovídat na vaše nářky jako to dělají stávající admini. Popis jeskyně je vizitkou PJe, je mizerný? Nehlaš se tam. někdy je stručný popis záměrem, u předem domluvené jeskyně to klidně pustím. Někdy prostě přehlídnu chybu. Nejsem vaše profesorka češtiny, nechci červeně škrtat chyby a dávat známky.

Když jeskyni zamítneme a vrátíme k opravě, ozve se kritika, když to neuděláme a jeskyni pustím řve zas někdo jiný. My musíme najít zlatý střed, co pustit a co ne.
I pád na hubu je pohybem vpřed...

Mack - 8. června 2010 13:35
Mack

apophis 8. června 2010 13:27
Apo mně prostě jde alespoň o jakoukoliv změnu. Jinak Jasně jsem tam napsal, že to, co tam v příspěvku mám, nemusí fungovat, ale záměr by to mohl být a bylo by to rozhodně lepší řešení, než je doteď.

Mně jde hlavně o tu věc, aby si hráči a Pjjs nezvykali na tu šílenou úpravu popisů jeskyní, jaká je doteď. Přijde mi to až příliš volné a přesně, jak píšeš, že v předchozí verzi schvalování nebylo vůbec schvalování a nijak to nevadilo, tak teď taky buďto vůbec neschvalovat, nebo to vzít aspoň trochu komplexně.

Ta funkce, jak tam píšeš, by se o to mohla postarat, to je pravda. Vlastně by takový člověk měl na starosti i "opravy", které tam Pj naseká po schválení jeskyně.
Would it help?

apophis - 8. června 2010 13:27
apophis

Buri the Great 8. června 2010 12:30

Viditelností bohužel ničeho nedosáhneš, protože by se pak muselo ještě navíc uschovávat, jak vypadal popis před a po schválení, nedejbože po jakékoliv změně autora jeskyně. Reálně a nenáročně - neproveditelné.

Mack 8. června 2010 11:33

K čemu je schvalování? Aby aspoň nějaký ten popis, který projít má, prošel. Na Aragornu verze 2 žádný schvalovací proces pro hernu nebyl. A nikdo na to nijak hlasitě nenadával.

Kdo chce kvalitu, najde si ji. Měl by mít trpělivost a jakožto "kvalitní" hráč, který to sám sobě přiznal (a byť by si to jen myslel = byl skromný a neříkal to nahlas), takový hráč by mohl být ochotný prolistovat si třeba čtyři strany herny.

Úvodník bohužel nic neřeší, protože po nějaké době opětovně zmizí z úvodní strany a čtenost úvodníků na druhé straně je takřka nulová v době, kdy již onen úvodník není na front-page.
Píšeš, že hráč přijde a upozorní PJe na to, že používá hrubky a PJ to opraví -- utopisto! (Jinak to říci nemohu.)
Takhle to bohužel funguje až u lidí, PJů, hráčů a dalších uživatelů, kteří jsou ochotni dvou věcí:
1) připustit, že udělali chybu
2) opravit chybu, na níž je někdo upozornil

Jen pro vyjasnění -- jeskyně skutečně procházejí korekturou. A admini jsou ještě pořád lidé.

Automatický systém zavádět nebudeme z důvodu, že by pak prošla ještě mnohanásobně větší zvěrstva, než kolikrát až po schválení jeskyně vzniknou samotnými úpravami PJe. Tehdy již administrátor nemůže takřka nic dělat.

Otázka k diskuzi:

Vyřešilo by něco zavedení "pseudo-admin-funkce" Údržbář Herny? Měl by na starost pročítání Herny jako takové, konkrétně popisů a jejich "opravy" či konzultace s PJs.
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Mack - 8. června 2010 12:55
Mack

Veřejné ne, ale jednoduše opravit a informovat: jeskyně schválena s následujícími opravami:

A bylo by...
Would it help?

Saltzhornia - 8. června 2010 12:48
Saltzhornia

Buri the Great 8. června 2010 12:39
Z pohledu toho kdo vidí do administrace nesouhlasím. Je tu příliš velký věkový rozptyl hráčů a každý potřebuje kapku jiný přístup. Ono schválení jeskyně není jen klikání proto je schvalování v kompetenci adminů. A v ní by mělo zůstat bez zásahů zvenčí.

Ty urážet nebudeš, řada dalších si výsměch možná neodpustí.

Buri the Great - 8. června 2010 12:39
Buri the Great

Saltzhornia 8. června 2010 12:36
Tady nejde o zesměšnění nebo nezesměšnění. I to, že je to nováček o něm něco vypovídá. Já nechci jít nikomu po krku, ale když někdo něco udělá, tak si za tím má stát.

Udělal chybu? Stává se i těm nejlepším. Opravil ji? Pak je to bod k dobru. Vykváknul se na to? To asi nebude nic moc... Chápeš, kam tím mířím?
http://napady.aragorn.cz

Saltzhornia - 8. června 2010 12:36
Saltzhornia

Buri the Great 8. června 2010 12:30
No mě osobně se tenhle nápad nelíbí. Někdy nováček prostě nepochopí systém a já ho nehodlám veřejně zesměšnit, když mu stačí vysvětlit jak nato a on jeskyni opraví.

Saltzhornia - 8. června 2010 12:34
Saltzhornia

Zrovna tuhle schvaloval Dart, jako Slovák těžko pozná chybu v české gramatice, já taky pouštím slovenské jeskyně bez gramatické korekce. Prostě tam chyby nevidím.

Buri the Great - 8. června 2010 12:30
Buri the Great

Když jsme u toho, co takhle udělat schvalování veřejně viditelné? Do herny se dostane jen "kvalitní" jeskyně, ostatní by byly vidět v čeká na schválení a byly by u ní vidět komentáře adminů a gamemasterů. Tyhle informace by pak šly dál s jeskyní.

