Admini pro vás (110 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Admini pro vás

Správci:Systém, Amunak, apophis, ixiik
Popis:Máte dotaz na nějakého admina? Chcete s adminy něco pořešit? Chcete si postěžovat? Zde je pro vás to správné místo!
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
toto je systémová (oficiální) diskuze
Nástěnka:
Tato diskuze slouží ke komunikaci s administrátory serveru Aragorn.cz

Řešte s námi to, co se Vám líbí, nelíbí, co se Vám nelíbí na práci správců, adminů, nebo koho byste naopak pochválili za nějaký vhodný zásah či pomoc.

Berte to zde, prosím, jako otevřenou diskuzi, kde nic kolem adminů a správců není tabu. Nebojte se vyslovit svůj názor.

Jedinou podmínkou je, že vše bude v rámci slušnosti.

Bug - pokud jste nalezli chybu, tak ji hlaste v této diskuzi.
Aragorn vývoj - máte-li návrh, co byste chtěli vylepšit, upravit nebo zrušit, tak k tomu slouží tato diskuze.
Aragorn.cz počtvrté - pokud se chcete zapojit do vývoje nové verze Aragornu dobrým nápadem či podobně, tak můžete v této diskuzi

• Jak na obrázky, formátovaný text a jiné "vychytávky" pro Nástěnku Jeskyně, Diskuzí a do Poznámek pro PJe?
Stačí se podívat na Jak psát web, třeba tam najdete nějaký ten zajímavý návod a pak už se jen trochu snažit. Učení hrou.

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 3121 příspěvků|⇐ 1 ... 108 109 110 111 112 113 114 ... 157 ⇒|

apophis - 11. prosince 2010 17:06
apophis

Erinye 11. prosince 2010 16:40

už to nějakou dobu řeším s hledám příčiny a důvody, proč tak najednou se to děje...
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Assassins - 11. prosince 2010 16:53
Assassins

Erinye 11. prosince 2010 16:40
Mne tiež všetko strašne dlho načítava...
I´ll Chuck you!

Erinye - 11. prosince 2010 16:40
Erinye

Nevíte prosím co se děje s načítáním a vůbec odezvou? Jsem myslela, že to mám připojením, ale pro promazání cookes a etc. Se stále stává, že server nereaguje, nejde odeslat příspěvek, padá lognutí, neúměrné dlouhé načítání a konečné errory. Či nejde přepnout např. Mezi hernou a forem a okno zůstane na starém...

Jsem myslela, že to je netem u mě. Ovšem asi 20 namátkových jiných stránek funguje v normální rychlosti, takže počítám, že to asi je spíše Aragornem. Nemáte někdo podobné problémy? Případně pokud ano, bude/Dá se s tím něco dělat. 20% času tu mám jen logování a nahazování oken po pádu nebo kolapsu spojení...
„Počítám do pěti. Čtyři…“

Amunak - 8. prosince 2010 16:34
Amunak

Dart 8. prosince 2010 15:56
Právě ty školy co vznikají a já je viděl zatím stojí bez vyjímky za velké kulové. Zpravidla člověk, který se snaží něco naučit, nežetl ani základní pravidla DRD (tedy mě to tak přijde). Chtěl jsem tím naznačit, že by bylo fajn, kdyby ses tomu zase věnoval a vyškolil nám tu pořádné hráče a PJ. Zdá se ale, že něčeho obdobného se teď chce ujmout Voju, takže uvidíme.

Chápu, že se turnaj mění. Původně mi nedošlo, že vlastně tenhle bodový systém nemáš vyzkoušený.
Okrem toho sú tu hráči, ktorým pôvodný systém vyhovoval a rozšírené hodnotenie je pre nich záťaž. Druhá skupina má presne opačný názor.
Každému vyhovuje něco jiného, bohužel. Já osobně jsem velkým zastáncem šikovného bodového žebříčku.

U Eiris jsem měl možná větší choutky na flame, než je zdrávo. Sice v tomhle ohledu Eiris stejně nevěřím, ale je to tvoje věc, koneckonců mě tohle konkrétně může bejt celkem jedno, protože se turnaje neúčastním a tedy mě nemůže hodnotit.
🐺

Assassins - 8. prosince 2010 16:07
Assassins

Dart 8. prosince 2010 15:56
/applaud

Dobrý, veľmi dobrý.
I´ll Chuck you!

