AraLARP - obecný pokec (103 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

AraLARP - obecný pokec

Správci:Drakan, Gran
Popis:Obecná diskuse o akci AraLARP, LARPu pořádaném každý půlrok serverem Aragorn.cz.
registrovaní uživatelé mohou jen číst
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Nástěnka:
Fotky z AraLARPu 8:
Fotky od Bailey
Fotky od Ania Rie

Fotky ze starších larpů a jiných akcí
Aragornská Galerie aneb fotky nejen z LARPů a dalších akcí.

---

AraLARPu VII se zúčastnilo 38 lidí. =)
Na AraLARP VIII se přihlásilo 33 lidí! =)
Na AraLARP IX pojede 34 lidí! =)
---

Zamítnuté návrhy na změny v pravidlech:
- Předměty a dovednosti operující se ztrátou paměti
- Dovednosti operující s manipulací časem (např. "Zastav čas" (všichni do 5-ti metrů se musí zastavit, zatímco jeden se hýbe))

---

PŘIHLÁŠKA NA ARALARP - webový formulář

---

Odkazy na všechny diskuse o AraLARPu:
AraLARP - info
AraLARP - obecný pokec
AraLARP - herní záležitosti
AraLARP - diskuse pro CP a Potvory

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 6129 příspěvků|⇐ 1 ... 101 102 103 104 105 106 107 ... 307 ⇒|

Bejdouzus - 29. července 2009 20:45
Bejdouzus

Rimmer 29. července 2009 20:36
prosimtě a byl to časově a počtem účastníků podobný larp?
Pokud uděláš věci správně, lidé si nebudou vůbec jestli jsi vůbec něco udělal.

Rimmer - 29. července 2009 20:36
Rimmer

Bejdouzus 29. července 2009 20:26
:D Ty si ještě nebyl na žádném jiném LARPu krom ara? :D Já už měl to potěšení být na Alansii... kde skoro ten samý systém.. učení povolání... další levely.. .a tak... a můžu ti říct že ses celý den nenudil:) Stále bylo co dělat a mě osobně to bavilo víc než... ehm... tuctový araLARP:) Teď konečně přišla změna i tady...

Nejhorší to mají ale zloději..:D teda tam to tak bylo... jelikož hráč nevěděl kdo vyučuje tomuto umění.. a jen tak k někomu přijít a říct: "Já chcu být zloděj!" se rovnalo celodenímu vězení:D Takže už jen to zjistit kdo je kdo dá celkem práci....
Co se týče učitele šermu... tak ten si to taky může vzít posvém.. někdo se mu nebude líbit tak řekne že jeho učit nebude...:D mno a pak je na hráči jak si s tím poradí.. jestli se ho bude snažit uplatit... nějak se mu vnutit... nebo se mu pomstít:)
Všechno to záleží na RP hráčů:) Například na Alansii probíhal výsvik hráčů co chtěli umět bojovat s mečem tvrdou drezurou:D Kliky... dřepy... pár koleček kolem kempu... postoje... souboje mezi sebou... pak nějaký ten kvest.... nějaký trest:D Jde jen o to jestli si hráči chtějí zahrát stylem: "Ale mě se néééchce... nemůžu ty skilly dostat jenom tak?" a nebo se vžijou do role a budou dělat všechno proto aby se stali tím čím chtějí:)
A věř mi že budeš mít co dělat aby si sehnal herní jídlo... :D
2+2=1

Bejdouzus - 29. července 2009 20:26
Bejdouzus

Rimmer 29. července 2009 20:11
jasné, vzhledem k tomu, že dostat se na další level je hrdinova priorita č.1, tak by to měl mít opravdu těžké a leccos splašit, ale budou hrdinové vůbec něco dělat pokud jim za to neslíbíš nový level? expy bude to jedinné o co ve hře půjde, nechci vidět tu frontu na maso u bojovnickýho učitele, ten si bude rovnou moci zařídit kancelář a pět asistentek aby to stihnul odbavovat:) možná to bude jinak, ale t pohledu hráče se fakt vidim jak se ženu za úrovněma...

