Rozcestí (125 stran zpět) | Diskuze - Aragorn.cz

Diskuze

Rozcestí

Správci:enca, sashiko
Popis:Diskuze o Rozcestí... navazuje na A2
registrovaní uživatelé mají právo číst i zapisovat
neregistrovaní mohou jen číst
diskuze je odemčená
Anketa:
Rozcestí vol. II
8. 11.0
9. 11.0
10. 11.3
11. 11.0
12. 11.0
13. 115
14. 11.0
15. 11.0
8 celkem
Nástěnka:
~ Aktuální téma na Rozcestí ~

Zobrazit / Skrýt Celou nástěnku

Situace č.1 - Skaliska (Elvis Preclík) - trosky a lodě, kamení
Situace č.2 - Oáza (Elvis Preclík) - písek, palmy, hadi, nedostatek vody
Situace č.3 - Blata (Elvis Preclík) - mlha, vysoký podrost, pozůstatky budov
Situace č.4 - Bažina (Miranda) - tmavé, zatuchlé, nepříjemné místo
Situace č.5 - Bitva (Miranda) - akční, bojově laděné, spousta možností pro zapojení se
Situace č.6 - Tábořiště (Apophis) - mýtina, mrtvolné ticho, skryté nebezpečí
Situace č.7 - Podzimní les (Saltzhornia) - spadané listí, tajemný pozorovatel, úkryt
Situace č.8 - Truhlice (Saltzhornia) - tajný nález, hádky, pokroucené stromy
Situace č.9 - Ztroskotání (Saltzhornia) - moře, tajemné místo, strach
Situace č.10 - Lesní ráj (Edwin3) - pohoda, klid, příjemné místo
Situace č.11 - Podzemí (Edwin3) - stísněný prostor, ozvěna, tajuplné zvuky
Situace č.12 - Hvozd (Mikymauz) - hustý, živý, hluboký les
Situace č.13 - Zlý hvozd (pochy) - nebezpečný a nepředvídatelný
Situace č.14 - Dům (Gran) - mnoho možností, duchové? přízraky?
Situace č.15 - Hrad (Gran) - slavnosti, šlechta, služebnictvo
Situace č.16 - Palouček (Elister) - požár, vítr, kouř
Situace č.17 - Hostinec (hater) - obsluha, stoly s jídlem a pítím
Situace č.18 - Strašidelný hrad (Saltzhornia) - světýlko ve tmě, skály, nebepzečí pádu
Situace č.19 - Zmrzlé údolí (Darth Solonus) - zima, mráz, stopy ve sněhu
Situace č.20 - Městečko (Drakan) - ulice bez lidí, ticho s divnými zvuky a obrazy
Situace č.21 - Krápníková jeskyně (inspirace od Janos9) - naoko tiché, ale přitom dobrodružstvím plné podzemní prostory
Situace č.22 - Červená lucerna (Drakan) - líbezné prostředí pro hrátky nejen po 22.hodině
Situace č.23 - Doupě (Niam & apophis) - pavouci na jakýkoliv způsob, nechutnosti
Situace č.24 - Oblehání města (Drakan) - bojově laděné, trosky již pobořených domů, strach o život
Situace č.25 - Démonická hora (Sharpe) - prach, láva, kouř, síra, vzdálený prales, blízký kráter
Situace č.26 - Cikáni (Belboh & apophis) - tábor, události z denního života
Situace č.27 - Bílá věž (Sharpe) - tajuplné neznámé místo, padající kameny, magie
Situace č.28 - Nový svět ~ maja (Nové kroniky)
Situace č.29 - Hory ~ Fighter (Nové kroniky)
Situace č.30 - Městečko smrti ~ Tyky (Nové kroniky)
Situace č.31 - Vodní svět ~ Akylasia (Nové kroniky)
Situace č.32 - Alchymia ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.33 - Neznámá cesta ~ Metteny (Nové kroniky)
Situace č.34 - Horský průsmyk ~ Eugenio (Nové kroniky)
Situace č.35 - Vězení ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.36 - Magické zřídlo ~ Airril (Nové kroniky)
Situace č.37 - Noční hřbitov ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.38 - Souostroví na východě ~ Fighter (Nové kroniky)
Situace č.39 - Jatka ~ pavel (Nové kroniky)
Situace č.40 - V nákladovém prostoru ~ Gran
Situace č.41 - Zákopové bojiště ~ Drakan
Situace č.42 - Okružní plavba ~ Drakan
Situace č.43 - Trh ~ pavel (Obnovené stezky)
Situace č.44 - Chudinská čtvrť ~ pavel (Obnovené stezky)
Situace č.45 - Mořské pobřeží ~ Bogina (Obnovené stezky)
Situace č.46 - Jízda vlakem ~ sebustyan (Nová trať)
Situace č.47 - U dvora ~ Diuk (Nové kroniky)
Situace č.48 - Důl ~ Diuk (Nové kroniky)
Situace č.49 - Aréna ~ Diuk (Nové kroniky)
Situace č.50 - Virus Exitus N4-79 ~ Ragalt
Situace č.51 - Chemical Destruction ~ Ragalt