Mack - 8. června 2010 12:25
Mack

Saltzhornia 8. června 2010 12:11
Fajn, ale to jsem nevěděl a z debaty níže to vypadá, že o tom neví vůbec nikdo, že by se to kontrolovalo.

A navíc, když to vezmu přímo, tak to dobrodružstvý v herně, to si dotyčný vážně přepsal? podle mě se to tam objevilo už schválené.
Would it help?

Saltzhornia - 8. června 2010 12:11
Saltzhornia

Mack 8. června 2010 11:33
Nechápu kde bereš svou jistotu co platí a neplatí.

Já gramatiku kontroluji a vracím jeskyně, drobné chybky obvykle opravím sama. Ale už se mi i stalo, že PJ překopal popis po schválení kdo takové podoby, že se mi udělalo špatně. Do toho co nám chodí za jeskyně a co a proč prochází nevidíš Macku, takže prosím neříkej co platí a co ne.

Mack - 8. června 2010 11:33
Mack

Gran 7. června 2010 22:49
Tak to už dnes neplatí.

Máme tu dvě možnosti:

Tak jak to je teď: hráč přijde, uvidí hrozný chyby a zjistí, že to za nic nestojí a nepřihlásí se. pak jsou tu ti, kdož se přihlásí, protože jim gramatika nevadí, nebo se v ní také nevyznají a pak můžou Aragornem šířit věci, jako je dobrodružstvý...

Pak tu máme druhou možnost: Hráči budou vědět, že jeskyně prochází korekturami (úvodník ohlašující změnu). Hráč přijde a zjistí, že PJ dělá příliš hrubek. Buďto ho na to upozorní, ať si dává pozor, nebo s, světším či menším remcáním, zdekuje. pak tu máme druhou skupinu, která tam zůstane, ale pozor, Aragornem se nám už šíří dobrodružství (to jedno slovo, které se dnes dá najít na první straně je jen příklad). Navíc Když bude Pj upozorněn na chyby už při založení, může i on sám si na to dát potom pozor.

Jasně, že to výše uvedené je jen názorný příklad a nemusí to tak fungovat úplně, ale když už si mám vybrat, beru rozhodně druhou možnost.

Já vás chápu, že vy chcete, aby to tu bylo otevřené pro každého, takže žádná prasvidla=nejlepší pravidla. A dá se to lehce imluvit tím, že hráč musí vědět, do čeho jde už z popisu jeskyně, ale určité změny pravidel (co píšu nahoře) by v tom zas takovou změnu nenasekaly.

Navíc, k čemu je tady potom schvalování jeskyní? Tam rovnou nahoďte 24 hodinové automatické schválení, aby se daly podchytit nějaké útoky a je hotovo. Když se nekontroluje gramatika, k čemu kontrolovat formu, obsah a ostatní?
Would it help?

Buri the Great - 8. června 2010 10:41
Buri the Great

apophis 8. června 2010 10:37
Možná je na snadě ozáka:
Jsme herna pro každého, nebo chceme nějakou úroveň?

apophis - 8. června 2010 10:37
apophis

Mack 7. června 2010 22:06

takže ty tvrdíš, že admin má opravit gramatické chyby autora jeskyně, aby pak, až se tam přihlásíš (protože popis byl tuze hezký a poutavý), jsi mohl zjistit, že celý popis jeskyně byl ve skutečnosti jen umělý text vytvořený administrátory z původního "patvaru" autora jeskyně, jenž sotva ví, kde jsou háčky a čárky, natož čemu se v Čechách říká shoda přísudku s podmětem?

Tohle ty chceš? Nebo jak jsi to tedy myslel?

Více viz příspěvek od Darta.

Nemyslím to nijak zle, ale -- jde ti o první dojem, nebo o to, zda tak autor skutečně umí psát?

Buri the Great - 8. června 2010 08:25
Buri the Great

Dart 7. června 2010 22:46
Já osobně se tam chodil "kochat", popř. najít nějaký námět. Bývávalo, dneska se sposta z toho nedá číst.

Gran - 7. června 2010 22:49
Gran

Tak možná se to změnilo, ale bejvalo zvykem, že když přišla do RS nějaká gramatická zrůdnost, tak se to poslalo autorovi zpátky, že to snad nemůže myslet vážně a ať si to po sobě přečte...

Dart - 7. června 2010 22:46
Dart

Mack 7. června 2010 21:59

... pretože text je možné po schválení opraviť autorom.
.. pretože si má autor osobne prečítať čo posiela ku schváleniu
. pretože veľa hráčov chce poznať 'knihu' a nie jej pekný obal => ak autor nevenuje dosť pozornosti popisu, ako bude asi vyzerať zvyšok?

Btw: Ty chodíš do Herny vyhľadávať vhodnú hru, alebo tam chodíš na prechádzky ako do parku? Pretože ak sa tam chodíš pokochať pohľadom, tak prenechám schvaľovanie výhradne na Saltz.

Mack - 7. června 2010 22:06
Mack

hater 7. června 2010 22:01
Minimálně základní gramatiku opravit. Nejde mi o nějaké trvání na poctivé gramatice (Jeskyně si svou finální kvalitu stejně určí až podle příspěvků), ale když už to jednou ten admin potvrdí, měl by to alespoň zkouknout, poupravit a pak popřípadě PJje informovat: Poupraveny následující chyby v textu. A bylo by hotovo. Pak hráč přijde do herny a dalo by se na to i koukat.

To je jedna z největších chyb herny, když tam člověk přijde a vidí ty hrůzy.
Would it help?

Vypisuje se 20 z celkem 3121 příspěvků|⇐ 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 ... 157 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)