Smysl života (125 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Smysl života

Správci:Krestar, Krow
Popis:Má život smysl?Je to jen pár let prožitých....
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Anketa:
Studujete či již pracujete?
ZŠ nebo víceleté gymnázium3
Sš- gymnazium-9
SOŠ3
Ducodce0
Flakač9
Zaměstnání5
29 celkem
Nástěnka:
Smysl života. Co víc psát:-)Nechte vést ruce myšlenkami a pište to co se vám právě honí v hlavě, jsme zvědaví na výsledek....

S pozdravem Krestar a Krow

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 2518 příspěvků|⇐ 1 ... 123 124 125 126

Annox - 5. ledna 2007 10:47
Annox

Ariazel 3. ledna 2007 15:20

hmm... to měl být ekvivalent: v prach seš, v prach se obrátíš.... ale spíš sem tím myslel že nikomu nic nedlužím... vím, je tu hnus, ale já sem takovej (prostě svině- lidé prominou) a nikdy nebudu jinej.... já prostě nemám sociální cítění.... a proto se na vše dívám jinak...

až umřu stejně nikdo nebude truchlit... a kdzž jo, tak maximálně 20 let.... a co je to ve srovnání s evolucí??? 20 let? to je jako flus do moře.... Ž

Žádná budoucnost jen bolest a smrt.
Moderní realista uznává pouze pesimistický optimismus.

Silver - 3. ledna 2007 18:25
Silver

Probůh!Já netvrdím že by se člověk měl zařadit do davu.To ani náhodou.Výrok-"Většina má pravdu"-tak to je největší blbost jakou jsem kdy slyšel.
Přemýšlejte o životě.Pracujte na sobě,ať jsou z vás lepší lidé.Přemýšlejte.Ale o obecném smyslu života?Tak to je podle mě opravdu ztráta času.Na to už nepřišli jiní koumáci...
Kdybych vám měl něco popřát,tak-hodně odvahy žít si svůj vlastní život.Dokud je člověk mladší,tak mu to tak ani nepřijde.Lidi mu do toho moc nekecají.Ale pak to začne-je ti tolik a tolik-nechceš se už konečně usadit?Kdy už dostaneš rozum?Rady typu-najdi si dobrou práci...Největší ironie spočívá v tom,že nejvíc vám radí ti,kteří nejsou štastní a spokojeni s životem vlastním.
Opravdu to chce ohromnou sílu zůstat svůj.Nenechat se zblbnout.
Je o tom krásná píseň v druhé sérii Ztracených (Lost).Tady je hrubý překlad:

Nikdo ti nemůže říct
že jen jednu píseň stojí za to zpívat,
možná se tě budou snažit dostat
protože jim hrozně vadí
vidět někoho jako jsi ty

Refrén:
Ale ty musíš skládat svou vlastní hudbu
zpívat svůj původní text
skládat svou vlastní hudbu
i když ji možná budeš zpívat sám.

Nebudeš nikde v nejosamělejším osamění,
nebudeš to vůbec lehké.
Být je svůj je tak hrozně těžké..

Refrén:Ale ty musíš....

Takže-Žijte si SVůJ život a zpívejte svou vlastní píseň :)
Nejlepšího člověka ze všech hledej mezi těmi nejopovrhovanějšími. Tolstoj

Ariazel - 3. ledna 2007 15:20
Ariazel

Annox 3. ledna 2007 11:07
Sám ses narodil? Tím chceš říct jakože tvojem matka při poroduu nemusela tlačit a že jsi se dělouhou probojoval sám? Nebo že jsi se od prvního dne živil sám? Či že jsi nikoho od dětství neměl?

Jinak s tou smrtí s tebou souhlasím... jakože bláboly o posrmtém životě mě fakt neberou. A taky souhlasím s tím smyslem života víceméně... samozřejmě že žádný všeobecný není...
No comment...

Annox - 3. ledna 2007 11:08
Annox

Sám ses narodil, sám zemřeš....

Annox - 3. ledna 2007 11:07
Annox

Mc Dair 3. ledna 2007 09:58

smrtí nic nekončí???? omyl....prostě zhasneš a konec. žádné království nebeské, žádné království pekelné..... ani konstantin, ani hellboy... prostě konec... maximálně Gaia... a to jen s vymytým mozkem....

*a za zvuků rhapsodů odchází do tmy*

Annox - 3. ledna 2007 11:05
Annox

Silver 1. ledna 2007 11:48

hmm... o tom tady celou tu dobu mluvím... ale béďa tu kecá něco o fretkách... jedinec NEMŮŽE zjistit obecný smysl života, ale může (POKUD SI DÁ TU NÁMAHU A ZAMYSLÍ SE) zjistit svůj smysl života... hmm... a váš jak je těžký ostříhat ovci???? (těžký věř mi...:X)

Annox - 3. ledna 2007 11:01
Annox

béďa 22. prosince 2006 16:53
jsem samostatně myslící bytost se sebevražednými sklony. a jsem asociálně smýšlející jedinec,který ignoruje všechny společenský a zvířecí vlivy...

ještě nějaké otázky??? :?

