Články (37 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz



Diskuze

Články

Správci:Systém, Amthauer, hater, Nefrete, Yakaman
Popis:Diskuze, kde se mohou řešit problémy článků, ať už obecné, nebo konkrétní. Nápady na to, jak přitáhnout do této sekce nové lidi, jak ji vylepšit, zviditelnit ...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
toto je systémová (oficiální) diskuze
Nástěnka:

Své texty si zálohujte, pokud Váš článek nebude schválen, bude současně vymazán z naší databáze.


Co můžete posílat do Článků?

Toto je prostor pro prezentaci Vašich beletristických či úvahových prací, které se alespoň okrajově dotýkají fantasy, sci-fi, hororu, historie, tajemna, absurdna či detektivky. Není-li již téma fantastické, nechť je fantaskní alespoň kompozice. Přijímáme povídky, básně, úvahy a postavy. Plánujete-li zpracovávat seriál nebo román po částech, nejprve uvažte, jak dlouho to skutečně vydržíte psát, budou-li se jednotlivé díly někam ubírat a vyvíjet (přinášet něco nového) a teprve odpovíte-li si kladně, zřetelně označený první díl (např. "1/12" nebo "I. díl") zašlete.


Co bude přijato a co ne?

Prosíme Vás, abyste si po sobě své dílo nejprve přečetli a rozvážili, má-li smysl jej posílat. Při prvním přečtení rovněž sami odhalíte většinu chyb a podstatně tím ulehčíte nám práci a sobě čekání na vyjití. Ani nezkoušejte posílat dílo cizí (epigonské však můžete). Vaše práce bude dále posouzena dle kvantitativních a kvalitativních hodnot. Co se prvého týče, přijímáme jen práce určitého rozsahu, v případě prózy tedy stanovuji dolní hranici na 400 slov a horní na 4000 slov. V případě poezie je 6 veršů minimum a 60 maximum, výjimku může tvořit hajku, bude-li ovšem dostatečně kvalitní, aby obstálo samo o sobě jako jediný článek. Nadpis a anotaci začněte velkým písmem, dodržte interpunkci a diakritiku. Vyvarujte se příliš rychle sesmolených a odfláklých počinů, provokací a přílišného chybování.


Za jak dlouho to vyjde?

Obvykle bude dílo vydáno do čtrnácti dnů, pouze ve výjimečných případech se může vydání zpozdit - přišlo-li by jich moc, příliš dlouhých nebo měli-li by redaktoři osobní starosti, které by jim nedovolovaly dost rychle vydávat. Chcete-li proces vydání Vašeho díla urychlit, můžete pro to udělat několik věcí: Vyškrtat zbytečné pasáže, posílat jen to lepší z tvorby, psát bez zbytečného chybování či si koupit bonus. Máte-li dojem, že není třeba Vaše díla kontrolovat, protože pravopis dostatečně (pozor, nemyslím na čtyřku) ovládáte, stačí se ozvat, proklepneme si Vás na základě některého z Vašich textů a uznáme-li, že kontrolu nepotřebujete, budete vycházet automaticky, respektive po zběžném přečtení.


Jak to je spisovně?


Nejste si zcela jisti kodifikací češtiny? Prohlédněte si následující desatero, jež by mohlo najít užitku nejen v rámci článků, ale třeba také na Rozcestí.

