Rozcestí (130 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Rozcestí

Správci:enca, sashiko
Popis:Diskuze o Rozcestí... navazuje na A2
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Anketa:
Rozcestí vol. II
8. 11.0
9. 11.0
10. 11.3
11. 11.0
12. 11.0
13. 115
14. 11.0
15. 11.0
8 celkem
Nástěnka:
~ Aktuální téma na Rozcestí ~

Zobrazit / Skrýt Celou nástěnku

Situace č.1 - Skaliska (Elvis Preclík) - trosky a lodě, kamení
Situace č.2 - Oáza (Elvis Preclík) - písek, palmy, hadi, nedostatek vody
Situace č.3 - Blata (Elvis Preclík) - mlha, vysoký podrost, pozůstatky budov
Situace č.4 - Bažina (Miranda) - tmavé, zatuchlé, nepříjemné místo
Situace č.5 - Bitva (Miranda) - akční, bojově laděné, spousta možností pro zapojení se
Situace č.6 - Tábořiště (Apophis) - mýtina, mrtvolné ticho, skryté nebezpečí
Situace č.7 - Podzimní les (Saltzhornia) - spadané listí, tajemný pozorovatel, úkryt
Situace č.8 - Truhlice (Saltzhornia) - tajný nález, hádky, pokroucené stromy
Situace č.9 - Ztroskotání (Saltzhornia) - moře, tajemné místo, strach
Situace č.10 - Lesní ráj (Edwin3) - pohoda, klid, příjemné místo
Situace č.11 - Podzemí (Edwin3) - stísněný prostor, ozvěna, tajuplné zvuky
Situace č.12 - Hvozd (Mikymauz) - hustý, živý, hluboký les
Situace č.13 - Zlý hvozd (pochy) - nebezpečný a nepředvídatelný
Situace č.14 - Dům (Gran) - mnoho možností, duchové? přízraky?
Situace č.15 - Hrad (Gran) - slavnosti, šlechta, služebnictvo
Situace č.16 - Palouček (Elister) - požár, vítr, kouř
Situace č.17 - Hostinec (hater) - obsluha, stoly s jídlem a pítím
Situace č.18 - Strašidelný hrad (Saltzhornia) - světýlko ve tmě, skály, nebepzečí pádu
Situace č.19 - Zmrzlé údolí (Darth Solonus) - zima, mráz, stopy ve sněhu
Situace č.20 - Městečko (Drakan) - ulice bez lidí, ticho s divnými zvuky a obrazy
Situace č.21 - Krápníková jeskyně (inspirace od Janos9) - naoko tiché, ale přitom dobrodružstvím plné podzemní prostory
Situace č.22 - Červená lucerna (Drakan) - líbezné prostředí pro hrátky nejen po 22.hodině
Situace č.23 - Doupě (Niam & apophis) - pavouci na jakýkoliv způsob, nechutnosti
Situace č.24 - Oblehání města (Drakan) - bojově laděné, trosky již pobořených domů, strach o život
Situace č.25 - Démonická hora (Sharpe) - prach, láva, kouř, síra, vzdálený prales, blízký kráter
Situace č.26 - Cikáni (Belboh & apophis) - tábor, události z denního života
Situace č.27 - Bílá věž (Sharpe) - tajuplné neznámé místo, padající kameny, magie
Situace č.28 - Nový svět ~ maja (Nové kroniky)
Situace č.29 - Hory ~ Fighter (Nové kroniky)
Situace č.30 - Městečko smrti ~ Tyky (Nové kroniky)
Situace č.31 - Vodní svět ~ Akylasia (Nové kroniky)
Situace č.32 - Alchymia ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.33 - Neznámá cesta ~ Metteny (Nové kroniky)
Situace č.34 - Horský průsmyk ~ Eugenio (Nové kroniky)
Situace č.35 - Vězení ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.36 - Magické zřídlo ~ Airril (Nové kroniky)
Situace č.37 - Noční hřbitov ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.38 - Souostroví na východě ~ Fighter (Nové kroniky)
Situace č.39 - Jatka ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.40 - V nákladovém prostoru ~ Gran
Situace č.41 - Zákopové bojiště ~ Drakan
Situace č.42 - Okružní plavba ~ Drakan
Situace č.43 - Trh ~ pavel (Obnovené stezky)
Situace č.44 - Chudinská čtvrť ~ pavel (Obnovené stezky)
Situace č.45 - Mořské pobřeží ~ Bogina (Obnovené stezky)
Situace č.46 - Jízda vlakem ~ sebustyan (Nová trať)
Situace č.47 - U dvora ~ Diuk (Nové kroniky)
Situace č.48 - Důl ~ Diuk (Nové kroniky)
Situace č.49 - Aréna ~ Diuk (Nové kroniky)
Situace č.50 - Virus Exitus N4-79 ~ Ragalt
Situace č.51 - Chemical Destruction ~ Ragalt