Annox - 3. ledna 2007 10:58
Annox

béďa 22. prosince 2006 16:31

nemáš pravdu... a mektáš plky... :D

přečetl jsem to pětkrát a nepochopil.
já mluvím o evoluci psychické a ne FYZICKÉ!!! tzn. že jde o nadvědomí mentálního stavu člověka a ne o lítající fretku...

Mc Dair - 3. ledna 2007 09:58
Mc Dair

Silver 1. ledna 2007 14:19
No, ale právě to přemýšlení o životě dělá z lidí něco lepšího, něco víc, protože přízemní člověk který se žene den co den za mamonem a kvůli spěchu nemá čas na nic, takový člověk je už dávno strace, stává se věcí, masou hmoty která je ráda že se hýbe a to jí stačí k životu.
A o té délce života bych pomlčel, protože si pamatujte, že smrtí nic nekončí.) Není důvod se jí obávat je to jen předěl v cestě životem a strach z ní mají jen ty neurčité masy hmoty, které nemají čas přemýšlet o životě a je to pro ně ztráta času.

béďa - 3. ledna 2007 09:06
béďa

naučit empatii lze a pak se lze vcítit do pocitů jistě nějakej šestnácti letejkluk to možná nepochopí ale normální vzspělej člověk se může stát moudrým a jelikož hloupý se může stát normálním může se i hloupý stát moudrý
Já nikdy neutíkám. Nikdy. Já jen občas útočím trochu neobvyklým směrem. http://www.aragorn.cz/diskuze/forum-o-budoucnosti-lidstva/

Silver - 2. ledna 2007 21:30
Silver

Tak přesně takhle to bohužel nefunguje.
Je to jako když člověk v šestnácti čte knížku o lásce.Čte a myslí si že chápe o čem to je.Ale teprve až se mnohem později sám doopravdy zamiluje...pozná jak komplikovaný cit to je.Stejné je to s bolestí.Ať už s fyzickou a nebo duševní-když ti zemřou rodiče a nebo vlastní dítě.
O tom ti stokrát může někdo vyprávět...
Jak snadné by to bylo,kdyby to bylo tak jak říkáš....
Bohužel.

béďa - 2. ledna 2007 14:11
béďa

jistě že se dá naučit a to tím že ukážeš cestu navedeš člověka na ni a popostrčíš ho...
Já nikdy neutíkám. Nikdy. Já jen občas útočím trochu neobvyklým směrem. http://www.aragorn.cz/diskuze/forum-o-budoucnosti-lidstva/

Silver - 1. ledna 2007 14:19
Silver

Bohužel,ta se nedá naučit.Nedá se vyčíst z knížek.
Vede k ní jediná cesta-vlastní zkušenost.Kdosi napsal-"Jediná cesta k opravdové moudrosti vede přes moře bolesti."
Takže chcete hledat smysl života?Ok.Ale na konci zůstanete sami.
Vážně lidi-zapomentě na to.Nepřemýšlejte o životě,ale žijte ho.Už tak je zatraceně krátkej.

béďa - 1. ledna 2007 13:00
béďa

a co jestliže naučí moudrý moudrosti i jiným? nebude potom osaměn ten kdo moudrý nebude?

Silver - 1. ledna 2007 11:48
Silver

Přesně tenhle druh osamění mám na mysli.Intelektuální,nikoliv fyzické osamění.
Příliš moudří lidé zůstanou sami,a klidně mohou mít klem sebe spoustu lidí.
Člověk by si měl najít svůj vlastní smysl života.Nevěřím že existuje nějaký všeobecný.
Chceš obeblout zemi na plachetnici?Ok,udělej to.Chceš celý život cestovat a nebo stříhat ovce?Proč ne.
Ale přemýšlet o universálním smyslu života?Na to je za prvé lidský život příliš krátký, a za druhé na jeho konci nestojí nic než samota (intelektuální).

Yersinia - 30. prosince 2006 22:37
Yersinia

Silver 28. prosince 2006 20:17
Někdo je rád sám, jen se svými myšlenkami a někdo nemá na výběr a nemusí být nutně na opuštěném ostrově-může být obklopen lidmi a přitom sám ve své hlavě okolím nepochopen, či spíše lépe řečeno, nemá se jak vyjádřit, aby byl pochopen.
Možná lehce komplikované, ale každý si pod tím může představit vícero možností:)
fantomas

Silver - 28. prosince 2006 20:17
Silver

Smysl života?
Najděte si někoho koho budete mít rádi a kdo bude mít rád vás.
Založte rodinu,vychovejte děti,dělejte něco co vás bude bavit a přínášet uspokojení.
A na hledání smyslu života zapomeňte.I kdybyste ho totiž našli,nebudete o nic víc štastňejší než jste teď.
"Ti nejmoudřejší lidé,jsou zároveň ti nejosamělejší."
A po tom doopravdy toužíte?

agarwaen - 26. prosince 2006 09:09
agarwaen

Bohužel stal jsem se pařmenem DRD :-(
http://bandzone.cz/zixi

Vypisuje se 20 z celkem 2518 příspěvků|⇐ 1 ... 123 124 125 126

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)