  1. Věta začíná velkým písmenem.
    Končí jedním z těchto způsobů: . ! ? …
    Král pozvedl svou válečnou sekeru.
  2. ! a ? užíváme vždy po jednom kousku.
    "Zhyň!" vykřikl král mocným hlasem.
  3. Za znaménky . , ! ? ; následuje vždy mezera. Nikdy není před nimi!
    Král, zvedaje svou sekeru, zařval. Nepřátelé poděšeně ustoupili.
  4. Ptáme-li se "koho", užíváme nebo mne.
    Ptáme-li se "komu", pak mně či mi.
    Ptáme-li se "o kom", užíváme mně.
    "Podej mně tu sekeru a následuj mne!" řekl mi král.
  5. Ptáme-li se "koho", píšeme ji (tu), ve všech ostatních případech (té).
    Sotva jsem ji spatřil, utíkal jsem naproti.
  6. Velké písmeno dáváme ustáleným názvům místním či osobním
    Také příslušníkům národnosti, ale ne ideologie.
    Ne přídavným jménům či příslovcím od toho odvozeným.
    Vysvětlil jsem tomu Rusovi česky, že nejsem muslim.
  7. Ypsilon píšeme po h ch k r d t n a ve vyjmenovaných slovech.
    Slova přejatá jsou výjimkou, předpona dys je ale někdy s tvrdým.
    Pilné víly vily plynule vínky a vlci zavile vyli.
  8. Měkké i přísluší v podstatných jménech mužským životným.
    Střední rod má v množném čísle koncovku -a.
    Koncovka podmětu a přísudku si většinou odpovídá (shoda).
    Děvčata sbírala chmel a otcové měli z toho radost.
  9. Podmět a přísudek jsou v každé větě; podmět smí být nevyjádřen.
    Věta bez přísudku je větným ekvivalentem.
    Přísudek může být i jmenný, se sponou být i bez ní.
    "Zhyňte!" křičí král a je [král] přitom hrozivý.
  10. V souvětí má každá věta jeden přísudek.
    Od druhé je oddělena čárkou či spojkou.
    Král statečně bojoval, aniž by se ohlížel na vlastní zranění.

Kdo si je stále nejistý, na internetu existuje tato fajnová stránka.

Jak se zobrazuje text psaný v článcích?

Každý enter se přepíše na html značku <br>. Jinak fungují veškeré html značky, tedy pokud chci tučné písmo, uzavřu jej mezi značky <strong>tučně</strong>, pokud chci kurzívou, uzavřu text mezi značky <em>kurzívou</em>.

Ideálně by měly být odstavce (anglicky paragraph) uzavřené mezi značkami <p>odstavec</p> a pak lze manipulovat s odstavci globálně. Tedy když bych na začátek dokumentu přidal <style>p{text-indent:15px}</style> bude odsazení prvního řádku odstavce 15 pixelů. V případě použití odstavců je však vhodné smazat entery (ve vstupu na aragornu), aby nevznikaly moc velké mezery. Nadpisy kapitol by měly být značeny jako <h4>nadpis 4</h4> (anglicky heading).

Vše se dá vyzkoušet velice snadno - vytvořením textového dokumentu (txt), do kterého text vložíme a uložíme jej jako .html pak jej můžeme prohlížet v internetovém prohlížeči jako kterýkoli jiný html dokument na webu. Na Aragornu navíc funguje převedení Enterů (nových řádků) na značku <br>.
Více o html například na Yuhůových stránkách. (Vyvarujte se ale, prosím, HTML tagů, pokud to jen bude možné. Stejně vám většinu z nich vymažu a jenom mi tím přidáváte práci. pozn. redaktora povídek)



Zvláštní diskuze na téma Poezie zde »
Zvláštní diskuze na téma Předměty zde »

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 1569 příspěvků|⇐ 1 ... 35 36 37 38 39 40 41 ... 79 ⇒|

Moon.rider - 28. července 2010 00:12
Moon.rider

hater 28. července 2010 00:10
a co prostě říct že sek hlasovani akorat přihlédne?

prostě u moderatorů vyhral zryl a u hlasovani vyhral zryl:/ tak proč se to tkahle nerozsekne..chápu že nato asi myslíš ale musíš to tu napsat...
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Moon.rider - 28. července 2010 00:11
Moon.rider

Opičák 28. července 2010 00:10
aphopis mi proxy odhalil:D
proxy neni všemocna:D
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

hater - 28. července 2010 00:10
hater

Moon.rider 27. července 2010 23:56
nejde urcit, kdo ma nejlepsi postavu. Kazdemu se libi neco jine a tak jsem si rekl at rozhodne anketa s tim, ze je mozne si vytvori novy ucet a zahlasovat z jeho pomoci v ankete. Takze vitez bude ten jehoz postava se libi nejvice.

Do budoucna by bylo mozne zvazit, zda nezavest pravidlo, ze muze hlasovat pouze ucet starsi ctrnacti dni nebo neco takove, ale fakt mi to prijde nesmysl to tak resit. Stejne tak muze mit nekdo uz vytvorene ucty predem, ktere pouziva za temito ucely. A nebo opravdu mohou na danem pcotaci pracovat stridave dva lidi. Proste podvodum v tomto stylu nelze zabranit, respektive sto procetne urcit, zda se jedna o podvod. Jedine co mohu delat je tedy apelovat na vasi vlastni soutezivost. K cemu je vitezstvi ziskane podvodem?