Rimmer - 29. července 2009 20:11
Rimmer

pokud sem to dobře pochopil... tak hráč zaplatí někomu.. kdo ho umí dostat na další úroveň jistý obnos peněz... a ten mu pak dá úkoly a až uzná za vhodné.. tak řekne: "Bravo! Jsi na dalším Levelu!" To znamená... že člověk z první úrovně.. se může na druhou dostat třeba až za den.. nebo taky nikdy:D

Takže si myslím... že aby ses dostal třeba na třetí level.. tak by si měl splnit několik úkolů... nejlépe takové kde by si musel použít daný skill (ten by třeba byl po dobu daného úkolu hráči propujčen) mno a třeba až by zloděj někoho okradl... a uděl další ty věci.. tak by přišel k jeho učitely a ten by mu zdělil že je třída.. a že se může řadit mezi elitu..... pokud jde o mě tak bych byl pro rozsáhlé questy které by musel daný hráč proto aby vůbec postopupil splnit.

Sice se mi taky některé věci nelíbí... ale je to změna.. něco nového.. neozkoušeného... takže nemám zatím nic proti aby se to odzkoušelo v praxi:)
Ze zkušenosti z WarLARPu vím, že teprve tehdy se příjde na hromadu méně či více vážných problémů v pravidelch:D
2+2=1

Bagy - 29. července 2009 19:51
Bagy

souhlasím s Bejdou.. (ikdyž pojedu až na 9 xD)
Chtělo by to ty schopnosti získávat, nebo se učit samostatně než prostě *ding* a mám new skilly..

AskadrinSidlong - 29. července 2009 18:54
AskadrinSidlong

omluva...píšu nesmysly...příště si přečtu celý příspěvek...souhlasím s Bejdou...lepší by bylo zakazovat ty a ony zbraně než tohle...ale na druhou stranu asi těžko potkáš zloděje na první úrovni kerej se bude ohánět nějakou exotickou obručí z čepelí která se velice těžko ovládá i v rukou učeného mistra...proto možná ty předepsané zbraně...
Ten kdo dokáže žít život, s vědomím vlastní průměrností a faktem že není zvláštní, je Hrdina... (I'll Chuck you!)

AskadrinSidlong - 29. července 2009 18:49
AskadrinSidlong

Bejdouzus 29. července 2009 18:45

právě naopak...kouzelník nebude jako válečník a třeba zloděj nebude jako kouzelník...dává to hře osobitost typu DrD kde jsou postavy omezené zbraněmi...každý je tu od toho aby dělal něco jiného a podle toho jsou tu i jejich zbraně...btw nikdo přece nenutí všechny zloděje aby měli dvě dýky a aby každý válečník měl Obouruční meč...
Ten kdo dokáže žít život, s vědomím vlastní průměrností a faktem že není zvláštní, je Hrdina... (I'll Chuck you!)

Bejdouzus - 29. července 2009 18:45
Bejdouzus

připomínka k pravidlům je jednoduchá, hrdinové budou na jedno brdo, boudou mít stejné zbraně, stejné schopnosti a stejnou motivaci, EXPY!! EXPY!! a zase EXPY!! bude se lootit atp, za každym učitelem se potáhne štrůdl lidí mávajících negříky aby dostali úroveň či quest, budou se mezi sebou mydlit aby právě oni byli ta nejsilnější postava a celkově to bude něco mezi WoWkem a Diablem, asobně se dost bojím o RP, ale to nebude starost creepů:)

nejvíc mě ale uzemnil seznam povolených zbrní, to je hrozná uniformita, jeden hrdina bude jako druhej a nemůžu si vymyslet žádnou pěknou specialitku, pokud bych měl zabránit mágům s obouručákem, nebo zlodějům s palicema, tak bych povoláním konkrétní zbraně spíš zakazoval, či omezoval jejich užití, než abych dělal seznam povolených zbraní na úroveň, navíc se se spoustou zbraní ani nepočítá, krumpáč a motyka je sice fajn, ale kde je halapartna, nebo toliko oblíbená čepelová hůl?

