Hlavní fórum (122 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Hlavní fórum

Správci:Joh-ny, Elvis Preclík
Popis:diskuze je bez popisu...
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Nástěnka:
Zásada 3T:
Topik Tu Tneni

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 120 121 122 123 124 125 126 ... 213 ⇒|

větvička - 13. října 2010 08:17
větvička

Vždyť už se ví že, se studie které jako první na globální oteplování upozorňovali byly zfalšované. A vůbec celá tahle mánie se nese v duchu "lhát se smí, když to prospěje zelenému vyššímu dobru"
A co mě vadí nejvíc, když už jsme tedy nebrovolně nuceni stát se součástí eko hnutí. Proč alespoň neděláme něco co má smysl. Ale místo toho, podobně jako když se pes snaží chytit vlastní ocas, se honíme za původcem všeho zla CO2...
!! Homosexuals are GAY !! | Senior internet discussion expert user *****

Lucky;) - 13. října 2010 01:08
Lucky;)

páč je to tak trochu muj obor, tak si přihřeju polívčičku...
1) globální oteplování je tak trochu nesmysl, seriózní vědci posledních pár let používaj termín "globální změny klimatu" - a to proto, že ne všude se Země otepluje, někde dochází o ochlazení (souvisí to s prouděnim vzduchu i oceánskými proudy, což je všechno ovliněno tím "oteplováním")
2) změny klimatu tu byly, jsou a budou, o tom prostě není sporu
3) jediná nejasná věc je podíl člověka na změnách klimatu, je velice pravděpodobné, že nějaký podíl na tom máme, ale jaký, to není v současný době nikdo schopen říct, a kdo tvrdí, že ano, tak si při nejmenšim hodně věří (pokud přímo rovnou nelže)...
3 křížky

Joh-ny - 13. října 2010 00:28
Joh-ny

elister 12. října 2010 22:21

možná, že tě nepřekvapí, že je jednodušší předpovědět podnebí, než předpovědět počasí.
Čímž nechci říct nic jiného, než, že to jestli jsou nebo nejsou schopni předpovědět počasí s tím nemá nic společného.
We're all pathetic and creepy and can't get girls-- that's why we fight robots

elister - 12. října 2010 22:21
elister

větvička 12. října 2010 18:19
Tak ono fakt, že existuje v posledních pár letech něco jako globální oteplení je zcela zjevný. Ale předpokládat, že za to může člověk, je arogance vskutku monstrózních rozměrů. I kdyby nic jiného, tak je to minimálně zcela neprokazatelné.

Nikdo na světě mi nenakecá, že jde spočítat ten takřka neomezený počet faktorů které mají vliv na globální teplotu. To fakt nikomu nežeru, vždyť nejsou schopnist předpověďět úspěšně počasí
"I don't remember our boiler being nuclear" http://www.collectedcurios.com/sequentialart.php

větvička - 12. října 2010 18:19
větvička

Pro Jilma:
http://www.novinky.cz/veda-skoly/213857-globalni-oteplovani-je-nejvetsi-podvod-protestuje-uznavany-fyzik.html

Scout - 12. října 2010 15:00
Scout

Hullak 12. října 2010 14:56
Nemožné :D
Člověk je bohatý pouze svými přáteli.

Hullak - 12. října 2010 14:56
Hullak

Scout 12. října 2010 06:36
Nerad bych prozrazoval, co me tak pobavilo, kdyz bych ti zkazil tvou internetovou identitu.
Na světě není zrádnějšího stvoření nad ženu a chlípnějšího hovada nad muže.

Lucky;) - 12. října 2010 08:10
Lucky;)

Hullak 12. října 2010 00:22
ale ano, s tim, že jsou na tom lépe j souhlasím, jsou to prostě výkonnější ekonomiky, tak si to mohou dovolit, jen mě baví, když někdo vidí jen ty příjmy řádově v tisících eur, ale už nevidí ty výdaje...
jinak znám kluky, kteří hrají v německu třeba házenou v nějaký třetí lize - mají něco přes tisíc eur, jenže tím, že hrají pár desítek kilometrů od hranic a jezdí domů, tak se jim to vyplatí, kdyby tam z toho měli žít, tak je to neuživí...
3 křížky

Scout - 12. října 2010 06:36
Scout

Hullak 12. října 2010 00:22
kucik 11. října 2010 13:26

Ale no tak, pánové ... Nekažte mu iluzi převahy pána s titulem nad nedostudovaným jinochem. A vůbec - co vás na tom tak pobavilo ? HE ?