Opičák - 28. července 2010 00:10
Opičák

A co teprve proxy!

Eiris - 28. července 2010 00:09
Eiris

Když to přeženu do apsurdity, jak myslíš, že je obtížné, poslat 50 známím sms, s instrukcema, aby se regli/logli/hlasovali ? Pokud chce někdo vyhrát, tak vyhraje v hlasování stejně. Protože udělat 50 účtů z 50 různých IP není sebemenší problém. Ano, jistě, 50 nových uživatelů asi zarazí, ale dokaž kdo to byl...

Přesněji. Jaký je pro mě problém, udělat 5 účtů na 5 různých IP a kliknout Zrylovi 5 bodů a pak podat stížnost, že mu naklikalo 5 nových utvořených uživatelů, co nikdo nezná a nikdo nikdy neviděl. IP adresy nesedí na nikoho, nebo jsou známé (Např. kavárna, škola) Takže jak dokážeš, kdo a proč to udělal. Co když se nejadná o to, že by někdo dal někomu hlasy aby vyhrál, ale proto, aby je dostal podezřele a vyloučili ho ? Na tuhle stranu mince se nikdo nepodíval ? ...

Jak je asi těžké sehnat 5 new účtů od 5ti kámošů, naklikat Zrylovi a pak upozornit, že má podezřelé hlasy. Aneb, to,že mu naklikám, vůbec nemusí znamenat, že chci aby vyhrál...

Takže si to dovolím říci takto, zdá se to moc přitažené za vlasy ? Ano. Jeto tak. Ale stále to je "Důvodná pochybnost" Proč by to tak být nemohlo :)
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Opičák - 27. července 2010 23:58
Opičák

hater 27. července 2010 23:53
Arag je moc malá komunita, než aby tu takové hlasování bylo víceméně fér. Každopádně, minimálně jsem do koeficientu dostal 29 bodů, čili s prázdnou nevyjdu. Navíc moje postava nebyla psána s tím, aby vyhrála, ale abych si zase trochu vypiloval skill. Takže si stejně nemůžu stěžovat a navíc ještě jedna věc. I když taková anketa tu podle mě není v pořádku, ještě to neznamená, že z ní vujde špatný výsledek. U hlasování o redaktorech to myslím dopadlo velice dobře a v anketě měly osobní sympatie určitě velikou váhu.

Moon.rider - 27. července 2010 23:56
Moon.rider

hater 27. července 2010 23:53
ale hatere vzdyt to je naprostej nesmysl, já sme myslel že khlasům akorat přihlédnete ale že REDAKTORI rozhodnou kdo vyhral:/
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Moon.rider - 27. července 2010 23:54
Moon.rider

TweeTy 27. července 2010 23:23
mě ta hvězdička připadá bronzová, nebo rezatá
a Opičšák do této diskuze přispěl až po megaspamu kdy to nefrete musela na hodinu zavřít.

Já sem nesnesl obviněni, to vznesl Beluga, nebo Baluga jak se jmenuje..já sem se k tomu vyjádřil protože sem přesvědčen o svém argumentu...

je nediplomatické se strefovat do určitých lidí.

k ostatnímu se vyjadřovat nebudu, s nečim souhlasim...
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

hater - 27. července 2010 23:53
hater

TweeTy 27. července 2010 23:23
soutěž byla postavena tak, že se počítá hlas každého registrovaného uživatele na aragornu. Pokud si uděláš více účtů a za každý z nich zahlasuješ, tak ano je to možné. Je to podvod, je to odporné a zavržení hodné, nicméně je to možné.

Mohu zveřejnit jména jak kdo hlasoval, případně zkusit dohledávat jestli ze stejné IP adresy, ale nejsem ochoten někomu dokazovat, že je to mulťák a že nehlasovali dva lidi ze stejného počítače. Jasně deset lidí ze stejného počítače je fakt divné, ale i kdyby to tak bylo, nemění to výsledek soutěže. Prostě ten co má nejvíc hlasů, tak vyhrál, taková byla na začátku daná pravidla a nehodlám je měnit a nebo ukazovat na některé nicky - tady ten hlas neplatí.