Jedna kompletní situace na ukázku:
Situace č.3 - Blata (Elvis Preclík)
Mlha hustá jako smetana halí podmáčenou rovinatou krajinu pod svůj plášť. Tráva je zde místy tak vysoká, že dosahuje až k ramenům statných bojovníků. Mnohdy v sobě však ukrývá nebezpečí v podobě močálů a bažin. Teď však stojíte na sušším místě, kde podrost nedosahuje takové výšky. Před vámi je zhroucená kamenná stavba. Pravděpodobně se kdysi jednalo o rozlehlý statek. Teď po něm zbyl jen stín minulosti. Jaká tajemství asi skrývá?

Podsituace:
1) Poklidnou oblohu rozčísl znenadání blesk. Burácivé dunění hromu se rozhléhá všude kolem.
2) Mezi rozvalinami se mihlo světélko. A další. Mohou za to unavené oči nebo tu vážně mají bludičky svůj ples? Plamínky vás lákají dál od cesty.
3) V nedaleké křovině se ozval krátký šelest, o kousek dál začvachtalo bahno. Něco obchází kolem a nechce to být viděno.
4) Z těžkých mraků spadly první kapky. Zatažené nebe hrozilo pořádným lijákem, ale déšť jen lehce pokropil trávu. Slunce se probojovalo skrz oblaka a pohladilo zemi, z které jak na povel vyrašily fialové houbičky, jedna vedle druhé. Krůpěje vody na stéblech trávy se vypařují a zvedá se další vlna mlhy.
5) Cáry mlhy se převalují z místa na místo. Proplouvají skrz zbytky zdí ignorujíc jejich přítomnost. Tiché, průhledné obrysy připomínají děti, dospělé i zvířata. Jako by ten starý statek stále ještě žil.
6) Ozvalo se zařehtání. Několik kroků od vás stojí statný vraník. Ještě jedno zaržání, vzepjal se a odplul do mlhy. Nezůstaly po něm žádné stopy.

zobrazit/skrýt

Nové Situace: Kompletní výpis nových situací - je to jako extra webová stránka, protože na nástěnku se to již nevešlo ;-)

Aktuální témata:

1. Nové Situace:

Prokažte své schopnosti a sepište Situaci do Rozcestí.