Dart - 8. prosince 2010 15:56
Dart

Amunak - 6. prosince 2010 20:18 - RE

Zrejme ešte neboli zodpovedané všetky tvoje otázky. Neodpovedať by znamenalo mať pokoj... tak ale čo.

Dart vlastně ani neplní svou adminskou funkci - má být jakýsi PJ master, ale jeho poslední příspěvek ve "škole PJov" je z března tohoto roku.

Ako vieš, že daný titul neplní svoju funkciu? Máš lepší názov? Organizátor AT? Dáke nudné....
Pravda, univerzitu už nepraktikujem, takže titulu Vyuka PJu, sa pokojne vzdám.

Prvý titul však svoju funkciu plní ako v AT, tak v schvaľovaní jaskýň.

"Last update" nástěnky tamtéž je 30.04.2008.
Toto nepovažujem za argument. Pravdou je, že dnes vzniká veľa škôl a opäť záhadne rýchlo zaniknú. Ruku na srdce, ktorá iná škola odučila viac ako jednu, alebo dve generácie PJov?
Diskusií s podobnou tematikou je tiež dosť. Jediné oživenie, ktoré sa ponúka je diskusia. Lenže diskusia pre koho? Skúsený PJ má svoj názor a ťažko ho konfrontovať (sa mi to slovo asi zaľúbilo :D ) s iným. Neskúsený PJ ani nemá silu začať čosi poriadne čítať (to je fakt). A aby toho nebolo dosť, net je plný rôznych článkov, takže sa diskusia mení skôr na niečo v štýle, "čítal som to a to, čo si o tom myslíte".

Do školstva neprinášam už nič nové a niekoľko raz som uvažoval o zrušení daného tématu. Ak ti tak strašne vadí, môžem ho hneď zmazať.

Turnaj docela dost nezvládá navzdory tomu, že pořádá již několikátý ročník.

To sú silné slová. Povedzme, žeby sa turnaj nemenil a pribrala by sa kde tu dáka kozmetická úprava. Potom by sa dalo hovoriť o zvládnutí. Turnaj sa však mení, aby nebol stereotypný. Čosi málo sa otestuje a skúma. Nie všetky chyby sa hneď odchytia. Občas to čo by malo fungovať nefunguje a to čo sa zdá, že je nemožné, funguje ako hodinky. Najväčším tabu turnaja ostanú samotní hráči. Nedá sa nasimulovať ich odstup. Vlastne sa ani neráta s väčším odlivom hráčov (mimo kvalifikáciu, kde sa s tým naopak ráta). Neprojektujem totiž turnaj za účelom zlyhania, ale za účelom zábavy, spoznávania, zlepšovania sa....

Okrem toho sú tu hráči, ktorým pôvodný systém vyhovoval a rozšírené hodnotenie je pre nich záťaž. Druhá skupina má presne opačný názor.
Otázkou ostáva ako vyladiť hodnotenie, aby bola hra stále zaujímavá po všetkých stránkach a aby hráči mali aj do poslednej chvíle možnosť bodovať? Ponechať len výkon? To už po druhom kole môžem zabaliť, pretože by si ostatní asi museli polámať prsty a nahrať nuly. Takto je tu ešte istá šanca, náročná ale je (svetielko nádeje).

Ty máš ľudí, ktorí si sťažujú. Ja mám ľudí, ktorí si pochvaľujú. Kde asi hľadať stred? Viac o AT som písal pred časom a čosi som spísal aj v AT-D.

Org, kterého si přizval, měl již mnohokrát problémy s adminy a teď si nejspíš vytvořil další multinick. Dart to ještě brání. Má takový člověk vůbec být admin?

"Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý." Einstein

Už v úvode tejto fámy som rázne zakročil, evidentne to nebolo dosť jasné. AT má od druhého ročníka jediného organizátora a odmietam akéhokoľvek iného.
Eiris mi vypomáha dať dohromady texty. Nemá organizátorskú funkciu. O multinicku sa nemienim baviť, to už riešil hater. Avšak jedna, či dve otázky. Prečo má kriminálnik obhajcu napriek tomu, že je prichytení pri čine? Zaslúži si taký právnik mať licenciu?... tak ešte jedna. A je vôbec isté, že ho prichytili pri čine, alebo to bola pasca?

Zato, že vás Eiris svojim prejavom štve, neznamená že musí štvať aj mňa. Vlastne s ňou celkom rád hodím pokec, pretože má hromadu dobrých postrehov. A vlastne sa s ňou fajn kecá, tečka.