Celou věc považuji za nesmysl, který žádným způsobem nepřispěje k soutěži a jak říkám, pokud někdo chce vyhrát, protože mu dalo hlas pět kamarádů a ne protože mu dalo hlas pět lidí, kteří si opravdu myslí, že jeho článek je nejlepší, tak tomu nehodllám nijak bránit ani s tím nebudu nijak bojovat. Nakonec stejně nic nedokážu a je to o tom, jestli danému člověku věřím nebo nevěřím.

Je mi velice líto, že se tato soutěž dostala až sem.

Opičák - 27. července 2010 23:42
Opičák

TweeTy 27. července 2010 23:23
Že bych se bavil o blbostech si rozhodně nemyslím. Jen jsem chtěl vyjádřit svůj názor k anketě, i když velkou oklikou. Ale jinak, nevadilo by, kdybych si tenhle tvůj post schoval a někdy v budoucnu ho citoval?

TweeTy - 27. července 2010 23:23
TweeTy

Také bych se rád vyjádřil jakožto řadový občan Aragornu na jehož hlasu sejde asi jako na bloudící kryse pod stolem ó velikých adminů.

Když se vyhlásila soutěž miss, byl jsem mile překvapen, chtěl jsem se zúčastnit a říkal si, že admini mají dobré nápady a že by to možná chtělo více takovýchto hromadných akcí. Ano, jsem odkojený na Wowku a podobnost s eventy na serverech mě prostě rajcuje jako rajče na pizze. Příště až budu mít zase chuť se do něčeho, tak si to nejspíš pořádně rozmyslím. Opravdu mě to baví, kolektivní turnaje a tak, jenže tady se to týká jen pár vyvolených o tom ale někdy jindy.

(tenhle odstavec můžete vynechat)
Už od začátku jsem se divil, že tady jde jen tak kliknout na jméno aniž bych někde slovně musel doznat svoje rozhodnutí. Říkal jsem si, že sem moc lidí nechodí a že je to tu takové víc fantasy než podvody z reálného světa. Potom jsem ale začal slýchat věci o hlasování a potížích s tím spojenými. Budiž, někdo to asi nevypočítal na začátku, což je docela chyba. Sice po slovním hodnocení by bylo jasné proč a koho a mohli byste vidět, kdo vás jak hodnotil a vzít si z toho příklad (pokud si slov daného člověka vážíte), ale zase by to mnoho lidí odradilo, protože by se museli doznat, že nečetli všechno a bla bla, jsou možná i další varianty.
(konec toho, co můžete vynechat)

Lidský faktor selhal, co ale nechápu je:
1) Vyjádření hatera. předpokládám, že zelená hvězdička značí, že jsi admin a není to jenom připínáček pod články na úvodníku od Miss léta. Vás by jako první mělo zajímat, zda je hlasování v pořádku. A ne projevy, že je vám to jedlo (jo! jedlo bedlo!) a tak dále, viz tady dole v diskuzi. Koho má bavit přispívat do něčeho, když už příště budou vědět, že hlasování bude o ničem, že si tu lidé udělají stejně multiloginy a přehlasují kvalitu kvantitou. A že to nebudete řešit? Tak ten byl dobrej a doufám, že se mám smát.

2)Lidi, kteří se tady baví o blbostech a rejpají do žhavého. (Moon.rider a Opičák asi se to tu promázávalo a já tu nebyl, tak nevím) Rejpat se může a má, ale nejřív si postavte otázku, zda když vám někdo sebere traktůrek, tak nepoběžíte za tatínkem a neukážete dudlíkem na viníka. Vám jde o kulový, ale někdo se tady možná i snaží. Ha? To je zjištění, co?

3) Je vidět, že lidské hyeny jsou všude a nikomu se nelze zavděčit, ale zase nebrat si slova tolik k srdci, to by se tu také někteří mohli naučit. Když chci něco dělat, tak musim bějt připravenej, že dost lidí vyfakuju a budu trochu diktátorskej. Zhejčkaný liberály nikdo nemá dlouho rád.