Jedna kompletní situace na ukázku:
Situace č.3 - Blata (Elvis Preclík)
Mlha hustá jako smetana halí podmáčenou rovinatou krajinu pod svůj plášť. Tráva je zde místy tak vysoká, že dosahuje až k ramenům statných bojovníků. Mnohdy v sobě však ukrývá nebezpečí v podobě močálů a bažin. Teď však stojíte na sušším místě, kde podrost nedosahuje takové výšky. Před vámi je zhroucená kamenná stavba. Pravděpodobně se kdysi jednalo o rozlehlý statek. Teď po něm zbyl jen stín minulosti. Jaká tajemství asi skrývá?

Podsituace:
1) Poklidnou oblohu rozčísl znenadání blesk. Burácivé dunění hromu se rozhléhá všude kolem.
2) Mezi rozvalinami se mihlo světélko. A další. Mohou za to unavené oči nebo tu vážně mají bludičky svůj ples? Plamínky vás lákají dál od cesty.
3) V nedaleké křovině se ozval krátký šelest, o kousek dál začvachtalo bahno. Něco obchází kolem a nechce to být viděno.
4) Z těžkých mraků spadly první kapky. Zatažené nebe hrozilo pořádným lijákem, ale déšť jen lehce pokropil trávu. Slunce se probojovalo skrz oblaka a pohladilo zemi, z které jak na povel vyrašily fialové houbičky, jedna vedle druhé. Krůpěje vody na stéblech trávy se vypařují a zvedá se další vlna mlhy.
5) Cáry mlhy se převalují z místa na místo. Proplouvají skrz zbytky zdí ignorujíc jejich přítomnost. Tiché, průhledné obrysy připomínají děti, dospělé i zvířata. Jako by ten starý statek stále ještě žil.
6) Ozvalo se zařehtání. Několik kroků od vás stojí statný vraník. Ještě jedno zaržání, vzepjal se a odplul do mlhy. Nezůstaly po něm žádné stopy.

zobrazit/skrýt

Nové Situace: Kompletní výpis nových situací - je to jako extra webová stránka, protože na nástěnku se to již nevešlo ;-)

Aktuální témata:

1. Nové Situace:

Prokažte své schopnosti a sepište Situaci do Rozcestí.

Podmínky pro texty:
- Fantasy, Sci-fi
- Situace musí být originální (ne příliš podobná či odvozená z již existujících - seznam na nástěnce diskuze)
- Situace je volná, hráči musí mít možnost kdykoliv přijít a odejít
- Situace je naoko nenásilná, dokud do ní někdo (aktivní postava) nedodá akci obsahující násilí
- Situace navozuje několik možných zápletek (zajímavě volená slova v popisu, která zaujmou)
- Situace do Rozcestí nemusí obsahovat podsituace.
- Podsituace na sebe nenavazují (systém je v náhodném pořadí vybírá a vypisuje)
- Podsituace jsou kratší, zajímavé, rozšiřují možnosti interakce hráčů s prostředím či mezi sebou navzájem
- Pečlivosti a obsáhlý, barvitý jazyk jsou velmi vítány

Snažte se! Ukažte, co ve vás je! Situace s podsituacemi (odřádkování s očíšlováním) posílejte sem do diskuze Rozcestí, nebo správcům fóra. Kdokoliv bude jakkoli opisovat, bude z výběru vyloučen do dalšího kola. Tedy kdo dříve začne, ten má více možností pro originalitu.

