Bílý sex (32 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz



Diskuze

Bílý sex

Správci:Eugenio, Eiris
Popis:...aneb ledničkový.vše o jídle :D
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Anketa:
Velikonoční téma :D Zajíček? Beránek? Vajíčka?
Vajíčka vařím a poté maluji/Zdobím ...2
Vajíčka vyfouknu, zdobím prázdná ...0
Vajíčka nezdobím/Neprovozuji ...0
Beránka koupím ...0
Beránka upeču ...0
Beránka mi ukradl bača a jeho pes ...1
Zajíčka? Se zelím, česnekem a nádivkou ...3
Zajíčka? S bílými punčoškami, copánky a plyšákem ...5
11 celkem
Nástěnka:
Jaké máte zkušenosti s jídlem?Jedli ste koní klobásu,klokaní biftek nebo něco zvláštnějšího?Pochlubte se a poučte nás méně znalé...



Sem budu psát ty recepty...Vždy prosím napište adresu a já jí sem hodim.

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 1087 příspěvků|⇐ 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 55 ⇒|

Klaghler O´Pilley - 13. března 2008 16:47
Klaghler O´Pilley

Ach, budu blahořečit brambory! Vzhledem k tomu, že tcháni pěstují vlastní "kobzole" hnojené pouze tím, co vypadne z chlíva (převážně mrva, koně už nemají), mám skvělý materiál na experinemty. Mám velice jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý, ale chce to dát si trochu práci s nákupem, protože abyste si to fakt užili, potřebujete kvalitní suroviny.
Takže pro tři střídmé nebo dvě žravé osoby:
5 - 7 brambor střední velikosti - Na těch záleží nejvíc. Neberte supermarket, dejte si tu práci a najděte specializovaný obchod se zeleninou.
10 - 15 dkg slaniny - Pokud je dobrý, může být i bílý špek bez kůže
10 - 15 dkg klobásy - Opět nebrat pilinové kabanosy, ale klidně můžete použít zbytek tvrdého salámu (vysočina apod.) z Vaší ledničky. U mě osobně se tam většinou nějaký najde :-).
1 cibule
kysané zelí - Tady to chce vyzkoušet různé značky. Některé značky zelí jsou dokyselované octem a to je pak fakt HUMUS! Taky se dá použít sterilované, na tom není moc co zkazit, ale s dobrým kysaným je to mnohem lepší.
3 vejce
sůl
pepř
kmín - nejlépe drcený
trocha sádla nebo tuku na pečení

Nejdřív si vymažte sádlem nebo tukem pečící nádobu a dejte rozehřát troubu - já mám elektrickou a peču zhruba na 230 z obou stran, ale metodou pokus - omyl najdete tu svou. Jako nádobu používám teflonový pekáč, ale lze použít i zapékací misku. Zkoušel jsem to i v klasickém smaltovaném pekáči, ale tam se mi značná část kůrčičky přichytila. Doporučuju mazat spíš víc než míň. Pak oškrabejte brambory, nakrájejte je na 0,5 - 1 cm tlustá kolečka a vyskládejte jimi dno a stěny pečící nádoby tak, aby tam bylo co nejméně mezer - spíš ať se plátky překrývají. Brambory rovnoměrně posolte a posypte kmínem a můžeme se vrhnout na náplň. Slaninu, klobásu a cibuli pokrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Přidejte zelí bez vody (tak aby bylo v poměru k ostatním surovinám dohromady maximálně 1:1, spíš méně), dvě vejce, sůl, pepř a řádně promíchejte. Já osobně to dělám rukama, s tím zelím se tomu člověk asi nevyhne. Vzniklou glajdu vylejte do misky a rovnoměrně rozprostřete. Zaskládejte zbytkem brambor nakrájených na kolečka a opět posolte a pokmínujte. Zbylé vejce rozšlehejte s trochou vody nebo mléka a celý ten výtvor rovnoměrně polejte těsně předtím, než to strčíte do trouby.
Hotovou mňamku poznáte tak, že brambory jsou na povrchu zlatavé, až trochu dohněda a uvnitř měkké a vejce je zcela tuhé.

Dobrou chuť. Taky se mi osvědčily místo zelí houby s česnekem a majoránkou a určitě vás samotné napadne spousta inovací.
"Láska, chleba a knihy by měly být zadarmo." Arnošt Lustig

Klaghler O´Pilley - 5. března 2008 09:54
Klaghler O´Pilley

Annox 4. března 2008 22:45
Taky moudré :-D
"Láska, chleba a knihy by měly být zadarmo." Arnošt Lustig

Annox - 4. března 2008 22:45
Annox

Klaghler O´Pilley 4. března 2008 18:28

Jeden mistr Zenu šel ke stánku s Hotdogama a řekl: "Jeden párek v rohlíku.... se vším". :)
Moderní realista uznává pouze pesimistický optimismus.