Přijemně mě překvapil Yakaman svým příspěvkem o potírání manipulace a podvodů v aknetě a i jinde, pořád jsem rád, že mohu říci, že i tam nahoře mají lidi ještě funkčí mozkovny.

mám pár návrhů k soutěžím, ale teď mám útočnou, tak to sem napíšu někdy později, bye
Někdy si říkám, jestli bych jako PJ neměl ty příspěvky v jeskyni číst...

Torreador - 27. července 2010 20:05
Torreador

Moone... tebe lidi poslouchají, avšak s nechutí. Pokud si povšimneš, tak Beluga se tu neozývá s hloupostmi, nespamuje diskuzi a pouze promlouvá k tomu co je aktuální a ohledně toho, že se mu něco nezdá.

Řekl bych, že takhle nějak to je, tak se to pokus vstřebat. Prostý a jednoduchý lidský přístup. Nebudeš tady dělat šaška a okolí tě snad i začne brát vážně.

Pochopeno?
Id agas, ut sis felix, non ut videaris.

Moon.rider - 27. července 2010 20:01
Moon.rider

Yakaman 27. července 2010 15:46
a víš co je zajímavé? když já sme řikal že je zmanipulované hlasování o moderátora:/ tak se tu na mě urvali jistá individua, jak se opovažuji něco takového navrhnout?? že bych měl dostat ban, zákaz do této diskuze a takovéhle věci..

ono se to neřešilo protože vy dva jste byli solidní kandidáti a děláte svou práci výborně (s čímž souhlasim), podle mě se podvádělo vždycky a všude, záleží ale do jaké míry. jeslti je hlasů nasbíranejch 2-3 nebo 8.

Já se nepovažuji za nemyslíci zvíře a taky se cejtim být ovlivněn tím jak toho autora znám (osobne nebo z ostatních diskuzí), jsem proto podvodník?
Ovšem když mi někdo apíše poštou at mu dám

hlas nebo mulitloginy, loginy staré pár hodin.. to je jiný příběh..
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Moon.rider - 27. července 2010 19:56
Moon.rider

Opičák 27. července 2010 16:49
dobře ty!
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Opičák - 27. července 2010 16:49
Opičák

Eiris 27. července 2010 16:46
Pššt! Radši nebudeme rýpat. Vůbec jsem to nečekla, ale vypadá to, jako by někdo tu anketu ještě bral vážně ;)

Eiris - 27. července 2010 16:46
Eiris

Opičák 27. července 2010 15:48
Negativní reklama taky reklama, na to nezapomínejme :D
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Nefrete - 27. července 2010 15:52
Nefrete

Opičák 27. července 2010 15:48
Šoupni ho tam, kam chceš, ale tohle rýpání si, prosím, odpusť.
Není na místě.
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Opičák - 27. července 2010 15:48
Opičák

Panebože. Mám takové nutkání svůj hlas šoupnout Arlzxi aby srovnala se Zrylem a čekat, co se bude dít...

Yakaman - 27. července 2010 15:46
Yakaman

Beluga 26. července 2010 17:40

O této záležitosti budeme jednat. Za sebe mohu říct, že nejsem zastáncem neřešit to a nedělat nic. Mám zájem na tom, aby hlasování bylo čestné a podmínky rovné. Jinak ztrácí svůj význam.

Stranou nechávám, do jaké míry jde nebo nejde o vítězství. To s tím má málo společného. Podvádění je zavrženíhodné a v mém žebříčku hodnot nemá své místo. Tolerovat takové chování znamená dělat z něj normu.

hater - 26. července 2010 22:59
hater

hater 26. července 2010 22:42
Jako jo, je fajn vyhrát a soutěž se pořádá proto, aby někdo vyhrál. Ale kromě toho, že někdo vyhraje, tak se seznámíme se všemi postavami, možná se třeba dokonce někdo inspiruje. Kdysi dávno mi sem k jedné postavě někdo napsal, že ji skutečně někde hrál a že to byla opravdu zábava. To mně opravdu potěšilo.

Ta postava je tady:

http://old.aragorn.cz/index.php?rub=show_art&id=12&subrub=6

ale škoda, že už tam není ten komentář.

Vypisuje se 20 z celkem 1569 příspěvků|⇐ 1 ... 35 36 37 38 39 40 41 ... 79 ⇒|


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)