Byl jsem ve službách Britských, Amerických i Německých i jiných a životní styl každé země je úplně jiný. A odpovídají tomu i příjmy a výdaje. Ve srovnání s našimi příjmy se zdá, jak jsou na tom angličané dobře ale zkuste žít jako oni s jejich golfovými a střeleckými kluby, pravidelnými a společensky vyžadovanými hospodskými debatami a ostatními pro ně běžnými výdaji. A jste na tom skoro stejně jako u nás - žijete stejně jako lidé v okolí ale milionář díky úsporám z platu z vás nebude. Každá země má svoje specifika. V Holandsku se doma skoro nevaří, všechno koupíte jako vynikající polotovary připravené k zapečení, k ohřátí a podobně. V Německu zase hodně lidí chodí večeřet do restaurací, je to pro ně levnější a hlavně pohodlnější než vařit doma. Na druhou stranu v Německu každou neděli vidíte proudit zástupy lidí do kostela (mimochodem s panem doktorem v čele, doktor který na menším městě nechodí do kostela je naprosto nemyslitelný jev), a tam nechají několik desítek Eur jako dar církvi. Skoro se divím že se ještě nějaký gang nespecializoval na vykrádání církve, tam se točí spousta peněz bez jakéhokoliv záznamu.
---------------------------------
Musím jít, třeba to ještě později dopíšu.

Hullak - 12. října 2010 00:22
Hullak

kucik 11. října 2010 13:26
Máš pravdu, nic mě za dlouhou dobu nepobavilo tolik, jako představa scouta jak sedí ve školni lavici.

Lucky;) 11. října 2010 13:00
Z osobní zkušenosti můžu říct, že příjmy v Anglii a Francii jsou podstatně vyšší než u nás a náklady na bydlení také, ale poměrově jsou na tom Angličané a Francouzi o dost lépe. K Německu se nevyjádřím, protože by to byla pouze spekulace.
Na světě není zrádnějšího stvoření nad ženu a chlípnějšího hovada nad muže.

hater - 11. října 2010 22:20
hater

větvička 11. října 2010 21:30
akorát to neznamená, že všichni uvedení mají v nepořádku naftu, mohou mít v nepořádku něco jiné, co kontroluje obchodní inspekce, třeba nějakou maličkost. Nicméně todle je věc, která se u nás v práci řešila několikrát a všichni nadávali jako špačci :-)

větvička - 11. října 2010 21:30
větvička

Už se našla finta jak od ČOI získat seznam čepracích stanic, které neprošly kontrolou!
http://www.kverulant.org/pumpari.html
I když čoi podle zákona nesmí prozradit viníky. Evidentně neměla problém poskytnou seznam všech kontrolovaných čerpacích stanic a posléze všech stanic které kontrolou prošly :)

Scout - 11. října 2010 14:36
Scout

Jen pro zajímavost:
http://www.mesec.cz/clanky/hruba-mzda-neni-vse-dostanete-polovinu/

A Yakamanovi se jeho stávkařské nadšení bude možná hodit.
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml?id=663987

Nevím proč jsem si vzpomněl na slova klasika:
"Tvého otce znám, vedl u nás stávky. Ty však budeš muset pracovat"

kucik - 11. října 2010 13:26
kucik

Heh, no jednak bych byl opatrnější s tím mluvením o demagogii. Demagigií jest např. působení na city, místo místo předkládání faktických důkazů a zkušeností z praxe. Tedy právě to, jakým způsobem jsi teď odpověděl.
Např věta ,,Pořád se zastáváte politiků a managentu – ale ti vás nikdy léčit nebudou, léčit vás budeme my – blbě zaplacení, přepracovaní a všemi pomlouvaní lékaři."