Eugenio - 4. března 2008 18:30
Eugenio

Klaghler O´Pilley 4. března 2008 18:28
To je dobré... Budu si to pamatovat :)
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Klaghler O´Pilley - 4. března 2008 18:28
Klaghler O´Pilley

Jeden mistr zenu prý kdysi řekl něco v tomto smyslu:
Když člověk začne objevovat taje kuchařského umění, začne si uvědomovat, že je to víc než jen dobré jídlo. Až když dosáhne kuchařské dokonalostí, uvědomí si, že je to jen dobré jídlo.
Myslím, že je to velice moudré a neplatí to jen pro vaření.
"Láska, chleba a knihy by měly být zadarmo." Arnošt Lustig

Eugenio - 4. března 2008 17:46
Eugenio

bigpatos 4. března 2008 17:43
A? Reakce dojmy?
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

bigpatos - 4. března 2008 17:43
bigpatos

ja me zabi stehynka krevety zraloka a sneky musle
Kurva poslední dobou nemám moc velké štěstí :(

Eugenio - 26. února 2008 03:23
Eugenio

Annox 25. února 2008 21:31
Zrovna se mě tu začalo líbit... Budu mít vlastní patro... Takže z domu bude jekási bytovka :D
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Annox - 25. února 2008 21:31
Annox

Vortex 24. února 2008 21:12

:-D

Eugenio 24. února 2008 16:26

Dojednáno. A pokud budeš chtít vypadnout z baráku... tak není problém, mě už matka vykopla, takže frčím do podnájmu...
Moderní realista uznává pouze pesimistický optimismus.

Erik Dalv - 24. února 2008 21:22
Erik Dalv

Klaghler O´Pilley 24. února 2008 18:04
A já vám řeknu, jak to chutnalo :-D

Vortex - 24. února 2008 21:12
Vortex

Annox 24. února 2008 07:39
Bejdouzus? Ten by připálil i maltu, kdyby jí míchal :-D
Ach jo... kde jsou ty zlatý časy, kdy to ještě stálo za hovno... Harakan: ,,Za dva!" Bejdouzus: ,,Exploze!"XD

Klaghler O´Pilley - 24. února 2008 18:04
Klaghler O´Pilley

Já jedu se ženou letos vařit na tábor, tak se pak podělím o zážitky :-).
"Láska, chleba a knihy by měly být zadarmo." Arnošt Lustig

Eugenio - 24. února 2008 16:26
Eugenio

Annox 24. února 2008 14:41
No až budeme u tebe a bude něco v lednici...
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Annox - 24. února 2008 14:41
Annox

Eugenio 24. února 2008 11:09

Ok... takže, kdy uvaříš mě? (Myslím jako jídlo pro mě, ne mě jako mě... :-P)
Moderní realista uznává pouze pesimistický optimismus.

Eugenio - 24. února 2008 11:09
Eugenio

Annox 24. února 2008 07:39
Ani jeden... Já ho netaham všude kam jedu a sestra byla doma... Banda je banda přátel a ne rodina...

Vařil sem já... Pro 11 lidí
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Annox - 24. února 2008 07:39
Annox

Eugenio 22. února 2008 12:39

Bejzoudus! A nebo v případě tvé rodiny ... sestra? :-D
Moderní realista uznává pouze pesimistický optimismus.

Eugenio - 22. února 2008 12:39
Eugenio

Hmmm... Byl sem s bandou na horách... A kdo vařil? Pokuste se to uhodnout :)
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Laethé - 22. února 2008 12:22
Laethé

Klaghler O´Pilley 14. února 2008 13:57

já takhle vařím normálně, s výjmkou suši, ale s kwokem chci dosáhnout nějaké míry autenticity... aby to nebyla taková ta česká čína, no.
Jsem anděl / co Tě dostal na povel / ale mám-li Tě vzít do nebe / chci z toho něco pro sebe / mám rád řeč těl / a v kapse lubrikační gel / tak mi namaž perutě / a já do nebe vemu Tě. (Xindl X - Anděl)

Klaghler O´Pilley - 14. února 2008 13:57
Klaghler O´Pilley

Tak to nepomůžu. Zaprvé nemám kwok a zadruhé žádné recepty nemám. Vařím podle toho, co je, nálady, počasí, chuti a momentální inspirace... No, když už nevím co, tak se mrknu na něco na net, ale stejně je výsledek nakonec úplně jiný. Vždycky mě během přípravy napadne, že by nemuselo být špatné, kdyby... a už to je...
"Láska, chleba a knihy by měly být zadarmo." Arnošt Lustig

Eugenio - 14. února 2008 03:39
Eugenio

Laethe 13. února 2008 21:04
No... Já sem dělával Vietnamskou kuchyni, ale to bylo hodněs pomocí a už si nepamatuju, jak sem jí dělal... Prej byla i moc taková počeštělá - moc masa
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Vypisuje se 20 z celkem 1087 příspěvků|⇐ 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 55 ⇒|


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)