Podmínky pro texty:
- Fantasy, Sci-fi
- Situace musí být originální (ne příliš podobná či odvozená z již existujících - seznam na nástěnce diskuze)
- Situace je volná, hráči musí mít možnost kdykoliv přijít a odejít
- Situace je naoko nenásilná, dokud do ní někdo (aktivní postava) nedodá akci obsahující násilí
- Situace navozuje několik možných zápletek (zajímavě volená slova v popisu, která zaujmou)
- Situace do Rozcestí nemusí obsahovat podsituace.
- Podsituace na sebe nenavazují (systém je v náhodném pořadí vybírá a vypisuje)
- Podsituace jsou kratší, zajímavé, rozšiřují možnosti interakce hráčů s prostředím či mezi sebou navzájem
- Pečlivosti a obsáhlý, barvitý jazyk jsou velmi vítány

Snažte se! Ukažte, co ve vás je! Situace s podsituacemi (odřádkování s očíšlováním) posílejte sem do diskuze Rozcestí, nebo správcům fóra. Kdokoliv bude jakkoli opisovat, bude z výběru vyloučen do dalšího kola. Tedy kdo dříve začne, ten má více možností pro originalitu.

Chystané změny v Rozcestí: zobrazit/skrýt

• tříměsíční sezóny + daná privilegia pro jejich vítěze (psaní za Vypravěče, možnost vstupu do Rozcestí i přes plnou místnost)
  • změna počtu XP na danou úroveň + o jednu úroveň navíc
  • zobrazení VŠECH nasbíraných XP na Rozcestí na profilu uživatele
  • prodloužení času neaktivity
  • možnost vejít do místnosti pouze jako divák
  • možnost šeptání více než dvou lidí
  • kostky (k% a k6)

Diskuze ⇓

Pro přidávání diskuzních příspěvků je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 2723 příspěvků|⇐ 1 ... 123 124 125 126 127 128 129 ... 137 ⇒|

Python - 9. června 2010 21:58
Python

No Darwi, z kritiků seš ty ten nejaktivnější.
Člověk není nikdy dost chytrý, dost bohatý a dost ozbrojený. I´ll Chuck you!

Darwin - 9. června 2010 21:45
Darwin

A zde přichází vizionář. :)

Python - 9. června 2010 21:41
Python

Torreador 9. června 2010 13:18
Za sebe můžu říct, že to přesně dělám. A dokonce mě to baví. Kromě případů, kdy vidím, že to nemá smysl. Ale to mě nepřipraví o chuť, prostě si jen do blacklistu napíšu jmeno a dál se nestarám.

Leonidas 9. června 2010 14:46
Ze zvědavosti? Čirého masochismu? Vzhledem k tomu, že se tady co ja pamatuju nevyřešilo nikdy nic nejspíš to druhé.

Ne vážně. Když je přednesen návrh, je většinou podupán argumenty, že na to není čas, lidi a tak dál. Což je ale škoda, protože jak sem říkal, bylo zde i dost nápadů, které by zkvalitnily chod a ulehčily práci (popřípadě někoho k práci dohnaly), ale většinou se najdou kritici, kteří sami nevyplodí nic a jen odešlou každý návrh do patřičných mezí, protože nemají čas, zájem, nechce se jim a tak podobně. Ovšem to je dost škoda, protože v dnešní době to mohlo všechno vypadat uplně jinak....lip.
Člověk není nikdy dost chytrý, dost bohatý a dost ozbrojený. I´ll Chuck you!

Torreador - 9. června 2010 15:14
Torreador

Dřív než vaše sebemrskačské moralistické dokonalosti poberou trochu rozumu... odkazujte prosím nováčky sem:

http://www.aragorn.cz/diskuze/pj-rady-a-tipy-pro-nove-pj/

Anebo sem:

http://www.aragorn.cz/diskuze/role-playing-pro-zacatecniky/
Id agas, ut sis felix, non ut videaris.

Leonidas - 9. června 2010 14:46
Leonidas

Darwin 8. června 2010 23:04

Je mi záhadou proč to čtu :D

Každopádně z toho co zaznělo by se dalo vytáhnout pár věcí. Třeba to že Arag je komunitní server a jako takový potřebuje dobrovolníky lidi kteří něco opravdu chtějí udělat pro komunitu a ne se pkoušet o to aby "se to nějak zvládlo samo od sebe" několik takových tu jistě je, ale je jasné že tady nemůžou být stále a je jich třeba víc. Čím míň budou lidi zapálení pro věc tím víc je jich třeba.