Dále tvé tipy zkraje Scoutova pracovního poměru vyzní asi dost směšně všem, kteří s ním přišli do kontaktu. :D

On se tu nikdo nezastává politiků a menežerů, ale zamysli se nad tím, odkud může vzejít náprava stávajícího stavu. Myslíš, že se pacienti vzbouří a defenestrují řiditele nemocnic? Nebo myslíš, že se objeví politik Batman, který vyčistí Gotham od všech tunelářů?

Nespokojení tu jsou lékaři, nikoliv pacienti, ke kterým tyhle věci nikdy nedotečou.

Co myslíš, že budu dělat, až mě management firmy dostatečně naštve? Myslíš že začnu psát do internetových for, ať akcionáři zvolí jiné vedení? Prostě odejdu s většinou schopných lidí a nechám dotyčné manažery vykoupat se ve vlastní blbosti. A že budu muset shánět práci jinde, případně v zahraničí, pokud o mě v čechách nebude zájem? To je můj boj a moje volba, když jsem šel studovat obor, který mě baví.
Básníci krve / básníci šílenství / básníci výsměchu / básníci beze slov.

Lucky;) - 11. října 2010 13:00
Lucky;)

"Pořád se zastáváte politiků a managentu – ale ti vás nikdy léčit nebudou, léčit vás budeme my – blbě zaplacení, přepracovaní a všemi pomlouvaní lékaři."

politiků se nezastávám, managmentu taky, lékařa nepomlouvém, ale konkrétně tohle mi od tebe přijde jako nedůstojný pláč navíc na špatném hrobě...

stručně:
1) ve státní kase prachy nejsou, přidat by si zasloužili skoro všichni státní zaměstnanci (aneb vyměň si to někdy se zdravotní sestrou - ty mladé dneska vejšku musí mít taky, byť lehčí a kratší, a o 19tis. hrubého se jim může jen zdát)
2) my občané jsme ty prachy nerozkradli
3) tvoje výroky ve stylu "já jsem ten, kdo tě bude léčit, tak mi přidej, nebo odejdu" mi přijdou jako prachsprostý vydírání - pokud by tento postoj zastával každej, kdo má dojem (mnohdy oprávněně), že je špatně zaplacenej, tak zřejmě neseženeš ani pečivo, nebo pitnou vodu
4) porovnávat platy u nás a v německu je zcestné, německá ekonomika je jedna z nejvýkonnějších na světě, navíc... náklady na životobytí jsou tam taky řádově vyšší
5) nerozumim tomu, co po nás chceš, těžko něco ovlivníme, ano, platy lékařů u nás jsou špatné - stejně jako platy učitelů, úředníků, řady řemeslníků a mnoha dalších, my to ale neovlivníme, pokud máš pocit, že konkrétně u vás je špatný managment nemocnice, tak je asi potřeba nebrečet tady na fóru a místo toho zjistit, kolik lékařů u vás sdílí stejný názor, semknout a postupovat společně proti vedení u nadřízených orgánů
3 křížky

Yakaman - 11. října 2010 12:41
Yakaman

Scout 11. října 2010 10:29
Netoužím po žádné prominenci, říkám vám, že nebudu pracovat za almužnu. Platy nemocničních lékařů se neřídí tržními principy, jsme rukojmí systému a politické vůle. Víš jaký nejnižší plat nám ředitel dá? Nejnižší, jaký mu povolí zákon a za jaký ještě přijdeme do práce. To je přece jasný i dítěti v první třídě ZŠ. Proč by někomu dával víc? Proč?

Musíš mít definovanou minimální mzdu, pod kterou zaměstnavatel nemůže jít. Je tomu tak i na západě od nás, to sis nevšiml? V Německu i Rakousku je jasně stanoven minimální měsíční příjem lékaře podle vzdělání a funkce. A tohle minimum je v Německu 3700euro pro absolventa a 4500 euro pro atestovaného lékaře.