Záverom: Svoje adminské povinnosti si plním, akurát sa zmenila oblasť. Nie je univerzita, je tu turnaj. Neučím, ale schvaľujem. Otázka čo schvaľovať a čo nie, je už iná téma a bola rozobraná.

Ak nie sú ďalšie otázky, prajem pekný zvyšok dňa a prijemnú zábavu ;)

Scout - 7. prosince 2010 23:47
Scout

Někdy si připadám, že je mi 158 let podle toho, co jsem zažil. A nebo podle toho co jsem nezažil. A jindy si zase něco přečtu a připadá mi, že je mi 8 ...
Člověk je bohatý pouze svými přáteli.

Amunak - 7. prosince 2010 21:40
Amunak

Dart 7. prosince 2010 21:35
Hmm.
🐺

Dart - 7. prosince 2010 21:35
Dart

Torreador 7. prosince 2010 11:00

Kvalifikácia v poňatí AT:
Absolútna rýchlovka na vyhádzanie prihlásených neaktivistov, pričom sa prikloniť k regulácii vyhadzovania a zachovávať hrateľnosť.
Hodnotenie kvalifikácie musí byť jednoduché, rýchle a 75% účinné. Ďalej je nutné preveriť schopnosti aktívnych, aby sa dali ako tak odhadnúť a spracovať vyvážené hry v turnaji.

Ostré kolo (alias 8-finále, tentoraz aj ako 10-finále) v poňatí AT:
Zostavenie hrateľných skupín a zamedzenie Duelu najlepší vs najhorší (tento systém striktne odmietam).
Pritvrdiť v hodnotení a prinútiť zúčastnených vytvoriť druhej strane spätnú väzbu.
Vlastne je hodnotenie úplne jednoduché. Viem koho hra sa mi ľúbila najviac a koho najmenej, takže zostavím rebríček a rozdám body. Jednotlivé údaje ma však nútia premýšľať a systém nedovoľuje niekoho hru odpinkať za štylistiku. Hráči síce za to stratia pár bodov, ale neskončia na konci pretože RP je vysoká hodnota....
(avšak ak chceš niekoho potopiť... nenájde sa systém, ktorý by tomu zabránil)

Druhé (víťazné-VB) body už dáva systém podľa PJs rebríčkov, teda nevidím komplikáciu.
Systém hodnotenia je nastavený tak, aby držal napätie (herné). Získať len pár bodov nestačí, treba sa aj umiestniť. Okrem toho je u hráčov neustála šanca zabojovať. To pri jednom hodnotení (výkonu) nie je. Raz ma tam PJ potopí a už nevstanem.
Skrátene: Výkonné body sú akumulované, ale bez umiestnenia sú ti ako mŕtvemu zimník.

Ad výkon:
Hneď na začiatku bolo zmienené, že je treba vyhrať Duel, nie podať nadupaný výkon, vyhrať! Vzorom bol šach. Ten sa dá hrať buď na víťaza, alebo na body, prípadne na kombináciu víťaza/body. AT ide práve týmto tretím smerom. Nestačí dať len 'mat', treba aj vyhádzať figúrky 'teda podať výkon'.
Zbytočne však vyhádžeš súperovi všetky figúrky, keď ťa potom donúti spraviť remízu, ale nebodaj ešte vyhrá.

Ad los:
Neviem o čom hovoríš. Každá aréna obsahovala všetky typy hráčov, od naj až po naj. V druhom kole sa síce striedalo, ale rozloženie síl hráčov ostalo. Tretie kolo už nie je podľa kvalifikácie, ale súčasného stavu a opäť sa sily rozložili. Každá aréna tak obsahuje jak eso, tak skrytý talent.

Ad moja účasť:
Bola vyžiadaná po skončení pilotného AT, od tej doby vstupujem do turnaja. V AT2 som z morálnych dôvodov odstúpil z finále. Momentálne nemám dosť času aby som sa naplno venoval hre, takže predovšetkým testujem systém.

Amunak 7. prosince 2010 10:51

... nebudem robiť mantinel medzi tvojou mienkou a mienkou iných. Raz sa kričí 'nič nemeniť' a potom 'meniť meniť meniť'. Nič sa meniť nebude, pokiaľ to nebude akútne. Systém hodnotenia za výlučne problematický nevidím. Kto sa chce presadiť, presadí sa. Kto sa nechce, alebo na to nemá, nech mi neplače jak je zlý systém. Nech si chlapsky prizná, že bol dobrý, ale sú lepší a možno bude mať nabudúce viac šťastia.