Chystané změny v Rozcestí: zobrazit/skrýt

• tříměsíční sezóny + daná privilegia pro jejich vítěze (psaní za Vypravěče, možnost vstupu do Rozcestí i přes plnou místnost)
  • změna počtu XP na danou úroveň + o jednu úroveň navíc
  • zobrazení VŠECH nasbíraných XP na Rozcestí na profilu uživatele
  • prodloužení času neaktivity
  • možnost vejít do místnosti pouze jako divák
  • možnost šeptání více než dvou lidí
  • kostky (k% a k6)

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 2723 příspěvků|⇐ 1 ... 128 129 130 131 132 133 134 ... 137 ⇒|

Flarin - 19. března 2010 14:16
Flarin

Pokud vím, tak "soutěž" ve hře na rozcestí už tu byla a dokonce dvakrát? Já nevím, neříkám, že je to nereálné, ale hodnotit vtipnost, to je celkem problém, protože každej má jiný smysl pro humor =)
I kdyby jste se na svá ušiska postavily a tančily tango tak mě nepřesvědčíte, že trpaslíci nejsou nejlepší rasa.

Python - 19. března 2010 14:12
Python

Měsíčně x<5 uchazečů, kteří svou výpověď sami hodnotí jako vtipnou, nebo se na tom schodnou. Konečný ortel by pak asi spadal na nějakou porotu.

Ovšem hlavně mě zaujal ten nápad s kláním. byla by s tím trochupráce, ale řekněme že by se v domluvených termínech hrálo, třeba i ve speciální místnosti. Ne každý by se hlásil, je jásné, že mnoho lidí si řekne "tam budou samí borci, ja tam budu vypadat jako trotl". Tim páde by byla vždy určitá skupina lidí, kteří by hráli, pravděpodobně celkem na urovni. A jeden z nich by si odnesl titul mistra rozcesťáka. Hodnotit rozcestí tak těžké není. 1) pravopis, 2) roleplay 3)určitá nápaditost, vedení děje, spolupráce atp. Aragornské olympiády v rozcestí, se vším všudy, včetně stupínku vítězů (který vám lklidně nakreslím, jestli chcete :D)
Člověk není nikdy dost chytrý, dost bohatý a dost ozbrojený. I´ll Chuck you!

Flarin - 19. března 2010 09:27
Flarin

Mimochodem, podle mě, docela blbost =) Co mě přijde vtipné, nemusí být vtipné pro někoho jiného. Navíc, jak to chceš ohlídat, aby bylo hodnocení objektivní? Pochybuju, že u každé hry budou aspoň 2-3 správci roz, kteří se budou radit, které reakci se zasmáli nejvíc =) Nebo jsi to myslel jinak, že by hráči sami hodnotili? =) Pak ale musíš brát v potaz tu samou věc, co člověk, to názor =) Každý je humorem zaměřený jinak a pochybuju, že by fungoval nějaký systém bodování nebo hlasování =)
I kdyby jste se na svá ušiska postavily a tančily tango tak mě nepřesvědčíte, že trpaslíci nejsou nejlepší rasa.

Eugenio - 19. března 2010 06:52
Eugenio

python 18. března 2010 23:02
Dobrej nápad :D
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Keisell - 18. března 2010 23:16
Keisell

python 18. března 2010 23:02

OMG ... jo to půjde ...
Už nikdy ... nechci potkat škrkny!