LadyShade - 29. července 2009 18:37
LadyShade

Kasparek 29. července 2009 18:02
vrau :D
Život je kurva a Smrt dá všem.

Darwin - 29. července 2009 18:37
Darwin

Kasparek 29. července 2009 18:02

paladin, bolest :)

Kasparek - 29. července 2009 18:02
Kasparek

Gran 29. července 2009 17:59
V pohodě stejně u mne vede válečník-šermíř/kovář:)
NEBERTE DROGY!!! Nikdy! Nikomu! Neberte drogy!

Gran - 29. července 2009 17:59
Gran

Kasparek 29. července 2009 17:57

Původně dávala Magická střela zranění za 1 a Ohnivá koule za 2. Nyní dává Magická střela zranění za 2 a Ohnivá koule za 4. Ohnivá koule i Magická střela jsou kouzla, jejichž účinek závisí na tom, jestli čaroděj dobře hodí hadrák ;)

Kasparek - 29. července 2009 17:51
Kasparek

Gran 29. července 2009 17:47
O mne je známo že nic nevim. Tak mi tady nic nepodsouvej.

Kasparek - 29. července 2009 17:50
Kasparek

Tak ted jsme si to spočítal a asi budu hrát za válečníka(tada ve volných chvílích kdy nebudu hrát warlarp) protože má nejvíc hp dobrej útok a kouzelník ho nesejme ani když je plnej.) cool(teda pokud nepočítám to že mi dá nějaké zranění haxnou o čemž pochybuji.

Gran - 29. července 2009 17:48
Gran

Kasparek 29. července 2009 17:47

Přesně tak.

Gran - 29. července 2009 17:47
Gran

Kasparek 29. července 2009 17:44

Je to myšleno jako "do vzdálenosti 5 metrů" a ty to víš =P Ale opravím to, děkuji. ;)

Kasparek - 29. července 2009 17:47
Kasparek

Mág 3lvl má zranění jedna ale pouze když útočí rukou, jako zbraň může používat jen hůl ale ta nezraňuje rozumím tomu dobře?

Kasparek - 29. července 2009 17:44
Kasparek

Mág určí cíl tak, že na něj ukáže. Cíl musí být ve vzdálenosti 5 metrů.

WTF to jako si sebou mág vezme metr a bude měřit jestli je přesně na 5metrech? nemohlo by tam být napsáno do 5metrů?

Gran - 29. července 2009 17:39
Gran

Jakékoliv připomínky, dotazy i stížnosti a kritiku ohledně pravidel pište prosím sem =)

---

Jinak teď ta pravidla, konkr. Povolání, mohou působit obsáhle a trochu složitější k orientaci, je ale potřeba si uvědomit, že je to takto napsané proto, abyste pak při každém postupu ve hře jen dostali papír se svou úrovní a měli tam prostě napsáno vše, co umíte =) A nemuseli si nic pamatovat, proto jsou na každé úrovni rozepsány i staré schopnosti. .)

kucik - 29. července 2009 12:50
kucik

Ramon 29. července 2009 11:37

Je mi jasný, že jsem se zeptal blbě :) Mínil jsem dřevárnu. Přesně řečeno zbraň s kterou někomu neublížim, pokud ho netřísknu do nějakejch obzvlášť citlivejch míst.
Básníci krve / básníci šílenství / básníci výsměchu / básníci beze slov.

Vypisuje se 20 z celkem 6129 příspěvků|⇐ 1 ... 101 102 103 104 105 106 107 ... 307 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)