... tak už konečne pochopte, že je to Duel a ako taký musí mať víťaza bez závislosti na podanom výkone. PJovia neaktivitou Duely nevyhrávajú, ale prehrávajú. Hráči to majú trošku jednoduchšie. Vždy keď niekto odstúpi, konkurencia sa zmenší. Ale spoliehať sa na to?

Assassins - 7. prosince 2010 18:20
Assassins

Nefrete 7. prosince 2010 17:06
Vzhľadom k
ixiik 7. prosince 2010 17:52
tej intuícii už tak neverím:P.
I´ll Chuck you!

ixiik - 7. prosince 2010 17:52
ixiik

Mack 7. prosince 2010 17:01
Promiň, ale nemůžeš na někoho ukázat a říct ten člověk něco udělal a nemít k tomu žádnej důkaz. Podle IP to ona není.

Možná víš, že je to ona, ale bez ničeho v rukou jí trestat nebudu. To snad chápeš.
Byl jsem na AraLARPu I, II, ... IX, AraPaintBallu I a II, , Castle LARPu II, III, PragoConu 2007, 2008, 2009, CONVENTIcONu 2009, účastnil se akce AraSponzoring Zoo, těším se na NAL :). Jo - Žiju Aragornem, no a?

Nefrete - 7. prosince 2010 17:06
Nefrete

Mack 7. prosince 2010 17:01
Ženská intuice.:)
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Mack - 7. prosince 2010 17:01
Mack

ixiik 7. prosince 2010 16:58
Selský rozum, prostě to vím:) Nejsem admin, takže ti nic neposkytnu. Stejně jako u RadkyS všichni věděli, že je to ona:) Odhlásí se, druhá se přihlásí, očekne mojí diskuzi z nicku, a aby to nevypadalo blbě, napíše do turnajové diskuze, přitom ale povídá takové hlouposti, jaké povídají jen Ečka. Já to vím, všichni to vědí, ale nic se neděje:)
Would it help?

ixiik - 7. prosince 2010 16:58
ixiik

Mack 7. prosince 2010 16:48
Ok a ted mi poskytni dukaz, že je to ona.
Byl jsem na AraLARPu I, II, ... IX, AraPaintBallu I a II, , Castle LARPu II, III, PragoConu 2007, 2008, 2009, CONVENTIcONu 2009, účastnil se akce AraSponzoring Zoo, těším se na NAL :). Jo - Žiju Aragornem, no a?

Mack - 7. prosince 2010 16:48
Mack

ixiik 7. prosince 2010 16:45
http://www.aragorn.cz/uzivatele/aurora69/
Would it help?

ixiik - 7. prosince 2010 16:45
ixiik

Mack 7. prosince 2010 16:25
Jaký to je nick?

Mack - 7. prosince 2010 16:25
Mack

ixiik 7. prosince 2010 14:57
Ale má ho. A o tom to je. Dokonce se z něj vyjadřuje v Turnaji, že by si příští rok zahrála turnaj. vážně nevinné:)
Would it help?

ixiik - 7. prosince 2010 14:57
ixiik

Mack 7. prosince 2010 14:47
Ne. Ale jak řekla Erynie, nemusí mít multinick k tomu aby si zjistila co se tam děje. E jsem zkontroloval a stále platí to, že z jejího compu se přihlásili 3 lidi, z toho dva jsou relativně aktivní. Jedním je ona a druhým je sestra. Přesně tak jak to nahlásila.

Mack - 7. prosince 2010 14:47
Mack

apophis 7. prosince 2010 14:45
Tak jinak, když to nechápeš, multiúčty jsou tedy povolené?
Would it help?

apophis - 7. prosince 2010 14:45
apophis

Mack 7. prosince 2010 14:43

hej hej hej, brzdi.
to, že se vám nelíbí, že někdo - kdokoliv, čte vaši diskuzi, je fakt blbý ve výsledku asi proto, že je otevřená komukoliv.

systém je udělaný takhle a je dobrý, jak jej použiješ už je na tvém uvážení.

že ti vadí naklikat pár uživatelům přístup, je věc jiná. určitě by to šlo zjednodušit, třeba tím, že bys klikl na "přidat všechny mé přátele" ... např.
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Vypisuje se 20 z celkem 3121 příspěvků|⇐ 1 ... 108 109 110 111 112 113 114 ... 157 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)