Python - 18. března 2010 23:02
Python

Rozcestí možná upadá, ale já mám nápad. Vyhlásíme soutěž o nejvtipnější hlášku a nejvtipnější reakci na vypravěče. A jednou za čas uspořádáme oficiální klání těch nejlepších. Pro vítěze.....no, pomyslný vavřínový vnec a uznání, nejsme nadace zachraňte velrybu

Python - 18. března 2010 09:24
Python

Spíš řidký :D

Eugenio - 15. března 2010 20:42
Eugenio

Hustý
Život by se dal charakterizovat jedním slovem - hustý. Je totiž hustý jako řeka sraček, po které plujeme kánoí. Někdy ztratíme pádla, někdy i kanoi.

Šimon.Brugezsi - 15. března 2010 20:41
Šimon.Brugezsi

zvlášť, když se promaže a v návaznosti na tu akci se objeví nový, že? :D
Rozhodl jsem se žít věčně a zemřít, jen když to nevyjde.

Python - 15. března 2010 20:39
Python

Není to jako lečit hloupost?

Pepča - 15. března 2010 20:29
Pepča

Apo the Spam-Merciless.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody...

apophis - 15. března 2010 17:29
apophis

... pročištěno.
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Chiisai - 6. března 2010 15:51
Chiisai

Šimon.Brugezsi 5. března 2010 22:51
To víš, Šimone... to je osud vás důvěryhodných. ;) ... :P ... XD ... O:-) ... :-*

ixiik - 5. března 2010 23:00
ixiik

Šimon.Brugezsi 5. března 2010 22:51
:D
Byl jsem na AraLARPu I, II, ... IX, AraPaintBallu I a II, , Castle LARPu II, III, PragoConu 2007, 2008, 2009, CONVENTIcONu 2009, účastnil se akce AraSponzoring Zoo, těším se na NAL :). Jo - Žiju Aragornem, no a?

Šimon.Brugezsi - 5. března 2010 22:51
Šimon.Brugezsi

LIDI !!!!
PROSÍM, JÁ NEJSEM VRBA !!!!

Svěřujte se někomu jinému. Děkuji

ixiik - 1. března 2010 13:52
ixiik

ixiik 1. března 2010 13:51
Aha první odstavec beru zpět.. špatně jsem is to přečetl. Tedy to o tom opření...
Byl jsem na AraLARPu I, II, ... IX, AraPaintBallu I a II, , Castle LARPu II, III, PragoConu 2007, 2008, 2009, CONVENTIcONu 2009, účastnil se akce AraSponzoring Zoo, těším se na NAL :). Jo - Žiju Aragornem, no a?

ixiik - 1. března 2010 13:51
ixiik

Moon.rider 1. března 2010 13:18
Není zač. Vztáhl sis to, že jsem se do tebe opřel. Taky možná interpretace. A nebo to taky lze interpretovat všeobecně a u tebe jsem zmínil jen to, že píšeš jak prase a že se opíráš o lidi co mlčejí.

Mě nezajímá proč ho tam nemůžeš dát. Neexistuje sitace abys ho tam nemohl dát. Hraješ warhammer, tak si tam dej popis postavy z warhammeru? Když hraješ za T1000 tak si tam dej popisek z post"apo"kaliptického světa. Můžeš ho měnit tak jak často si jen přeješ(mimo hru i během hry - samozřejmě ve hře to musí mít důvod). O to jde. A když tam nahodis smajla, tak se nediv, že to bere jako provokaci. být tam já tak letíš taky.
A nevidím třeba ani důvod proč nemít terminátora ve světe WH. Když to umíš zahrát a odůvodnit tak proč ne :)
Spamování a OT možná nebylo předmětem diskuze, ale je třeba to vzít v potaz, když se to řeší komplexně. Ale ok.. k tomu jsem již své řekl.

"Já to tu pouze uvedl abyjste neřekli to co říkáte...no smůla" Co to je kua za větu tohle? Kdo to má rozluštit co tím básník chtěl říci?