Znovu opakuji, že systém osobních ohodnocení by mohl fungovat už dnes. Tak proč ho nikdo z řadových nemocničních lékařů nemá? Odpovím ti sám: protože není žádný důvod ho dávat. Ředitel nemocnice – vše, co ušetří na platech může rozkrást cestou zakázek, viz příklady níže. Proč by lékaře k něčemu motivoval? Zvýšilo by to zisk? Ne. Ušetřilo by to něco? Ne – ještě by nedej bože mohli víc pracovat a tím víc utrácet. Co nutí ředitele zvyšovat plat lékaře? Nic. Může lékař odejít? Jistě, kamkoli jinam, kde je to stejné. Ale ať jde, ušetří se na dalším platu. Proto musí být stanovena minimální výše platu. A teď mi prosím řekni, kolik na hodinu by to podle tebe mělo být? Máš o tom nějakou představu? Nebo si pořád myslíš, že to není potřeba?

Píšeš, jak nebohý stát nemá na platy lékařů – kristova noho, nemá, protože se ty peníze rozkrádají! Je to tak těžký pochopit? Dal jsem dole dva příklady z mnoha. A podívej se na ten mrdník kolem Karlovarské nemocnice, to je k popukání smíchy, do očí bijící tunely jako prase a já budu poslouchat, že stát na něco nemá. Management nemocnic se stará převážně o to, jak dostat peníze z vašeho zdr. pojištění do svých kapes a vám je to fuk. Pořád se zastáváte politiků a managentu – ale ti vás nikdy léčit nebudou, léčit vás budeme my – blbě zaplacení, přepracovaní a všemi pomlouvaní lékaři.

Kdyby prošel Drábkův návrh nových tabulek, tak minimální mzda všech lékařů bude 19000 hrubého. Proč by ředitelé nemocnic dávali víc? Podle tebe je to adekvátní mzda? Máme mít profesní čest, pracovat, protože je to poslání a být rádi, že můžeme dělat za menší peníze než Ukrajinec na stavbě a ještě být vděční, že jsme vystudovali za státní peníze? Vždyť to už je úplně šílený, co ty tady obhajuješ.

Kdybych chtěl být demagog, jako ty, tak se tě zeptám, kde pracuješ, za kolik pracuješ a co jsi vystudoval. Typuji, že zatím nepracuješ a studuješ, proto jsi tak mimo realitu.

Kolegové pracující v Německu si na nic nestěžují, jak ty tady píšeš. Navíc - já o Německu zase až tak moc nesním,raději bych zůstal tady. Odejdu v případě, že nebudu mít jinou možnost. Což bude asi brzy.

Scout - 11. října 2010 10:29
Scout

Yakaman 10. října 2010 21:28
S tím, kdo bude léčit mne a moje děti, si hlavu nelámej. Ty to zjevně nebudeš, protože nesdílím tvůj názor že lékař má být prominentní povolání z pouhého principu. Doufám, že až budeš ve svém vysněném Německu sloužit dvanáctihodinové noční a víkendové služby aby pan německý doktor mohl spát a odpočívat a být připraven na dobře zaplacenou operaci, tak budeš stále stejně nadšen pro tamní poměry.
Nikdy jsem neřekl, že si lékařů nevážím. Mám mezi nimi spoustu přátel a známých a to od čerstvě dostudovaných po primáře. Ale odmítám tvoje výkřiky, že si musíme všichni vážit svého zdraví a dávat to najevo tím, že lékaři budou mít z principu vyšší platy než je průměr jen proto, že za státní peníze vystudovali medicínu. Mimochodem jak se staví své svědomí k nákladům na tvá studia když hodláš jít léčit turky do Německa? Už víš jak státu, který nemá peníze na zvýšené platy tvých kolegů kteří se nechystají do zahraničí, svá studia splatíš aby se ve zdravotnictví situace zlepšila?