Druhá věc je prostředí pro správce. Je pravda, že kdyby se vytvořilo nějaké plnohodnotné tak by to určitě ulehčilo práci. Nejsme v reálném životě když práci ulehčíte a zjednodušíte neznamená to e se zvedne nezaměstnanost :-)

Tyky - 9. června 2010 13:28
Tyky

Torreador 9. června 2010 13:18
Chlapče po půl roce klidu jsem se vrátil na rozcestí právě kvůli tomu, že ti kluci (případně holky) potřebují pomoci. Začal jsem hrát se starou gardou abych zjistil jestli to ještě umím. Neboj budu to dělat ve svém volném čase a budu dělat všechno pro to, aby právě to kvůli čemu jsem se dostal kam jsem se dostal pracovalo tak jak má. Nepotřebuji na to správce, ale snažím se upozornit, že právě na to správce také je.....

Navíc má i jiné věci na práci

Já sám jsem se snažil za dob kdy jsem byl na rozcestí předávat to co umím jako mě to předávali jiní, kteří byli na něm déle. Stejně jako oni jsem dělal vše pro to, aby to vycházelo
Kdyby neexistovalo zlo neznali bychom dobro. Kdyby neexistovala smrt, nepochopily by jsme život. Kdyby neexistovala nenávist nenašli bychom to nejdůležitější....lásku

Torreador - 9. června 2010 13:18
Torreador

Když už na to tolik žehráte, tak si s nováčkama dejte taky práci sami, no ne? Uvidíte, že to je nevděčná práce, která se obratem zažere.

Kecat umí každej, zkuste taky něco dokázat sami.

Tyky - 9. června 2010 13:16
Tyky

apophis 9. června 2010 12:58
Ano týká se to čtení, udělování expů, ale i snahu nováčky něco naučit a i když je to leckdy nevděčná a zbytečná práce snažit se co nejvíce....
Kdyby neexistovalo zlo neznali bychom dobro. Kdyby neexistovala smrt, nepochopily by jsme život. Kdyby neexistovala nenávist nenašli bychom to nejdůležitější....lásku

apophis - 9. června 2010 12:58
apophis

Tyky 9. června 2010 12:52

žádal jsem tě o upřesnění, protože když si to pročteš znovu, tak to může být reakce na vícero věcí.
ale dobrá, chápu to tak, žes spíše myslel ono "čtení", než "zasahování do děje".
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Tyky - 9. června 2010 12:52
Tyky

apophis 9. června 2010 12:50
to je v tvé části příspěvku

apophis - 9. června 2010 10:53

apophis - 9. června 2010 12:50
apophis

Tyky 9. června 2010 12:00

"to", které zmiňuješ, je v tvém podání která část mého příspěvku?
Jsem obludný fantazák, jenž z temnoty svého doupěte leze kam se mu zachce a kdy se mu zachce.

Tyky - 9. června 2010 12:00
Tyky

apophis 9. června 2010 10:53
to je práce správce ne? Takže to by měl dělat pokud tuto funkci má

Torreador - 9. června 2010 10:56
Torreador

apophis 9. června 2010 10:53
To co píšeš by mi plně stačilo.

Jenže to je právě to co, člověk nevidí.

apophis - 9. června 2010 10:53
apophis

Torreador 9. června 2010 10:49

Má dle tebe tedy Správce zasahovat do hry, která funguje i bez jeho zásahu a funguje dobře?

Nebo pak stačí, že udělá "jen" tuto čistící práci, která kolikrát obsahuje to, že Správce pročte většinu textu v místnosti, ne-li rovnou celý obsah. Načež kolikrát přidělí XP etc.?

Torreador - 9. června 2010 10:49
Torreador

apophis 9. června 2010 10:46
To jsem neřekl... jenom, že jejich práce není pořádně vidět.

Respektive ano, co vidím jako práci správců rozcestí je příchod, promazání spamu a odchod.