Pravidla jsou pravidla. Nejsme ve sněmovně, abychom tu psali pravidla která se nedají obejít. Což se jim stejně nedaří a nám by se taky nedařilo. Základní věc je znalost těch pravidel. Bohužel drtivá většina hráčů se je ani nesnaží přečíst. Jejich problém. Pak jsou i pravidla která nejsou nikde psaná, ale všeobecně vyžadovaná. A jedním z nich je i spam a OT. Prostě to tam nemá co dělat a tím to hasne. Nemá cenu v tom hledat kličky a různě to obcházet. Tak to prostě je.

Flarin - 1. března 2010 13:48
Flarin

Nemám rád slovo "dokonalé" a všechny odvozeniny z něj. Vždycky v tom čuju podraz =)

apophis - 1. března 2010 13:46
apophis

pokud ti přijde, že se do tebe ixiik neopřel, asi je to proto, že ix mluvil převážně obecně. O tom, jak by to tu mělo fungovat vždy a ne nutně zrovna jmenoval, co ty děláš za chyby.

ad tvé "de facto každý příspěvek tady může být brán jako provokace" -- nevěř si tolik, my máme nohy u topení, kafíčko, pohodičku a jazz, takže jsme víc v klídku, než se zdá.

Jak jinak bys tedy navrhoval "prosazovat" (propagovat zní blbě) pravidla na Rozcestí? Jak jinak, než tím, že jejich porušování budeš postihovat? Navrhni lepší řešení než to, co je nyní... třeba povedeme slovutnou debatu na téma "Monstrózní překopání pravidel Rozcestí k obrazu hráčovu a dokonalosti hraní všeobecně."
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Šimon.Brugezsi - 1. března 2010 13:25
Šimon.Brugezsi

Takže, ať každý vidí, jak zněla tvá stížnost, protože už mě to fakt nebaví.

Moon.rider uživateli Šimon.Brugezsi - RE - 28. února 2010 13:53

raději poštolka..hele chtěl bych si stěžovat na DARWINA.
nebo ostatně..spíš to neni ani tak darwinova chyba..jakožto systému..
no hele víme všichni že Moon Rider je ve věčném křížku se správcema aphopisem atak..

ale bylo to tak..že jsem čekal na sci-fi a neměl jsem vyplněnej popisek..tak jsme si ho změnil na 8-))
a znovu mi bylo napomenuto at si ho změnim

ja sem začla vysvětlovat že narozdil od fantasy..kde to zahučí do draků, skřetů a elfů..
tak sci-fi nemžeš bejt chaos marinák v terminátorovi nebo terminátor v Belachovi..kdokoli komu jsem to napsal tak to pochopil..
mě nato byl ořečeno že mam omezenej pohled na fantasy...

tak jsem se zpetal jeslti chapal mou myšlenku..on že ne:D:D:D:D
tak jsme se diplomaticky dohodli..že raději odejdu ne..(byli jsme tma dva)

a odpoledne (před vcca 10minutama jsme tam byli Aenai, toker...a spammovali jsme..spíš to enbyl spam..ale prostě do hraní nám to nešlo..
tak jsme kecali o blbostech...

pak přišel darwin a požádal nás at spamování necháme..já jsme se bavil s TOKEREM! což je naprosto mimořádná záležitost!! a i on mu řikal že to nikomu nevadilo tak že se to může kdkyoliv smazat a začít hrát..
ale on to odmítl..

v pravidlech je napsáno že hraní je věcí hráčů..a správce se může zapojit i nemusí, navíc jedne správce už aktivní byl..

takže se já ptám co to mělo znamenat? a jakákoli dohoda s darwinem neni možná...

tedka mi napsal že se můžu vztekat jak chci..ja sme v klidu ja si pouze myslim že to nebylo adekvátní....a řekl jsme mu anto že uvidíme
on řekl že NE ..JA UVIDIM!

prosimtě..takže se tě ptám..bude se ověřovat práce správců? protože nepíšu sám za sebe když si mysli mže NEKTERI!! ne vsichni..chran bůh..eugenio je můj oblíbenec..
se chovají dosti šovinisticky a neadekvátně..

děkuji

Vypisuje se 20 z celkem 2723 příspěvků|⇐ 1 ... 128 129 130 131 132 133 134 ... 137 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)