Osobní ohodnocení lékaře - vlastní zkušenost.
Bojím se zubaře. Nejsem určitě sám a na rovinu se k tomu přiznám. Nevidím co mi v puse provádí a to mi vadí. Proto jsem si radovánku zvanou návštěva zubaře dlouho (asi 10 let) odpíral. Pak jsem byl dokopán okolnostmi nějakého zubo-údržbáře vyhledat (radši tady než v Indii ...). Přes známé jsem získal doporučení na zubařku a trefa. Asi poprvé v životě jsem věděl, že ta paní ví co dělá a proč. Trhala mi moudrák, pravidelně nám (celé rodině včetně dětí) nadávala že si špatně zuby čistíme - prostě klasika. Ale po dobu asi 5 let vždy vyřešila co se nám vylíhlo. Pak jí bohužel postihly vážné zdravotní potíže, přes půl roku byla mimo provoz a nakonec se odstěhovala z Prahy. V její ordinaci se zabydlela nová zubařka s tím, že přebere její pacienty. I vydali jsme se k nové zubařce. Stejná ordinace, stejná sestra a čekali jsme stejný přístup. Jaké bylo překvapení, když při předem domluvené návštěvě provedla pouze základní vyšetření, na zamplombování zubu se musíte objednat (a zaplatit si to - pojišťovna hradí jeden zákrok za půl roku), měla asi 10 minut přednášku o tom, kde si musíme koupit kartáčky takže čas na vyspravení zubu jistě měla, a nakonec mne uzemnila tím, že zubní kámen mi odstraní její spolupracující "dentální hygienistka" asi tak za 500 korun. Takže jsem jí poděkoval za zkušenost a opustil jí. Podle tebe jsou obě lékařky, zubařky a mají tedy být obě stejně ohodnoceny nadprůměrným platem. Podle mne tomu tak není. Naštěstí se mi doneslo, že naše původní paní doktorka to na maloměstě nevydržela, otevřela si tam ordinaci a tak máme zase o zubaře postaráno. Jezdíme skoro dvě hodiny daleko ale rádi. Doufám, že jí zdraví bude ještě dlouho dobře sloužit a bude ordinovat. Naposled vymodelovala mrňavce kus nového zubu, který jí musela odvrtat protože jiný odborník, rovnátkář kam chodí pravidelně, jí ani neřekl, že má kaz na stoličce jako hrom. Natož aby to nějak řešil. A kdo to moje povídání dočetl až sem má asi houbeles na práci a vyžívá se v sáhodlouhém příspěvkování.

Jsem zásadně pro osobní ohodnocení lékařů založeném na kvalitě poskytovaných služeb. Doktor je totiž něco jako politik - má sloužit těm, kdo ho platí a má být placen podle úrovně svých služeb.

větvička - 11. října 2010 08:40
větvička

Scout 11. října 2010 06:10
Tvoje a tvých dětí ! Ne počkej, jejich jména nebyla vyslovena. Tak nic.

Scout - 11. října 2010 06:10
Scout

Někdo tu bere mé jméno nadarmo?

jilm - 10. října 2010 22:12
jilm

Yakaman 10. října 2010 21:28
O Scoutovy deti si starosti nedelej, az vas odejde hodne, bud se platy zvysi, nebo importujeme Ukrajince. :-)

Ad stejne hodnoceni... ja nevim, mama mi rika to same, byvala primarkou na mensim oddeleni. Pritom mi ale zaroven rekne, ze se setrvale vyrazne lisily jak pocet 'odbavenych' pacientu, tak pocet vykonu u jednotlivych doktoru (na alergologii tahle metrika dava smysl, jinde asi mene). Prijde mi spise, ze velka osobni ohodnoceni nejsou zvykem, nejsou tak nejak ve zdravotnicke kulture. Coz je ok, nektere veci je nesmysl borit, ale nekdy to je mozna spravne.

Ad primari kreteni - to je jen duvod navic proc nemocnice privatizovat. :-) Ja bych tak skepticky nebyl, klicove je, aby reditel mel motivaci vybrat schopne primare. Tou by mel byt tlak od zrizovatele a na zrizovatele tlak politicky. Specialne v krajich - kdyz mam trvale mizernou nemocnici, mel bych potrestat stranu hejtmana. Jina vec je, ze to tak zatim nefunguje, ze lide neumi v krajich volit podle krajskych temat. Ale to je pak jen jejich (nas) problem...
Shit happens.

Vypisuje se 20 z celkem 4248 příspěvků|⇐ 1 ... 120 121 122 123 124 125 126 ... 213 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)