Není tohle jenom třetina jejich "práce"?

apophis - 9. června 2010 10:46
apophis

Scout 9. června 2010 09:53

ano, nemám tě zato rád.

Torreador 9. června 2010 10:23

vyžaduješ od Správců kontinuální docházku, vyplňování Excelu o tom, co v kterou hodinu dělali a podobné byrokratické prvky?

Ti dík!

Tyky - 9. června 2010 10:27
Tyky

Torreador 9. června 2010 10:23
souhlasím s Torreadorem

Torreador - 9. června 2010 10:23
Torreador

Scout 9. června 2010 09:53
I správce je jenom člověk, jenže člověk co momentálně prostě nedělá svoji práci nebo alespoň ta jeho práce vidět není.

Scout - 9. června 2010 09:53
Scout

I správce je jen člověk a sledovat 7 rozcestí je práce pro vraha.
Co potřebuje správce k udržování pořádku? Vidět, co se děje ve všech aktuálně obsazených rozcestích. Což může řešit otevřením X-oken prohlížeče, do každého rozcestí se přihlásit a udržovat se tam nevyhozeným. Nevím jak vy - já bych to nedělal. Taková speciální správcovská stránka kde by rotovala všechna aktuálně živá rozcestí (s nejméně jedním přihlášeným), by jim to asi usnadnila. Jedno okno prohlížeče by na to správce obětoval a mohl ho jedním očkem sledovat.
A naopak pokud hráč cítí potřebu správce kontaktovat pak by mohlo v rozcestí být HELP tlačítko, které by správci na této obrazovce rozblikalo žádost o pomoc od XY v rozcestí AB.

Jen návrh (Apo mě nebude mít rád).
Člověk je bohatý pouze svými přáteli.

Tyky - 9. června 2010 09:37
Tyky

python 9. června 2010 00:10
Lidi pročetl jsem tuto diskusi za poslední večer. Ať chci nebo nechci tak co pamatuji já rozcestí, tak platilo, že hráči za svojí snahu jsou odměňováni a taky byli. Právě expy jsou u leckoho hnací silou. Neříkám u všech, ale klidně se můžete zeptat mladší generace, jestli to tak je. Jestli by se snažili více, kdyby viděli pokrok a mohli mít za svojí postavou místo začátečníka byť jen pokročilý.

Přijali jsme nové správce. Změnilo se něco? Ne nezměnilo, abych pravdu řekl. Nevím proč a možná že bereme ty špatné. Nevím. Hodněkrát jsem viděl správce napsaného, že je přihlášen. Kdyby tedy byl alespoň v rozcestí a koukal, případně nic nedělal a přitom si kutil ve svých jeskyních, chatu a já nevím co (někteří to dělají ty prosím vynechat. Jsou tu vyjímky). Jenom samotná přítomnost pomáhá, aby se ti kaziči trochu uklidnili (někdy se musí tvrdě zasáhnout, souhlasím). Snažím se říci, že není problém jen hráčů. Nevím jak to bývalo dříve ve vyšších kruzích, ale tak to prostě vidím já. Klidně se vyjádřete a klidně mě peskujte, ale za svým si stát budu.

Pokud jde o jeskyně a jejich škatulkování. Ano šlo by to, ale zase jen za předpokladu, že by tam byl správce 24 h a hodnotil a byl schopen tam být celé hry a kontrolovat. To nemůže fungovat, protože by veškeří správci museli mít zápal a to nepůjde. Bohužel nikdy.

Poslední věcí, které jsem si všiml a která by možná pomohla je to, že správce by nezabíral místo v jeskyni. Může hrát (i když to je opravdu vyjímka), ale většinou je spíše dozorce. To je zase o člověka navíc. I když oponent stoprocentně řekne že někdy je méně lépe než více. Bohužel je to ale individuální.

Vypisuje se 20 z celkem 2723 příspěvků|⇐ 1 ... 123 124 125 126 127 128 129 ... 137 ⇒|

↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)